Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Σχεδιάζε τρομοκρατική ή εγκληματική ενέργεια ο 35χρονος Κούρδος που σκοτώθηκε τη στιγμή που κατασκεύαζε εκρηκτικό μηχανισμό στο διαμέρισμα του?

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, ο 35χρονος άνδρας, κουρδικής καταγωγής έχασε τη ζωή του, πιθανότατα τη στιγμή που κατασκεύαζε εκρηκτικό μηχανισμό.Κάποιες άλλες πληροφορίες μιλούν για χειροβομβίδα.Στο διαμέρισμα διέμεναν δύο Κούρδοι εκ των οποίων ο ένας είναι ο νεκρός ενώ ο δεύτερος αναζητείται.
Ωστόσο, το θύμα σχετίζεται με ένα ζευγάρι, τουρκικής υπηκοότητας, το οποίο τον περασμένο Ιούλιο αναζητούνταν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Να υπενθυμίσουμε πως ο 50χρονος και η 42χρονη είχαν συλληφθεί, διότι σε έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, σε δύο οικίες όπου διέμεναν  είχαν βρεθεί....
και κατασχεθεί πλαστά διαβατήρια και έγγραφα αλλοδαπών Αρχών.

Επιπλέον, σε βάρος της 42χρονης αλλοδαπής εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές, για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.
Πληροφορίες λένε πως τόσο το θύμα, όσο και ο συγκάτοικός του μετέφεραν κάποια “πακέτα” στο ζευγάρι. Είναι άγνωστο αν επρόκειτο για βόμβες ή για άλλου είδους υλικό.

Επίσης παραμένει άγνωστο αν η δράση τους συνδέεται με τρομοκρατικές ομάδες του εξωτερικού ή εγχώριες τρομοκρατικές ομάδες. Παραμένει βέβαια πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται ομάδα εκβιαστών του κοινού ποινικού δικαίου.
Στο σημείο έσπευσαν νωρίτερα άνδρες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας αλλά και κλιμάκιο των ΤΕΕΜ, προκειμένου να διαπιστώσουν τα αίτια της έκρηξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου