Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρουμάνων που είχε ρημάξει τα καλώδια του ΟΣΕ...



Οι 5 Ρουμάνοι είχαν ειδικότητα στη κλοπή καλωδίων αλουμινίου του ΟΣΕ - Βρέθηκαν καλώδια συνολικού μήκους 2.970 μέτρων, αξίας 55.000 ευρώ!!! - Είχαν "γδύσει" το δίκτυο στη περιοχή της Θήβας, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών....

Εξαρθρώθηκε, χθες το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εγκληματική ομάδα που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές καλωδίων αλουμινίου από το δίκτυο του Ο.Σ.Ε.

Συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 45,32, 30,23 και 21 ετών αντίστοιχα, που διέμεναν σε πρόχειρο κατάλυμα στη Θήβα.

Πιο συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και επιχειρησιακό σχεδιασμό, εντόπισαν και ακινητοποίησαν στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων στη Θήβα, ΙΧ Επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις από τους πέντε δράστες. Όταν πήγαν να τους ελέγξουν, ένας από τους δράστες τράπηκε πεζός σε φυγή και συνελήφθη από τους αστυνομικούς μετά από καταδίωξη.
.

Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ (975) τεμάχια καλωδίου αλουμινίου, συνολικού μήκους (1.170) μέτρων (1,20 μέτρα το καθένα).

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί εντόπισαν, στην περιοχή Νεοχωρακίου Θηβών, πρόχειρο κατάλυμα, στο οποίο διέμεναν οι τρεις συλληφθέντες και, αφού το έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση, συνέλαβαν δύο ακόμα άτομα, συνεργούς των τριών συλληφθέντων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο κατάλυμα των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1.200) τεμάχια καλωδίου αλουμινίου, συνολικού μήκους (1.800) μέτρων (1,50 μέτρα το καθένα), τα οποία έφεραν ίχνη παλαιότερων κοπών, καθώς επίσης και ένας μεγάλος κόφτης μετάλλων. (Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες της ΕΛ.ΑΣ.)

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι πέντε (5) συλληφθέντες, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχοντας συστήσει εγκληματική ομάδα και δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προέβησαν σε συνεχιζόμενες κοπές και αφαίρεση καλωδίων σε όλο το δίκτυο του Ο.Σ.Ε. της περιοχής των Θηβών, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφαλή διέλευση των αμαξοστοιχιών και την ασφάλεια των επιβατών.

Τα καλώδια που βρέθηκαν, αποτελούν υλικό του Ο.Σ.Ε. και χρησιμοποιούνται για την υψηλή τάση της ηλεκτροκίνησης, η δε αποτίμηση της ζημιάς για τον Ο.Σ.Ε. υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των (55.000) ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου