Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Κρήτη: Λαθροκυνηγός πυροβόλησε ειδικό φρουρό για ένα... λαγό!

Λαθροθήρας προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, έστρεψε το κυνηγετικό του όπλο εναντίον του ειδικού φρουρού και δε δίστασε να πυροβολήσει!
Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό που λίγο έλειψε να στερήσει τη ζωή ενός ειδικού φρουρού σημειώθηκε προχθές το βράδυ (24-09-2011) στην περιοχή των Μοιρών, χωρίς όμως να ανακοινωθεί από την Αστυνομία.

Λαθροθήρας προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, έστρεψε το κυνηγετικό του όπλο εναντίον του ειδικού φρουρού και δε δίστασε...
να πυροβολήσει! Την απόπειρα ανθρωποκτονίας καταδικάζει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Κρήτης ο πρόεδρος του οποίου κ. Τσανακτσίδης επιβεβαίωσε το γεγονός και σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πατρίδα» της Κρήτης, έκανε λόγο για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός συναδέλφου του για έναν... λαγό.

Το επεισόδιο που λίγο έλειψε να καταλήξει σε τραγωδία σημειώθηκε στις 22.30 το βράδυ στην περιοχή Βρέλη των Μοιρών. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, ένα τζιπ της υπηρεσίας στο οποίο επέβαιναν τρεις αστυνομικοί εντόπισε τα ίχνη των λαθροθήρων στην περιοχή. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί είδαν αρχικά το φως που έβγαινε από έναν φακό στη διάρκεια της νύχτας και ακινητοποίησαν το όχημά τους προκειμένου να δουν τι συμβαίνει.

Οι δύο ειδικοί φρουροί κυνήγησαν τον έναν λαθροκυνηγό και ο συνάδελφός τους τον άλλο. Εκείνοι για να ξεφύγουν πυροβόλησαν αρχικά δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό, όμως η τριμελής ομάδα του ΤΑΕ Μεσαράς δεν υποχώρησε και συνέχισε να κυνηγάει τους δράστες αποσκοπώντας στη σύλληψή τους.

O άνδρας του ΤΑΕ Μεσαράς που ήταν μόνος του πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον ένα εκ των δύο δραστών. Φώναξε «Αστυνομία ακίνητος» και τότε εκείνος σταμάτησε, γύρισε και έστρεψε την κάννη του κυνηγετικού όπλου προς το μέρος του φρουρού, ενώ πυροβόλησε στο έδαφος από απόσταση τριών περίπου μέτρων.

Ο ειδικός φρουρός που δεν είχε το όπλο στα χέρια του, υποχώρησε βλέποντας ότι κινδυνεύει άμεσα η ζωή του, ενώ το ίδιο έκαναν και οι άλλοι δύο συνάδελφοί του. Όπως είπε στους συναδέλφους του, δέχτηκε στο σώμα και στο πρόσωπο χώμα και πέτρες οι οποίες πετάχτηκαν από τα σκάγια που έπεσαν στο έδαφος σε απόσταση αναπνοής από εκείνον.

Οι λαθροθήρες είχαν πάει στο σημείο με τα πόδια όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί οι οποίοι δεν άκουσαν το θόρυβο κάποιου αυτοκινήτου να απομακρύνεται. Φεύγοντας όμως τους έπεσε ένας σάκος μέσα στον οποίο υπήρχε ένας σκοτωμένος λαγός, ένας φακός και μία μπαταρία. Τα ευρήματα θα αποσταλούν στην Αθήνα προκειμένου να αναζητηθούν αποτυπώματα και DNA στα εργαστήρια της Αστυνομίας.

Από την Αστυνομία σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την αστυνομία υπάρχουν κάποιοι ύποπτοι και αναμένεται να γίνουν έρευνες στα σπίτια τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου