Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

"Να, δείτε - Αυτόν εδώ σκοτώσατε"..Ένταση και κατάρες για τους δολοφόνους του ειδικού φρουρού Γεώργιου Σκυλογιάννη.Τη θανατική καταδίκη των δολοφόνων ζήτησαν οι αδελφές του



Ράγισαν και οι πέτρες σήμερα στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων οπου συνεχιστηκε η διεξαγωγή της δίκης για τη δολοφονία των δύο ειδικών φουρών που πέθαναν εν ώρα καθήκοντος στο μακελειό στο Ρέντη το 2011. Η χαροκαμένη μάνα του 22χρονου ειδικού φρουρού Γεώργιου Σκυλογιάννη ζήτησε να καταδικαστούν σε θάνατο οι δολοφόνοι του παιδιού της.

 "Αν και αυτό δε θα απαλύνει τον πόνο μου ζητάω να καταδικαστούν σε θάνατο οι ένοχοι" είπε χαρακτηριστικά ενώ ξεχείλισε η συγκίνηση όταν στράφηκε προς τους κατηγορούμενους και τους είπε δείχνοντας της φωτογραφία του γιου της "να δείτε, αυτόν εδώ σκοτώσατε".

 Τη θανατική καταδίκη των δολοφόνων ζήτησαν και οι αδελφές του 23χρονου ειδικού φρουρού Ιωάννη Ευαγγελινέλη. Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τους κατηγορούμενους εάν αποδέχονται τις κατηγορίες και εκείνοι είπαν πως δεν τις αποδέχονται.

 Τότε οι συγγενείς των θυμάτων άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται.
Μάλιστα ο πρόεδρος του δικαστηρίου απείλησε δύο φορές να εκκενώσει την αίθουσα προκειμένου να επανέλθει η τάξη. Για την ανθρωποκτονία σε βάρος των δύο νεαρών αστυνομικών έχουν παραπεμφθεί τέσσερις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο 20χρονος που αποφυλακίστηκε από "λάθος" πρόσφατα προκαλώντας σάλο, και σήμερα ήταν παρών στο δικαστήριο.

 Στην υπόθεση, οι κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση είναι συνολικά 15.

 Οι δύο αστυνομικοί, Ιωάννης Ευαγγελινέλης 23 ετών και Γιώργος Σκυλογιάννης 22 ετών, έπεσαν νεκροί από πυρά ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, σε ενέδρα που τους έστησαν στην περιοχή της Λαχαναγοράς του Ρέντη, την 1η Μαρτίου 2011.

Οι δράστες είχαν σταματήσει το αυτοκίνητο σε σκοτεινό σημείο και όταν πλησίασαν οι μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ, βγήκαν από το όχημα και άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και ένα πιστόλι. Είχε προηγηθεί καταδίωξη μετά από ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι.
 Η δίκη στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων θα συνεχιστεί αύριο. --> 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου