Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Κατσίκια ανακάλυψαν αρχαιολογικό θησαυρό!



Στα ειδικά εργαστήρια της αρχαιολογικής υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού βρίσκονται από τη Μεγάλη Τετάρτη σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα που «ανακάλυψαν»...κατσίκια σε περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Βροχίτσας.
Πρόκειται για έναν αμφορέα σε εξαιρετικά καλή κατάσταση και τρεις σκελετούς, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε κουτιά και μεταφέρθηκαν στην Ζ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου, οι αρχαιολόγοι που επισκέφθηκαν τη συγκεκριμένη περιοχή έμειναν έκπληκτοι από το σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαιολογικά ευρήματα…



"Ένα πρωί που περνούσα από το σημείο είδα κάτι να γυαλίζει ψηλά. Εκεί έφταναν μόνο τα κατσίκια για να φάνε και φαίνεται ότι από το σκάψιμο ήρθαν στην επιφάνεια. Μόλις πλησίασα είδα το κεφάλι ενός αμφορέα και οστά, φαίνονταν σαν σκελετοί", λέει ο  ιδιοκτήτης του οικοπέδου Αντώνης Κατελούζος.

"Αμέσως ειδοποίησα την αστυνομία και αυτή με την σειρά της την αρχαιολογική υπηρεσία. Ήρθαν δύο φορές στην περιοχή μέτρησαν και συγκέντρωσαν τα αρχαία, χωρίς φυσικά να μάθουμε περισσότερα. Μόνο που μου έδωσαν ένα αντίγραφο όπου αναγράφεται η ημερομηνία συγκέντρωσης των ευρημάτων. Έχουμε μεγάλη αγωνία να μάθουμε τι αρχαιολογικά ευρήματα είναι αυτά", τονίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου