Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Σενάρια για ελληνικά ομόλογα διάρκειας 100 χρόνων!



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται νέο κύμα ''βομβαρδισμού'' με δηλώσεις και δημοσιεύματα για επικείμενη πτώχευση της Ελλάδας και άγριο ''κούρεμα'' των ομολόγων.

Το Reuters αποκαλύπτει πως συζητείται σοβαρά το κούρεμα του χρέους με ταυτόχρονη έκδοση 100ετούς ελληνικού ομολόγου, κάτι που έκανε το Μεξικό.

Σύμφωνα με αναλυτές με αυτήν την αμφιλεγόμενη πρόταση θα μπορούσε να δοθεί λύση στο πρόβλημα ρευστότητας στην Ελλάδα.

Πρώτος στο χορό των δηλώσεων για την Ελλάδα ο Γερμανός πρώην υπουργός Πέερ Στάινμπρουκ.

Ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος δεν μασάει τα λόγια του :''Θα πρέπει επιτέλους να πούμε ανοιχτά ότι η Αθήνα έχει σχεδόν πτωχεύσει. Θα μπορούσαμε να το διατυπώσουμε και πιο σκληρά και να πούμε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές τα επόμενα χρόνια''.

Σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης, ARD, προφητεύει πως άμεσα θα αποφασιστεί διαγραφή του ελληνικού χρέους.

Σε δημοσκόπηση του Bloomberg, μεταξύ επενδυτών, το 93% βλέπει ελληνική χρεοκοπία και το 72% προβλέπει έξοδο χώρας, ποιάς άραγε, από το ευρώ στα επόμενα 5χρόνια.

Η Wall Street Journal εκτιμά πως και την 6η δόση να πάρουμε, δύσκολα θα αποφύγουμε την άτακτη χρεοκοπία γιατί θεωρεί πως ούτε το νέο πακέτο θα είναι αρκετό για τη διάσωση της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου