Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Σοκ: Eκλεψαν την προτομή του ηρωα σμηναγού Ηλιάκη



Απίστευτη προσβολή στη μνήμη του Κώστα Ηλιάκη αποκαλύφθηκε με το φως της ημέρας στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι εξαφάνισαν την χάλκινη προτομή του ήρωα σμηναγού από το μνημείο που έχει στηθεί στην οδό Ακρωτηρίου.

Αν και δεν έχει διευκρινιστεί τι έχει συμβεί δεν αποκλείεται, τόσο το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια απίστευτη πρόκληση και σκόπιμη φθορά όσο και πίσω από αυτή την ενέργεια να κρύβονται πλανόδιοι που στόχο είχαν το μέταλλο της προτομής.

Η ΕΛ.ΑΣ. στα Χανιά έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Έρευνες πραγματοποιούνται στην περιοχή του Ακρωτηριού, υπό το ενδεχόμενο η προτομή να έχει αφεθεί σε άλλο σημείο, όσο σε πλανόδιους και μάντρες ανακύκλωσης.

Όπως είναι φυσικό, η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση καθώς αποτελεί μέγιστη προσβολή στη μνήμη του σμηναγού που χάθηκε στο Αιγαίο στις 23 Μαΐου του 2006.

Το αεροπλάνο του Κωνσταντίνου Ηλιάκη κατέπεσε - είτε καταρρίφθηκε - κοντά στην Κάρπαθο, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16.

Τα συντρίμμια του αεροπλάνου βρέθηκαν λίγο αργότερα επιβεβαιώνοντας το τραγικό αυτό συμβάν. Ο σμηναγός ήταν πατέρας δύο παιδιών 1,5 και 5 χρονών αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου