Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Τι θα γίνει με τους "απεργούς" της Υπατίας?

Σε λίγες μέρες τελειώνει η προσωρινή άδεια που είχαν πάρει για ένα εξάμηνο..
Ακόμα και η μείωση των ενσήμων που ψήφισε η κυβέρνηση για τους μετανάστες δεν τους καλύπτει μιας και οι περισσότεροι είναι αυτοαπασχολούμενοι σε "ειδικές εργασίες" στα Χανιά,στην πλατεία Βάθης,έξω από το πολυτεχνείο και στα σοκάκια της Ομόνοιας.....
χωρίς βέβαια να κολλάνε και ένσημα.

Επίσης ομαδική αίτηση παράτασης της άδειας παραμονής δεν έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν διότι δεν προβλέπετε από την συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση μαζί τους,αλλά και ούτε από τον ισχύοντα νόμο.
Επομένως μόνο ατομικές αιτήσεις μπορούν να καταθέσουν και να εξεταστούν οι περιπτώσεις τους μια προς μια.
Φυσικά σχεδόν κανένας από τους αιτούντες δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις για να πάρει την πολυπόθητη άδεια παραμονής για άλλο ένα εξάμηνο.Ούτε τα απαιτούμενα ένσημα έχουν οι αιτούντες,αλλά ούτε απειλούνται και τα "ανθρώπινα δικαιώματα τους" από κάποιο καθεστώς στην χώρα τους.
Από μέρα σε μέρα θα υπάρξει και η τροποποίηση του νόμου για αδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης για την διαμονή αλλοδαπών στη χώρα υπό όρους αυξημένης ασφάλειας στο οποίο αλλάζει η 12ετία. Και αντί για 8ετία, όπως είχε πει τότε ο Ραγκούσης στους αλληλέγγυους και τον Τσίπρα για να τους καθησυχάσει,ο Καστανίδης το άλλαξε και το έκανε 10ετία!Η κυβέρνηση τώρα βρίσκεται προ των ευθυνών της και δεν πρέπει να δημιουργήσει κανένα δεδικασμένο με νέα παράταση ή άδεια παραμονής για τα συγκεκριμένα άτομα,γιατί θα δείξει αδυναμία (ίσως ανικανότητα είναι η πιο σωστή λέξη) στο κάθε είδους εκβιασμό και προπαγάνδα της άκρας αριστεράς και των επαγγελματιών των ΜΚΟ.Μιας και τα συγκεκριμένα άτομα που έκαναν την "απεργία" δεν ήταν τίποτα άλλο από "πιόνια" και "εργαλεία" όλων αυτών των κυρίων που παρέλασαν από τα παράθυρα των τηλεοπτικών καναλιών κατά την χειμερινή περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου