Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Μετά την καρατόμηση του ΚΕΥΠ έρχεται και η σειρά της ΜΕΡΥΠ?


Περικοπές δαπανών 500 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, περιλαμβάνει το νέο σχέδιο του ΓΕΣ για τις Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων Έθνος και Ημερησία. Έτσι μετά την κατάργηση 23 κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων μεταξύ αυτών και του ΚΕΥΠ Λαμίας σειρά έχει η κατάργηση ενός Σώματος Στρατού, 5 Μεραρχιών, 11 Ταξιαρχιών, 40 Συνταγμάτων και 80 Μονάδων, εξοικονομώντας ετησίως 62 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα παραπάνω -στα πλαίσια αναδιοργάνωσης και εξορθολογισμού των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει αναγγελθεί- φαίνεται ότι μετά το κλείσιμο του Κέντρου Υλικού Πολέμου, θα ακολουθήσει και ο υποβιβασμός του σε Σύνταγμα ή και απλή Μονάδα από Ταξιαρχία που ήταν μέχρι σήμερα.
Επιπροσθέτως, αβέβαιο κρίνεται και το μέλλον της Μεραρχίας Υποστηρίξεως καθώς μειώνονται σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι Μεραρχίες κατά 50% (από 10 που είναι σήμερα σε 5).

Βλέπουμε λοιπόν να επαληθεύονται οι φήμες που ήθελαν την κατάργηση του ΚΕΥΠ και την υποβάθμισή του, αλλά και την υποβάθμιση της ΜΕΡΥΠ από Μεραρχία που είναι σήμερα σε Ταξιαρχία.

Έχοντας υπόψη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας καταλαβαίνουμε ότι κρίνεται αναγκαία η εξοικονόμηση πόρων. Από την άλλη όμως πλευρά θα πρέπει να βρεθεί μια λύση που θα επιτυγχάνει με την εξοικονόμηση πόρων και την διατήρηση μιας ζωντανής και ακμα ίας περιφέρειας, που πάντως δεν συμβαίνει με τις καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις κρατικών υπηρεσιών και εν προκειμένω με τα ΚΕΥΠ και ΜΕΡΥΠ, με αποτέλεσμα τις δραματικές επιπτώσεις για την τοπική οικονομία και τον μαρασμό της περιφέρειας.

Μήπως επομένως πρέπει οι τοπικοί Βουλευτές, η περιφέρεια, η τοπική αυτοδιοίκηση να κινηθούν πιο δραστικά ώστε να αποφευχθεί και η κατάργηση ή η υποβάθμιση της ΜΕΡΥΠ όπως συνέβη και με το ΚΕΥΠ, με ότι αυτό συνεπάγεται;


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου