Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ελεύθεροι οι υπεύθυνοι της "Ακρόπολις" χρηματιστηριακής

Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων είναι πλέον οι υπεύθυνοι της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση του δομημένου ομολόγου αξίας 280 εκατομμυρίων ευρώ, που προσδιορίστηκε να εκδικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στις 21 Νοεμβρίου.

Οι Σοφοκλής και Θόδωρος Πρινιωτάκης και Γιώργος Αποστολίδης, μοναδικοί προσωρινά κρατούμενοι μέχρι πριν λίγες ημέρες για το λεγόμενο "σκάνδαλο των ομολόγων", αποφυλακίστηκαν με την λήξη του 18μηνου ορίου προφυλάκισης, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που τους επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης 3 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
 
Συνολικά στην υπόθεση είναι κατηγορούμενοι δεκαπέντε πρόσωπα, που τον προσεχή Νοέμβριο καλούνται να λογοδοτήσουν για την μεγάλη υπόθεση της αγοραπωλησίας του επίμαχου ομολόγου, το 2007, που φέρεται να ζημίωσε τρία ασφαλιστικά ταμεία.
Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται σε δίκη συγκατηγορούμενοι των τριών εκπρόσωποι της "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", οι εκπρόσωποι της JP MORGAN, οι τότε υπεύθυνοι των επίμαχων ασφαλιστικών ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΕΑΠΟΚΑ και ο πρώην ΓΓ του υπουργείου Απασχόλησης που αντιμετωπίζει πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία.
Οι κατηγορίες για τις οποίες ανά περίπτωση καλούνται να λογοδοτήσουν οι κατηγορούμενοι αφορούν τα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία, άμεσης συνέργειας σε απάτη, απιστίας στην υπηρεσία, ηθικής αυτουργίας στην απιστία, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, εγκληματικής οργάνωσης - βαρύνει τους 11 από τους 15 κατηγορούμενους- υπόθαλψης εγκληματία που έχει καταχραστεί το Δημόσιο, φοροδιαφυγής και άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή.
Ο πρώην γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιος Παπαδόπουλος παραπέμπεται για υπόθαλψη εγκληματία, κατηγορία που αφορά το ότι «δεν κατήγγειλε τους υπευθύνους του ΤΕΑΔΥ για την διάπραξη της απιστίας αν και την πληροφορήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2006, από άγνωστη στην ανάκριση πηγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου