Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Αθίγγανοι έδεσαν και χτύπησαν στο κεφάλι γιαγιά στη Λάκκα Σουλίου, παίρνοντάς της 2.500.000 ευρώ!

Οι γείτονες άκουγαν τα ουρλιαχτά της και δεν την βοήθησαν! Πολλά κρούσματα κλοπών στο δήμο Δωδώνης. Ελλιπής η αστυνόμευση. "Κάνουμε ότι μπορούμε", λέει ο αστυνομικός διευθυντής Ιωανννίνων Ν. Βάντζιος...
Απίστευτο και όμως αληθινό. Αθίγγανοι στη Λάκκα Σουλίου έπιασαν γιαγιά, την έβγαλαν έξω από το σπίτι, την έδεσαν και την χτύπησαν στο κεφάλι.
Της απέσπασαν 2.500 ευρώ, ενώ η γιαγιά οδηγήθηκε βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων και δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο. Αυτό είναι το ένα στοιχείο.
Το άλλο, που είναι το ίδιο ανησυχητικό και δείχνει την έλλειψη ανθρωπιάς στις ημέρες μας, είναι ότι οι γείτονες δεν ενδιαφέρθηκαν για την περιπέτεια της γιαγιάς. Ενώ αυτή ούρλιαζε, κανείς δεν έσπευσε να τη βοηθήσει. Η συμπεριφορά αυτή όχι μόνο είναι απάνθρωπη, αλλά δείχνει το πόσο στην εποχή μας έχουν ερμητικά κλείσει οι καρδιές των ανθρώπων. Μια γιαγιά απεγνωσμένα να ψάχνει την αρωγή των άλλων και οι διπλανοί της να μένουν ακίνητοι. Τραγικό... Στο μεταξύ οι κλοπές από αθίγγανους στο δήμο Δωδώνης δεν έχουν τελειωμό. Θύμα έπεσε στο χωριό Μοσπίνα ο κ. Σπύρος Μούτσης. Αθίγγανοι προσπάθησαν να κλέψουν και την οικία του κ. Γρηγόρη Παππά στο συνοικισμό Ζωοδόχου Πηγής Αγίας Αναστασίας Δωδώνης, αλλά δεν τα κατάφεραν, γιατί οι ένοικοι αντέδρασαν ψύχραιμα και γρήγορα. Τα περιστατικά αυτά αναδεικνύουν την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι δεν βλέπουν ποτέ αστυνομικούς στα χωριά τους. Μόνο αν τους καλέσουν πηγαίνουν και όχι πάντα. Ο δραστήριος αστυνομικός διευθυντής Ιωαννίνων Νίκος Βάντζιος, που επί των ημερών του έχουν σημειωθεί αρκετές επιτυχίες, ανέφερε πως "κάνουμε ότι μπορούμε, με τους άνδρες και τα μέσα, που έχουμε στην διάθεσή μας, για να περιορίσουμε την μικροεγκληματικότητα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου