Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Σκοτώνουν τα άγρια άλογα γιατί προκαλούν ζημιές στα σπαρτά

Στο Αλαδόβουνο στο δήμο Σταυρούπολης ζουν περίπου είκοσι κοπάδια άγριων αλόγων. Ωστόσο αυτό το οικολογικό και τουριστικό κεφάλαιο για την περιοχή τείνει να εξαφανιστεί…
Σύμφωνα με το XanthiPress, αγρότες σκοτώνουν τα άγρια άλογα, κατηγορώντας τα ότι κατεβαίνοντας κάνουν ζημιές στα σπαρτά τους…

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι κάτοικοι θεωρούν ότι η προστασία των άγριων αλόγων της Σταυρούπολης κρίνεται σημαντική και για να συμβεί αυτό θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αποζημιώνονται οι αγρότες για τις καταστροφές. Θεωρούν ότι η δικαιότερη λύση είναι να αναγνωρίζεται η ζημία που υπόκειται η καλλιέργεια από τον ΕΛΓΑ ως καταστροφή προκειμένου να είναι δυνατή η αποζημίωση των αγροτών.
Με τον τρόπο αυτό πιστεύεται ότι θα πάψει η εξόντωση των άγριων αλόγων στης Σταυρούπολης και θα προστατευτεί η βιοποικιλότητα της περιοχής. Το πρόβλημα είναι σοβαρό καθώς ή ύπαρξη των κοπαδιών κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για πολλούς λόγους.
Πάντως, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχουν θανατωθεί αρκετά άγρια άλογα, γεγονός που υποδηλώνει την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για τη διάσωσή τους.

1 σχόλιο: