Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Παίρνουν τα όπλα οι κάτοικοι της Πάρου...Εικόνες ντροπής στον τόπο της δολοφονίας


Κραυγή αγωνίας στέλνουν οι κάτοικοι της Πάρου αφού το νησί βρίσκεται στο έλεος των κακοποιών εδώ και τρία χρόνια.

Η Πάρος που δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο αφού στην ουσία βρίσκεται απροστάτευτη απέναντι σε κάθε είδους κακοποιούς που ανενόχλητοι βιάζουν και σκοτώνουν.

"Το ποτήρι ξεχείλισε, λένε οι κάτοικοι του νησιού, και από εδώ και πέρα θα προστατεύσουμε μόνοι μας ,ακόμη και με όπλα , τα παιδιά μας και τις περιουσίες μας" . 

Πολλοί είναι αυτοί που τα "βάζουν" με την τοπική αστυνομική δύναμη η οποία όλα αυτά τα χρόνια κοιτούσε σχεδόν απαθής να αυξάνεται η μικρο-εγκληματικότητα ,κάτι που άνοιξε την όρεξη σε κάθε λογής εγκληματία να έρθει στο νησί αφού ήξερε εκ των προτέρων ότι η πιθανότητα να τον πιάσουν ήταν μηδαμινή. 

Η άγρια επίθεση επίθεση κατά της 15χρονης ήταν η κορυφή του παγόβουνου καθώς η αδιαφορία και τα απανωτά λάθη της τοπικής αστυνομίας -που απέδωσε το τον βαρύτατο τραυματισμό της μαθήτριας σε ατύχημα -είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμος χρόνος και στοιχεία. Έπρεπε να επέμβει το Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα για να επιλυθεί η υπόθεση και να συλληφθεί ο δράστης.

Όμως η Πάρος βοά και τα στοιχεία που έρχονται στο φως σοκάρουν και αποδεικνύουν την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης και προστασίας των κατοίκων και των τουριστών που με τις οικογένειες τους κάνουν διακοπές στο νησί .
Μετά τη στυγερή δολοφονία του ταξιτζή και τη βροχή από σφαίρες που έπεφταν στο κεντρικότερο σημείο της Νάουσας στη Πάρου, περίοικοι τηλεφωνούσαν επί πολλή ώρα στο αστυνομικό τμήμα αλλά δεν απαντούσε κανείς. 

"Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό " λένε κάτοικοι του νησιού . Στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα , οι αστυνομικοί του τοπικού αστυνομικού κάνουν το πάν για να 'διώξουν" από πάνω τους τις υποθέσεις ,κλείνοντας της όπως -όπως ακόμη και αν πρόκειται για βιασμούς ή ένοπλες ληστείες .

"Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο" λένε κάτοικοι του νησιού και καλούν τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να λάβει μέτρα για την επαρκή αστυνόμευση του νησιού ,"πριν τριτώσει το κακό". 
Εικόνες ντροπης: Κάλυψαν με κώνους τον τόπο του εγκλήματος!


Εικόνες που παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα κατέγραψε το πρωί της Κυριακής ο φωτογραφικός φακός του protothema.gr στο σημείο όπου δολοφονήθηκε από τους ληστές της Alpha Bank στη Νάουσσα της Πάρου το πρωί της Παρασκευής ο άτυχος αυτοκινητιστής Δημήτρης Μίχας

Το σκηνικό που αντικρίζει ο επισκέπτης αν μη τι άλλο προκαλεί αλγεινή εντύπωση. 

Λίγες μόλις ώρες μετά το άγριο φονικό, πιο συγκεκριμένα από το πρωινό του Σαββάτου, η αστυνομία του νησιού αντί να πράξει το αυτονόητο και να καλύψει το σημείο όπου το θύμα έπεσε νεκρό από τις σφαίρες των δραστών, τοποθέτησε ή άφησε να τοποθετηθούν τέσσερις… κώνοι σήμανσης που υποτίθεται ότι ορίζουν τη σκηνή του εγκλήματος! 

Και αν οι συγγενείς και φίλοι του θύματος δεν άφηναν ανάμεσα τους λίγες ανθοδέσμες και ένα καντήλι κανένας δεν θα έδινε σημασία. Εκτός αυτού σα να μην συμβαίνει το παραμικρό καμία αρμόδια αρχή δεν φρόντισε να εμποδίσει έστω και για λίγο τη στάθμευση των δικύκλων πάνω στη πλατεία, δίπλα ακριβώς από το τόπο του εγκλήματος με κίνδυνο να αλλοιωθούν τυχόν ευρήματα που θα χρησίμευαν στη προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δραστών.

«Ξέρουμε ότι δεν διαθέτουμε μονάδα CSI, όμως τουλάχιστον θα μπορούσε να βρεθεί μια αστυνομική κορδέλα για να καλύψει το σημείο όπου σκοτώθηκε ο Δημήτρης» δηλώνει με αρκετή δόση ειρωνείας παράγοντας του νησιού. 

«Δεν είναι δυνατόν να μην έχει περάσει ούτε μια μέρα από το έγκλημα και να αφήνουν τα μηχανάκια να παρκάρουν εκεί όπου μόλις δολοφονήθηκε ένας συνάνθρωπος μας. Έστω ως ένδειξη σεβασμού θα έπρεπε να απαγορευτεί η στάθμευση τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου