Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Συνεχίζεται η Ρωσική 'απόβαση' στην Αλεξανδρούπολη... παρά τις αντιδράσεις της "προόδου"

http://farosradio.gr/media/k2/items/cache/13bf3ee8d2a01727d45bdca32af9aa23_XL.jpgΗ επίσκεψη του ρωσικού σκάφους έγινε για τη συμμετοχή του πληρώματός του στην τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου (ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου) για τους Ρώσους αξιωματικούς και στρατιώτες που πέθαναν στην Αλεξανδρούπολη το 1878 κατά τη διάρκεια του Ρωσωτουρκικού πολέμου οι οποίοι και απελευθέρωσαν την περιοχή.

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 1:30 το μεσημέρι τελέσθηκε Τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων στρατιωτών από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και από τον Αρχιεπίσκοπο Ροστώφ, κ.Μερκούριο, ως εκπροσώπου του  Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο. Μετά το Τρισάγιο ακολούθησε η τελετή των εγκαινίων του Μνημείου και τοποθετήθηκαν σ’ αυτό τα οστά των στρατιωτών. Σύμφωνα με το τυπικό έγιναν κανονιοβολισμοί από το ρωσικό σκάφος και τιμητικές βολές από το ρωσικό άγημα στο μνημείο.

Η επίσκεψη του ρωσικού σκάφους και η ρωσική παρουσία στην περιοχή φαίνεται ότι δεν έγινε δεκτή θετικά από όλους. Απολύτως έγκυρες πληροφορίες από το περιβάλλον της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Γεωργίας Νικολάου & Μαυρανεζούλη (που ακούγονται  ισχυρά στην Αλεξανδρούπολη) αποκαλύπτουν ότι εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της στον Δήμαρχο Αλεξανδρουπόλεως κ. Λαμπάκη για τον σημαιοστολισμό της πόλης και με ρωσικές σημαίες (!!!). Δεν είναι γνωστή η απάντηση του κ. Λαμπάκη αλλά οι σημαίες υπάρχουν ακόμη σε όλη την κεντρική οδό της πόλης.

Η κ.Νικολάου εκλέχθηκε αν και έλαβε πολύ μικρότερο ποσοστό από τον αντίπαλό της δημοσιογράφο Δημήτρη Πέτροβιτς, διότι ο συνδυασμός του Άρη Γιαννακίδη στον οποίο ανήκε έλαβε σημαντικό ποσοστό στην Κομοτηνή, με πλήθος καταγγελιών από Θρακιώτες για ασυνήθιστη κινητοποίηση του τουρκικού προξενείου.

1 σχόλιο:

  1. ολοι οι ξένοι ολα τα σκατά εχουν πιάσει και μια θέση στην πολιτική ζωή του τόπου Δημήτρης Πέτροβις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή