Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ανησυχία στο Πακιστάν για τον επαναπατρισμό των υπηκόων του


Pakistan diavatirio-1-NAIΤο υπουργείο Εσωτερικών του Πακιστάν κατηγορεί την πρεσβεία τους στην Αθήνα για τον επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών! Ζητάει ανάληψη ενεργειών για την ανακοπή των επαναπατρισμών των Πακιστανών λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της πακιστανικής εφημερίδας Daily Times, η πακιστανική πρεσβεία απέρριψε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενη ότι οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα είναι υπεύθυνες για τον μαζικό επαναπατρισμό των πακιστανών μεταναστών.
Την ίδια στιγμή έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι δηλώσεις του αυτοαποκαλούμενου προέδρου της πακιστανικής κοινότητας Tzavent Aslam, ο οποίος μάλλον θεωρεί ότι βρίσκεται σε συνοικία του Ισλαμαμπάντ και εκτοξεύει απειλές για “ιερό πόλεμο” (jihad) κατά της Ελλάδας. (Γιατί δεν επενέβη ακόμη ο εισαγγελέας;)
Υπενθυμίζεται ότι ο Tzavent Aslam είχε συλληφθεί στις 6 Νοεμβρίου 2006 από την ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν εντάλματος της Interpol, προερχόμενο από το Πακιστάν με ημερομηνία έκδοσης 2 Σεπτεμβρίου, για «παράνομη μετανάστευση και λαθραία διακίνηση ανθρώπων», κατηγορία η οποία τιμωρείται στο Πακιστάν με ποινή φυλάκισης μέχρι 14 έτη.
Υπερασπιστές του Aslam εμφανίστηκαν διάφορες «προοδευτικές» αριστερές οργανώσεις, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνου, και το ελληνικό κράτος παρανομώντας τον άφησε ελεύθερο, εξού και οι ευχαριστίες του προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου