Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Λαμία: Έδεσαν σκυλί σε κάδο - Έριξαν φόλες σε αδέσποτα και για μην ξεχναμε (φολα σε οσους ριχνουν φολα)


Αναγνώστης μας ενημέρωσε ότι το σκυλάκι που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι δεμένο με αλυσίδα από κάδο σκουπιδιών στην αρχή της οδού Ησαΐα (από πλατεία Λαού).

Ενημερώσαμε αμέσως τον Φιλοζωικό και πήγαμε στο σημείο. Διαπιστώσαμε ότι ήταν αδύνατο και αδύναμο. Έτρεμε και φοβόταν, ενώ είχε πληγές στο λαιμό και το πόδι.

Κανείς από τους περίοικους δεν ήξερε ποιος το έδεσε στο κάδο. Ελπίζουμε ότι με τη βοήθεια των μελών του Φιλοζωικού Φθιώτιδας θα βρει την φροντίδα που χρειάζεται και μια οικογένεια να το αγαπήσει.

Την ίδια ώρα όπως μας ενημέρωσε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Αγγέλα Μπαρτσιώκα, κάποιοι ανεγκέφαλοι στην περιοχή του ΚΙΦΑ Λαμίας, τοποθέτησαν μέσα σε εντόσθια πουλερικών δηλητήριο, με σκοπό να το καταναλώσουν τα αδέσποτα ζώα και να πεθάνουν.

Μέλη του φιλοζωικού, πρόλαβαν και έσωσαν την τελευταία στιγμή, ένα σκυλάκι που δηλητηριάστηκε, ενώ βρήκαν και μάζεψαν τις υπόλοιπες φόλες πριν πεθάνουν άλλα αδέσποτα.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του Φιλοζωικού, ύποπτοι είναι κάποιοι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων της περιοχής, οι οποίοι παραπονούνται ότι οι αδέσποτοι σκύλοι επιτίθενται στα πουλερικά που εκτρέφουν.

<<Αλήθεια έχουν σκεφθεί ποτέ ότι οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για τις απώλειές τους , αφού έπρεπε να τα έχουν ασφαλισμένα με την κατάλληλη περίφραξη και να μην τα αφήνουν να κυκλοφορούν ελεύθερα;

Το έχουν συνειδητοποιήσει ότι σπέρνοντας δηλητήριο στα χωράφια μολύνουν το περιβάλλον και ότι μπορεί να το καταναλώσουν και άνθρωποι που θα μαζέψουν χόρτα ή μικρά παιδιά που θα παίξουν ή δεσποζόμενα ζώα που θα έχουν βγει βόλτα με τα αφεντικά τους;

Το ξέρουν άραγε ότι η πράξη τους είναι παράνομη και ότι τιμωρείται με φυλάκιση και πρόστιμο ή νομίζουν ότι ο νόμος δεν είναι σε θέση να τους αγγίξει;

Σήμερα ήμασταν τυχεροί που καταφέραμε να σώσουμε τα ζώα από το θάνατο .

Κάνουμε λοιπόν γνωστό ότι «έχουν γνώση οι φύλακες...» και ότι θα οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους για να τιμωρηθούν παραδειγματικά.>>, τονίζεται σε ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου