Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Κλέαρχε θα τρίζουν τα κόκαλα του Αθανασίου Διάκου...



(Η φωτογραφία είναι από την επίμαχη παράσταση)

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας αρνήθηκε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει καταδικαστικό ψήφισμα, το οποίο εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θωμάς Τουσιάδης και αφορούσε στην αισχρή παράσταση, που εξευτέλιζε τον εθνικό μας ήρωα Αθανάσιο Διάκο.

Το ότι αυτή η παράσταση χρηματοδοτήθηκε με 40.000 ευρώ, από Υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται ότι άφησε ασυγκίνητο τον Περιφερειάρχη και τους υπόλοιπους Περιφερειακούς Συμβούλους που αρνήθηκαν να ψηφίσουν το καταδικαστικό ψήφισμα.

Στη Ρούμελη λοιπόν, εκεί που γεννήθηκε, μεγάλωσε, πολέμησε και θυσιάστηκε ο Αθανάσιος Διάκος το ανώτατο όργανο εκπροσώπησης της τοπικής κοινωνίας, το Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν είχε το σθένος να καταδικάσει το αισχρό αυτό κατασκεύασμα.

Κάποιοι έχοντας ως μανδύα την ελευθερία του λόγου και της τέχνης, νομίζουν ότι μπορούν να προσβάλλουν και να εξευτελίζουν ακόμη και εθνικούς ήρωες, χωρίς να σκέφτονται ότι ο Αθανάσιος Διάκος και άλλοι, έδωσαν την ζωή τους για να μπορούν να εκφράζονται σήμερα αυτοί ελεύθερα.

Κλέαρχε πραγματικά θα τρίζουν τα κόκαλα του Αθ. Διάκου και όλων των Ρουμελιωτών, που θυσιάστηκαν σε αυτόν τον μαρτυρικό τόπο, για να μπορούμε να μιλάμε σήμερα για Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας της οποίας εσείς είστε ο "πρωθυπουργός"...Κρίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου