Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Επιτέλους το Πολεμικό μας Ναυτικό πάει στην Κύπρο

Με αργοπορία, αλλά θα πάει. Ο λόγος για το Πολεμικό μας Ναυτικό, οι ιθύνοντες του οποίου αντιλήφθηκαν ότι η απουσία μας από την θαλάσσια περιοχή γύρω από την Κύπρο αυτή τη στιγμή, μας εκθέτει.

Στην θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κύπρου καταφτάνει σε λίγες μέρες η φρεγάτα ΥΔΡΑ, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης ΝΑΤΟϊκής άσκησης ACTIVE ENDEAVOUR.
Έπρεπε λοιπόν να βρεθεί «άλλοθι» για τους διάφορους Μπεγλίτηδες, για να στείλουν ένα πλοίο μας εκεί μην μπας και τους θυμώσουν οι Τούρκοι και αυτό είναι το...
ΝΑΤΟ!
Σε μια φάση μάλιστα, που τα πολεμικά πλοία γύρω από το οικόπεδο 12, είναι πιο πολλά από τα ψάρια της περιοχής... Κι έχουμε και λέμε: κυπριακές ακταιωροί, τουρκικά, αμερικανικά & βρετανικά πολεμικά, αλλά και ισραηλινές πυραυλάκατοι, με τους Ρώσους να καταφτάνουν και αυτοί φουριόζοι.

fregataΗ φρεγάτα μας θα αποπλεύσει για την Κύπρο στις 6 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζουμε ότι η φρεγάτα μας συμμετείχε σε αποστολές στο παρελθόν στη Σομαλία και στη Λιβύη... Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι ξεκίνησαν χθες δεκαήμερες στρατιωτικές ασκήσεις στη μεθόριό τους με τη Συρία, στην επαρχία Χατάι, ενώ η Δαμασκός απειλεί με ολοκληρωτικό πόλεμο το Ισραήλ, αν δεχθεί επίθεση... Όσο για το Ισραήλ, αυτό κατηγόρησε χθες το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας, ότι παρενοχλεί ισραηλινά εμπορικά πλοία νότια της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου