Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Aνέλαβαν μόνοι τους να λύσουν το πρόβλημα της εγκληματικότητας..στο Βόλο..με νυχτερινές περιπολίες κατοίκων.

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων ληστειών και την έλλειψη αστυνόμευσης, στην περιοχή των Κάτω Λεχωνίων στο Βόλο, οι κάτοικοι αποφάσισαν να ξεκινήσουν νυχτερινές περιπολίες προκειμένου να προστατεύσουν τις περιουσίες της.

Ειδικότερα, υπό τον δημοτικό σύμβουλο της Δ.Ε. Αρτέμιδας Σωτήρη Χαλκιά, τον Αντιδήμαρχο για θέματα Πολιτικής Προστασίας Βόλου Χαράλαμπο Τσαμπάζη, πλήθος κατοίκων της περιοχής Κάτω Λεχωνίων, ακόμα - ακόμα και αστυνομικών, αποφασίστηκε η σύγκληση μιας άτυπης επιτροπής νυχτερινών περιπολιών, η οποία σε ανοιχτή γραμμή με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόλου και την Αστυνομία, ξεκίνησε από χθες το βράδυ την δράση της.

Για τους μετέχοντες μάλιστα πολίτες στις περιπολίες, αποφασίστηκε, να μην γνωρίζει κανείς την συμμετοχή τους, την ώρα των περιπολιών, παρά μόνον η Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία.

Να σημειωθεί πως η άτυπη «πολιτοφυλακή» συστήθηκε κυρίως λόγω της έλλειψης αστυνόμευσης κι αυτό γιατί, παρά τις όποιες διαμαρτυρίες των υπευθύνων στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, δεν επαρκεί ο αριθμός των αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή ολόκληρου του Νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου