Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεπουλάνε και το Δίστομο!!!!!!!!

Η πολιτική της συνθηκολόγησης και της υποτέλειας από την κυβέρνηση προς το «Δ' Ράιχ» δεν έχει όρια και φραγμούς. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία», δεν περιορίζεται μάλιστα στην οικονομία, αλλά επεκτείνεται και στα θέματα που αφορούν την ιστορική μνήμη και την εθνική αξιοπρέπεια της πατρίδας μας, όπως οι σφαγές που έκαναν τα γερμανικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου...



Χθες στη Χάγη άρχισε, ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, η συζήτηση της ελληνικής προσφυγής για τη θηριωδία του Διστόμου, χωρίς ωστόσο την παρουσία εκπροσώπου της νομικής υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών. Και, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας μας, αυτό έγινε στο πλαίσιο πολιτικής εντολής του ίδιου του υπουργού Σταύρου Λαμπρινίδη, για να μη «στενοχωρηθούν» οι Γερμανοί!

Με αυτήν την απόφαση, όμως, ο κ. Λαμπρινίδης είναι διπλά εκτεθειμένος. Πρώτον, διότι αδυνατίζει συνειδητά τη θεσμική και νομική εκπροσώπηση της χώρας σε ένα, από κάθε άποψη, μείζον ζήτημα για την Ελλάδα. Και, δεύτερον, διότι συμπεριφέρεται χειρότερα από τον προκάτοχό του Δημ. Δρούτσα, αφού, παρά τις δικαιολογίες που ακούγονται αυτές τις ημέρες στους διαδρόμους του υπουργείου Εξωτερικών, σε μια τουλάχιστον ανάλογη διαδικασία στο παρελθόν παρίστατο και στέλεχος της νομικής υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Για να καλύψει αυτή τη συμπεριφορά, η ηγεσία του υπουργείου οχυρώνεται πίσω από το γεγονός ότι κατά την όλη διαδικασία τις θέσεις των Ελλήνων υποστηρίζει ο διεθνολόγος και καθηγητής του Παντείου Στέλιος Περράκης, τον οποίο διπλωματικές πηγές εμφανίζουν ως «εκπρόσωπο του ελληνικού κράτους κατά τη διακρατική προσφυγή». Ο κ. Περράκης (ο οποίος διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών ως το 2000) είναι ωστόσο ιδιώτης και, παρά το υψηλό κύρος και τις επιστημονικές γνώσεις του, δεν έχει την ιδιότητα του στελέχους του υπουργείου Εξωτερικών που θα προσέδιδε άλλη βαρύτητα και διάσταση στη συζήτηση της ελληνικής παρέμβασης.

Ο κ. Περράκης πρόκειται να αναπτύξει τα ελληνικά αιτήματα αύριο, ενώ χθες η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση των γερμανικών θέσεων. Την ίδια ώρα, έξω από το Δικαστήριο πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέλη της Ενωσης Δημοκρατικών Δικηγόρων Γερμανίας και της Πανελλήνιας Ενωσης Θυμάτων της Γερμανικής Κατοχής, αναρτώντας πανό και ζητώντας από τη γερμανική κυβέρνηση να καταβάλει τις αποζημιώσεις στους πληγέντες από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Δίπλα στον κ. Περράκη, στα έδρανα του Δικαστηρίου, μπορεί να μη βρίσκεται δικηγόρος του υπουργείου Εξωτερικών, είναι όμως μαζί του, εκτός των συγγενών των θυμάτων, ο δήμαρχος Διστόμου - Αράχοβας - Αντικύρων, Γιάννης Πατσαντάρας, καθώς και ο δήμαρχος της άλλης μαρτυρικής πόλης, των Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς.

Σήμερα εκθέτει τις θέσεις της η ιταλική πλευρά. Κατά τη χθεσινή ημέρα της δίκης, η εκπρόσωπος της Γερμανίας Σουζάνε Βάζουμ-Ράινερ υποστήριξε ότι «είμαστε εδώ για να πετύχουμε μια απόφαση εκ μέρους σας πάνω σ' ένα νομικό θέμα μεγάλης σημασίας», προσθέτοντας ότι «οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Ιταλίας εκτιμούν πως μόνο μια έγκυρη απόφαση εκ μέρους σας θα επιτρέψει να βγούμε από το αδιέξοδο». πολιτική της συνθηκολόγησης και της υποτέλειας από την κυβέρνηση προς το «Δ' Ράιχ» δεν έχει όρια και φραγμούς. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία», δεν περιορίζεται μάλιστα στην οικονομία, αλλά επεκτείνεται και στα θέματα που αφορούν την ιστορική μνήμη και την εθνική αξιοπρέπεια της πατρίδας μας, όπως οι σφαγές που έκαναν τα γερμανικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου