Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ποιον εξυπηρετεί η διαμάχη Ελλήνων Εθνικών και Ελληνορθόδοξων Χριστιανών; (Ανοίγουμε μια μεγάλη συζήτηση...)



Πριν κάνω τις σκέψεις μου πάνω στο θέμα, θέλω να επισημάνω πως προσωπική μου επιλογή είναι η πατρώα εθνική θρησκεία. Εφόσον ήταν καλή για τον Σωκράτη, τον Λεωνίδα και τον Μέγα Αλέξανδρο, είναι καλή και για μένα.  

Δεν μου άρεσε ποτέ είναι η κόντρα και το μίσος ανάμεσα σε όσους δηλώνουν «Δωδεκαθεϊστές» ή Έλληνες Εθνικοί και στους Έλληνες Χριστιανούς Ορθοδόξους. Οι κατηγορίες που εξαπολύονται εκατέρωθεν είναι γνωστές και δεν έχει νόημα να τις επαναλάβω. Αυτό όμως που πρέπει να εξεταστεί είναι το ποιοι υποκινούν αυτή την κόντρα και γιατί.

Ας πάρουμε την πλευρά των Εθνικών. Είναι δυστυχώς ένας χώρος όπου εμφανίζεται το εξής παράδοξο. Ενώ μιλάμε για Εθνική - Πατρώα θρησκεία, πολλοί από τους «σταρ» του χώρου είναι δηλωμένοι διεθνιστές και αντιεθνικιστές. Βγαίνουν λοιπόν τέτοιοι άνθρωποι που δεν πιστεύουν σε Πατρίδα, Έθνος και Φυλή να μιλήσουν για τους Έλληνες; Δεν είναι τυχαίο πως τέτοιους προβάλλουν τα ΜΜΕ, ενώ τους Εθνικιστές τους κόβουν.

Τα πράγματα είναι απλά. Η Ορθοδοξία αυτή την χρονική στιγμή είναι ο τελευταίος  συνδετικός κρίκος του Εθνικού ιστού.  Αυτόν τον κρίκο θέλουν να σπάσουν. Στόχος τους δεν είναι η θρησκεία αλλά το Έθνος. Χτυπάνε από την μια με την αθεΐα που προωθεί ο κοσμοπολιτισμός, ο κομμουνισμός και η αριστερά και από την άλλη οι δήθεν δωδεκαθεϊστές παίζουν τον δικό τους ρόλο.

Τους πειράζει (υποκριτικά) η σχέση εβραϊσμού χριστιανισμού αλλά δεν τους πειράζει ο εβραϊσμός στην οικονομία, στην πολιτική, στην τέχνη ή αλλού. Πως μπορούν να λένε σε έναν χριστιανό ότι η θρησκεία του προέρχεται από τους εβραίους και οι ίδιοι να είναι οπαδοί του εβραίου Μαρξ;

Είναι επίσης άδικο να κατηγορείς συλλήβδην όλους τους χριστιανούς για τα εγκλήματα που κάποιοι στο όνομα της θρησκείας έκαναν στο παρελθόν. Δεν έσπασε κανένας σύγχρονος μας αγάλματα, ούτε γκρέμισε ναούς. Αυτά έγιναν πριν από πολλούς αιώνες.

Αυτοί που βάζουμε πάνω από όλα την Πατρίδα και το Ελληνικό έθνος, είμαστε λίγοι. Αν αφήσουμε να μας χωρίσουν σε υποομάδες, δεν θα μείνει κανείς!

Κάθε θρησκεία που δεν προσβάλει την Ελλάδα και που δεν είναι αντίθετη με τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας, δεν πρέπει να διαχωρίζει τους Έλληνες Εθνικιστές. Οι Ελληνορθόδοξοι πολέμησαν και το 1821 και το 1912-22 και το 1940 και όποτε η Πατρίδα το χρειάστηκε. Με ποιο δικαίωμα ο κάθε διεθνιστής, λαθρομεταναστολάγνος τους κατηγορεί;  

Τελικά ποιοι είναι πραγματικοί Εθνικοί; Αρκεί να φοράς μία χλαμύδα και να διαβάζεις αρχαία κείμενα ή πρέπει να είσαι και εθνικιστής; Τι έκαναν οι πρόγονοι μας; Άφηναν τα σύνορα αφύλακτα ή έπαιρναν τα όπλα και τα υπερασπιζόντουσαν; Αυτό είναι το πρώτο και μετά έπονται τα υπόλοιπα…

Συνεχίζεται...
(περιμένω σχόλια για να γίνει διάλογος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου