Σάββατο, 4 Μαΐου 2013

Βρήκαν τους Σέρβους κλέφτες τουριστικών λεωφορείων..


Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας δύο περιπτώσεις κλοπών τουριστικών λεωφορείων που έλαβαν χώρα σε περιοχές της Κατερίνης..
Σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε βάρος τριών υπηκόων Σερβίας 33, 35 και 38 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες των κλοπών.
Ειδικότερα, εξιχνιάστηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών:
- την 22.10.2010 στην Κατερίνη Πιερίας, ο 35χρονος και ο 38χρονος αφαίρεσαν από κοινού τουριστικό λεωφορείο μίας 64χρονης ημεδαπής, στο οποίο τοποθέτησαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και το μετέφεραν μέσω του Συνοριακού Σταθμού Ευζώνων στη Σερβία. Ακολούθως, με την χρήση πλαστών εγγράφων το λεωφορείο πουλήθηκε στο Λίβανο, όπου και εντοπίστηκε από τις Αρχές του Λιβάνου.
- την 18.06.2013 στην Παραλία Κατερίνης, ο 33χρονος και ο 38χρονος αφαίρεσαν από κοινού τουριστικό λεωφορείο ιδιοκτησίας ρουμάνικης εταιρείας, στο οποίο τοποθέτησαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και το μετέφεραν μέσω του Συνοριακού Σταθμού Ευζώνων στη Σερβία. Το λεωφορείο εντοπίστηκε από τις Αρχές της Σερβίας.
Τα λεωφορεία κατασχέθηκαν και θα αποδόθηκαν στους νόμιμους κάτοχους τους.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερόμενων, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου