Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

«Ανακάλυψαν» στικάκι που εμπλέκει την Ελλάδα στην εκπαίδευση Κούρδων ανταρτών!


Δεν υπάρχει μόνο το USB με τη λίστα Λαγκάρντ, οι Τούρκοι «ανακάλυψαν» και «στικάκι» το οποίο εμπλέκει την Ελλάδα στην εκπαίδευση Κούρδων ανταρτών.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η εφημερίδα Zaman η οποία  με τον τίτλο «Βαρύ κτύπημα στην δομή Αιγαίου της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C» γράφει ότι «17 ύποπτοι οι οποίοι ετέθησαν υπό κράτηση κατά της επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C μετά από παρακολούθηση στην Σμύρνη που κράτησε 1,5 έτος», όπως γράφει το onalert.

«Στην επιχείρηση που έλαβαν μέρος 500 αστυνομικοί και στην έρευνα που έγινε στον Σύνδεσμο Ελευθεριών βρέθηκε φάκελος με κωδικό τον οποίο η Αστυνομία κατόρθωσε να σπάσει και προσέξτε - τράβηξε την προσοχή ότι τα μέλη της οργάνωσης ως κωδικό είχαν επιλέξει την λέξη ‘’Ελλάδα’’ . Εντός του φακέλου βρέθηκαν έγγραφα που αναφερόντουσαν στην δομή της οργάνωσης και στην δομή της στα πανεπιστήμια», σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα.

Στο δημοσίευμα η Turkiye γράφει, με τίτλο «Ο κωδικός «Ελλάδα» και τον υπέρτιτλο «Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια στην επιχείρηση για το DHKP-C», ότι συνελήφθησαν οι 9 από τους 15 δικηγόρους που προσήχθησαν , με την κατηγορία ότι είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης . Επίσης- γράφει -  σε ένα στικάκι (flash), διαπιστώθηκε ο κωδικός του φακέλου ήταν «Ελλάδα» . Είχε διαπιστωθεί, λέει,  πως  οι δικηγόροι  είχαν κωδικοποιήσει απόρρητες πληροφορίες και ότι έκαναν δουλειά πρακτόρων υπέρ ορισμένων χωρών μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Συρία.

Η Bugun αναφέρει πως  από την έρευνα που έγινε στον σκληρό δίσκο και στο στικάκι των μυστικών εγγράφων είχαν χρησιμοποιήσει ως κωδικό την λέξη «Ελλάδα» .Πάντως η  Haberturk κάνει ειδησεογραφική αναφορά στο θέμα με τον τίτλο « Ο μυστικός κωδικός η λέξη «Ελλάδα»» και τονίζει πως ο φάκελος που ήταν κλειδωμένος με τον κωδικό αυτό , είχε στοιχεία αναφορικά με την δομή της οργάνωσης στην περιοχή Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου