Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Σκληρό πορνό με παιδιά και μωρά στο Ίντερνετ...Συνελήφθησαν τρεις ανώμαλοι και καταζητούνται άλλοι τέσσερις.



Κρυμμένοι πίσω από 100 διαφορετικές ΙΡ διευθύνσεις, διακινούσαν στο Διαδίκτυο «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας με πρωταγωνιστές ακόμη και μωρά έξι μηνών. Τους «έδωσε» όμως το ειδικό λογισμικό πρόγραμμα εντοπισμού διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού σε πραγματικό χρόνο.
Υστερα από ένα μήνα ψηφιακής έρευνας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα επτά ατόμων και έπειτα από εξαήμερη επιχείρηση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ερμούπολη συνέλαβαν τρεις από αυτούς. 

Και στικάκια

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για έναν 41χρονο επιχειρηματία, έναν 49χρονο δημόσιο υπάλληλο και έναν 52χρονο ξυλουργό -όλοι Ελληνες- οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους 7.000 GB (εικόνες και βίντεο) «σκληρού» πορνογραφικού υλικού με πρωταγωνιστές μωρά και παιδιά. Σε βάρος δυο εξ αυτών σχηματίστηκε επιπλέον δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών (κατοχή κάνναβης). 

Υστερα από έρευνες των αστυνομικών στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 12 σκληροί δίσκοι Η/Υ με 7.000 GB υλικού παιδικής πορνογραφίας, πέντε φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δυο εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης usb sticks. 

Τα ψηφιακά υλικά που κατασχέθηκαν αναμένεται να αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση. 

Στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Δρέπανο», όπως ονομάστηκε, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος επτά ατόμων: των τριών που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους εισαγγελείς και άλλων τεσσάρων που αναζητούνται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου