Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Πρόεδρος των Τσάμηδων: «Θα επιστρέψουμε στην Τσαμουριά, στα εθνικά αλβανικά εδάφη, που εκτείνονται από την Πρέβεζα μέχρι τον Κόκκινο Μήλο»


Πρόεδρος των Τσάμηδων: «Θα επιστρέψουμε στην Τσαμουριά, στα εθνικά αλβανικά εδάφη, που εκτείνονται από την Πρέβεζα μέχρι τον Κόκκινο Μήλο»
Έτοιμο το ψήφισμα για το "τσάμικο ζήτημα", θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στην αλβανική βουλή!

Ο πρόεδρος του PDIU (κόμμα των Τσάμηδων) μιλώντας σε συνέδριο του κόμματος στην πόλη Fier της Αλβανίας δήλωσε πως οι αλβανοί θα επιστρέψουν στην Τσαμουρια, στα αλβανικά εθνικά εδάφη, που εκτείνονται από την Πρέβεζα μέχρι τον Κόκκινο Μήλο, τονίζοντας παράλληλα πως είναι έτοιμο το ψήφισμα για την αλβανική βουλή, ενώ υπογράμμισε πως έτσι θα δοκιμαστούν και οι πολιτικές δυνάμεις τις χώρας που έχουν εκφράσει την πρόθεση για την επίλυση του μείζονος αυτού θέματος. 
«Πολύ σύντομα θα έχουμε την δοκιμή του πυρός για όλα τα πολιτικά κόμματα. Είναι θέμα ημερών πλέον, για να παρουσιαστεί στο αλβανικό κοινοβούλιο το ψήφισμα για το τσάμικο ζήτημα, ένα έγγραφο που θα βάλει σε δοκιμασία όλους τους αλβανούς βουλευτές. Εγώ είμαι βέβαιος ότι δεν θα υπάρξουν «διαρροές», όπως συνέβη το 2004, αν και πολλοί από τους 53 βουλευτές που αποχώρησαν από την τότε συνεδρίαση βρίσκονται ξανά σήμερα στην αίθουσα του κοινοβουλίου», δήλωσε ο πρόεδρος του τσάμικου κόμματος, Shpetim Idrizi.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Idrizi τόνισε την ανάγκη για την εδραίωση των κομματικών δομών, στα πλαίσια των επερχόμενων εκλογών, ως επιτακτική αναγκαιότητα για την προώθηση των σημαντικών ζητημάτων που περιλαμβάνει η πολιτική ατζέντα του PDIU. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου