Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Χάος στην Κακαβιά, 70 λεωφορεία του ΚΤΕΛ εμποδίζουν τα αλβανικά λεωφορεία να μπουν στην Ελλάδα.



70 λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων συγκεντρώθηκαν σήμερα στη συνοριακή διάβαση της Κακαβιά για να εμποδίσουν την είσοδο στην Ελλάδα των αλβανικών λεωφορείων  των γραμμών Αλβανία – Ελλάδα.  Εκατοντάδες επιβάτες των αλβανικών λεωφορείων έμειναν στην Κακαβιά ενώ το τελωνείο λειτουργεί μόνο για τους πεζούς και τα ΙΧ.
Τα ΚΤΕΛ αντιδρούν στην απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου των Αθηνών που ανέβαλε για 10 μέρες την Υπουργική Απόφαση  που εμπόδιζε ...
... τα αλβανικά λεωφορεία να μπουν στην Ελλάδα μέχρι την τροποποίηση του  νόμου όπου θα ρυθμίζονταν αιτήματα του ΚΤΕΛ.  Να θυμίσουμε ότι το Υπουργείο Μεταφορών της Ελλάδος είχε αναστείλει την άδεια πολλών αλβανικών εταιριών και ζητούσε πρόσθετα έγραφα.
Μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας γίνονται καθημερινά χιλιάδες μετακινήσεις και ο ανταγωνισμός έριξε τις τιμές σε σημείο που για τις ελληνικές γραμμές  είναι κάτω του κόστους! Για παράδειγμα το εισιτήριο απλής μετάβασης του ΚΤΕΛ στη γραμμή Γιάννενα- Αθήνα (430χλμ) κοστίζει 39 ευρώ ενώ με τα αλβανικά λεωφορεία από Αθήνα για Αργυρόκαστρο ή Αγίους Σαράντα (560 χλμ) κοστίζει μόλις 25 ευρώ η απλή μετάβαση και 40ερώ με επιστροφή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου