Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Αλβανικό Δημοσίευμα για Αλβανική (τρομοκρατική) Δράση στην Τσαμουριά…

Ο πρόεδρος του κινήματος για τη «Φυσική Αλβανία», Κότσο Ντανάι σε δήλωσή του τόνισε ότι « Η εμπόλεμη κατάσταση η οποία δεν έχει αρθεί από την Ελλάδα για την Αλβανία, δεν δημιουργεί ζημιές στην Αλβανία, αλλά, απειλεί να αποσταθεροποιήσει την ίδια την Ελλάδα». Δήλωσε ο Ντανάι:
«Διατηρώντας αυτόν τον παράλογο νόμο με την Αλβανία, σε μια εποχή που η Ελλάδα και η Αλβανία είναι μέλη του ΝΑΤΟ, η ελληνική πολιτική και διπλωματία δίνει τη θέση της στην αποσταθεροποίηση. Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η εμπόλεμη κατάσταση που διατηρείται μεταξύ των δύο χωρών, σημαίνει τη χρήση των μέσων του πολέμου».


Ο Κότσο Ντανάι, ο οποίος υποστηρίζει δια μέσου του κινήματός του την ένωση όλων των εδαφών που ζουν Αλβανοί, συνεχίζει με το επιχείρημα ότι σε μια εποχή που η Ελλάδα έχει εδαφικά ζητήματα με την Αλβανία, λόγω της ‘αποικιοκρατικής προσάρτησης’ της Τσαμουριάς, συνεχίζει και επιδιώκει η περιφρονητική σοβινιστική πολιτική της.
Σε μια περίοδο, μάλιστα, που (η Ελλάδα) βρίσκεται στο κατώφλι της καταστροφής, η ύπαρξη της εμπόλεμης κατάστασης, ενθαρρύνει και προωθεί τα πιο ριζοσπαστικά ρεύματα στο εσωτερικό και εξωτερικό της Ελλάδας, που μπορούν να αντιμετωπίσουν το δίκαιο του πολέμου μέσω του πολέμου, θεωρώντας αυτό ως αμοιβαιότητα. Αυτό θα αποσταθεροποιήσει την ίδια την Ελλάδα και την περιοχή.

Εκ τούτου, η κίνηση για τη ‘Φυσική Αλβανία’, κάνει έκκληση στην Αλβανία και στην ελληνική εξωτερική πολιτική να συζητήσουν και να ακυρώσουν αυτήν την παράλογη νομοθεσία.

Η Ελλάδα πρέπει να αποδεχθεί τη Τσαμουριά ως Ελεύθερη Ζώνη μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας, ως πρώτο βήμα και ως δεύτερο βήμα να αποδεχθεί τη γενοκτονία των Αλβανοτσάμηδων και να τους αποζημιώσει με 5 δισεκατομμύρια ευρώ για τις ζημίες που τους προκάλεσε.

Η εφαρμογή της ‘Λίστας για τη Φυσική Αλβανία’ έχει ως στόχο να βοηθήσει την Ελλάδα σε αυτήν την σοβαρή κατάσταση που διέρχεται. Μια χώρα που βρίσκεται σε σοβαρή κρίση δεν υπάρχει λόγος να κρατήσει ενεργή την εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία, που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί αν αύριο υπάρξει μια ριζική δράση σε ελληνικό έδαφος, ειδικά στην επαρχία της αλβανικής Τσαμουριάς.

Η ‘Φυσική Αλβανία’ όντας ένα ειρηνικό κίνημα, είναι υποχρεωμένη να καταγγείλει αυτές τις πολιτικές και πρακτικές που θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για ριζική δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου