Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Αντιδράσεις-Ο Tom Jones στα κατεχόμενα


Όταν πριν από λόγο καιρό, έγινε η πρόταση στην Jennifer Lopez και στον Julio Inglesias να τραγουδήσουν στα κατεχόμενα, οι star αρνήθηκαν και κατήγγειλαν μάλιστα το τουρκοκυπριακό κατοχικό καθεστώς για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Δεν συνέβη το ίδιο, όμως και με τον Tom Jones, τον τραγουδιστή των μεγάλων επιτυχιών, όπως το " She's the lady", το "Delilah" και το  "Sex bomb", ο οποίος έδωσε συναυλία έναντι πολλών εκατομμυρίων τούρκικων λιρών στην Κερύνεια.
O διάσημος ουαλός τραγουδιστής έφθασε στη κατεχόμενη Κερύνεια με ιδιωτικό αεροσκάφος της εταιρείας Eastern Airways και στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, όπως αναφέρουν οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες.
Σύμφωνα με άρθρο στην εφημερίδα «Χαμπερντάρ», που υπογράφεται από τον κ. Τζενγκίζ Σερμετζίογλου το Σάββατο πρόκειται να εμφανισθεί στο ξενοδοχείο «Γκόλντεν Τουλίπ» στην κατεχόμενη Λευκωσία και η Αντζελα Δημητρίου.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κυρία Δημητρίου είναι από τις δημοφιλέστερες τραγουδίστριες στην Τουρκία. Δεν υπήρξε έως τώρα καμία αντίδραση από την πλευρά της ίδιας και την είδηση αυτή ελέγχουν οι κυπριακές Αρχές ασφαλείας. Αν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο τότε είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει μείζον θέμα.
Το αεροδρόμιο της Τύμπoυ είναι ένα παράνομο αεροδρόμιο και δεν αναγνωρίζεται από τους διεθνείς αεροπορικούς οργανισμούς. Κυρίως το χρησιμοποιούν οι παράνομες Τουρκοκυπριακές αερογραμμές και η Turkish Airlines η δε είσοδος των επιβατών από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο θεωρείται και από τα Ηνωμένα Εθνη παράνομη.
Τα ξενοδοχεία στην Κερύνεια που καλούνται να τραγουδήσουν οι ξένοι τραγουδιστές, είναι τα περισσότερα ιδιοκτησίας Ελληνοκυπρίων που τα κατέλαβαν οι τουρκικές δυνάμεις κατά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974. Σε κοντινή απόσταση τουλάχιστον δύο ξενοδοχείων στην κατεχόμενη Κερύνεια, βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι αγνοουμένων Ελληνοκυπρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου