Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΛΑΘΡΟΟΡΚ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕ ΚΕΛΕΜΠΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ. ΤΑ ΓΥΡΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΔΕΙΡΕ



Ξανά στη Σύρο βρέθηκε την Τετάρτη 16/1 ο Πακιστανός «δράκος» της Πάρου Ahmed Waqas, προκειμένου να βρεθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών. Αυτή τη φορά για την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορούσε τη δική του καταγγελία για ξυλοδαρμό από αστυνομικό με τη συμμετοχή και ιδιώτη, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του και της παραμονής του στα κρατητήρια της Αστυνομικής Δ/νσης Κυκλάδων, όταν είχε συλληφθεί τον περασμένο Αύγουστο.

Τότε, είχε διαταχθεί αυτεπαγγέλτως προκαταρκτική εξέταση από την οποία, ναι μεν για την περίπτωση του ιδιώτη η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, γι αυτή όμως του αστυνομικού ορίσθηκε δικάσιμος με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Η υπόθεση εκδικάσθηκε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου και είχε διάρκεια περισσότερη των 5 ωρών. Ο δράστης της άγριας κακοποίησης της 15χρονης στην Πάρο ο οποίος κρατείται το τελευταίο διάστημα στις φυλακές Γρεβενών, ήρθε στη Σύρο με μεταγωγή, για να οδηγηθεί κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας στις δικαστικές αίθουσες. Τον συνόδευαν τουλάχιστον 5 αστυνομικοί που για λόγους ασφαλείας είχαν σκεπασμένο το πρόσωπο και το κεφάλι του νεαρού δράστη. Ήταν αδυνατισμένος και σαφώς καταβεβλημένος.

Ο Πακιστανός παρότι αρχικά είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, με όλες τις περιγραφές που είχε κάνει τότε να «φωτογραφίζουν» ως δράστη τον αστυνομικό που βρέθηκε σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου, τελικά αναίρεσε τα όσα είχε πει, κάνοντας στροφή 180 μοιρών. Όχι απλά είπε ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός δεν τον χτύπησε, αλλά δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα κρατητήρια της Σύρου, δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Μάλιστα, επιβεβαίωσε αυτό το οποίο υποστήριξε ο αστυνομικός, ότι δηλαδή όχι μόνο δεν τον χτύπησε, αλλά προσφέρθηκε να του πληρώσει και το φαγητό που είχε παραγγελθεί από κατάστημα delivery, καθώς ο Πακιστανός δεν είχε χρήματα και ήταν για πολλές ώρες νηστικός.

Επίσης, σε ότι αφορά την ιατροδικαστική εξέταση που είχε γίνει τότε και έδειξε ότι ο Πακιστανός έφερε κάποιες κακώσεις από χτυπήματα, ο ίδιος ισχυρίσθηκε ότι ήταν προγενέστερα της μεταφοράς του στη Σύρο.

Έτσι, ο κατηγορούμενος, ο οποίος μάλιστα είχε περάσει και ΕΔΕ για το θέμα, αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών και ο «δράκος» της Πάρου θα πάρει το δρόμο της επιστροφής για τις φυλακές Γρεβενών.

Σε δηλώσεις που έκανε ο συνήγορος του αστυνομικού Μάνθος Μανθόπουλος, είπε: «Εμείς είχαμε και έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία εξέτασε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, καλώντας μάλιστα και επιπρόσθετους μάρτυρες για να λάμψει τελικά η αλήθεια. Νομίζω ότι η Δικαιοσύνη, σε εποχές πολύ δύσκολες που η κοινωνία έχει χάσει την εμπιστοσύνη της προς τους θεσμούς, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου