Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Αθώος ο Σ. Σεϊσίδης

Ομόφωνα αθώο για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας έκριναν οι δικαστές και οι ένορκοι του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας τον αναρχικό Σίμο Σεϊσίδη, ο οποίος πυροβολήθηκε στο πόδι από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης στο Γκάζι, τον Μάιο του 2010, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του ποδιού του.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος μόνο για το πλημμέλημα της παράνομης οπλοφορίας, για την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, εξαγοράσιμη κατά πέντε ευρώ τη μέρα.
Για τον συγκατηγορούμενό του Άρη Σειρηνίδη, οι δικαστές κατά πλειοψηφία μετέτρεψαν την κατηγορία της αντίστασης σε απείθεια, ενώ ομόφωνα κρίθηκε...
ένοχος και αυτός για παράνομη οπλοφορία.
Η τιμωρία για αυτόν ήταν συνολική ποινή 18 μηνών με αναστολή. Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του είχε εισηγηθεί την αθώωση του Σ.Σεϊσίδη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας.
«Δεν καταλήγω σε ανθρωποκτόνο πρόθεση. Αν ο κατηγορούμενος είχε τέτοια πρόθεση , θα το έκανε σε προηγούμενη στιγμή. Και οι δύο αιφνιδιάστηκαν από τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή. Μία τυχόν συμπλοκή θα τους καθυστερούσε», είπε χαρακτηριστικά σε μία αποστροφή της αγόρευσής του ο εισαγγελέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου