Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Επίθεση του Έλληνα hacker [PAOK] σε αξιωματικούς διωκτικών αρχών!


Κυβερνοεπίθεση σε μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων σχετιζόμενες με αξιωματικούς των διωκτικών αρχών πραγματοποίησε ο γνωστός και “πολυπράγμων” έλληνας hacker [PAOK], γνωστός υποστηρικτής της ελληνικής χακινγκ σκηνής GHS.

Ο Έλληνας hacker στοχοποίησε και  αλλοίωσε επιτυχώς ηλεκτρονικά συνολικά τέσσερις (4) ιστοσελίδες που αφορούν Έλληνες αστυνομικούς και διωκτικές αρχές. O [PAOK], ένας από τους λίγους Έλληνες hackers που τον τελευταίο καιρό ταράζουν τα λιμνάζοντα ύδατα της κοινότητας των hackers στην Ελλάδα πραγματοποιώντας επιθέσεις υψηλού προφίλ σε ιστοσελίδες πολιτικών,οργανισμών και κομμάτων,  προχώρησε στις κυβερνοεπιθέσεις με στόχο όπως αναφέρει σε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ηλεκτρονικό του μήνυμα προς το SecNews, “να αφυπνιστεί το αστυνομικό σώμα και να συμμαχήσει με τον Ελληνικό λαό”.
Οι κυβερνοεπιθέσεις με ταυτόχρονη αλλοίωση αφορούν τις παρακάτω ιστοσελίδες:
    Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Τοπική Διοίκηση Ν.Θεσσαλονίκης (http://www.ipathessaloniki.gr)
    Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Χαλκιδικής, Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων(http://www.enastyhal.gr)
    Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Ελληνικό Εθνικό Τμήμα(http://ipa-gr.org/)
    Δύναμη Αναγέννησης (http://dynami-an.gr)
Οι ιστοσελίδες αποτελούν κυρίως ιστοσελίδες σωματείων, συνδικαλιστικών οργάνων αλλά και απόστρατων Ελληνων αστυνομικών, τις οποίες επισκέπτονται καθημερινά αστυνομικοί τόσο από το Υπουργείο και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ όσο και από τους προσωπικούς οικιακούς τους υπολογιστές. ΔΕΝ έχει αποσαφηνιστεί αν ο hacker άντλησε και προσωπικά δεδομένα ή πληροφορίες Ελλήνων αστυνομικών ή χρησιμοποίησε την πλήρη πρόσβαση που απεκτησε στις ιστοσελίδες  για να εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό σε προσωπικούς τερματικούς σταθμούς επισκεπτών αστυνομικών.
Οι ανωτέρω ιστοσελίδες κατά την στιγμή της επίθεσης του [PAOK] παρουσίαζαν την παρακάτω αλλοιωμένη εικόνα:
Στο μήνυμα-προκήρυξη που επιθυμεί να κοινοποιήσει ο Έλληνας hacker[PAOK], υποστηρικτής της ελληνικής hacking σκηνής με το συγκεκριμένο χτύπημα είναι όπως χαρακτηριστικά τονίζει:  “οι αστυνομικοί πρέπει να ενωθούν με τον λαό και να μην είναι εναντίον του σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που βιώνει ο Ελληνικός λαός. Να μην προστατεύουν δηλαδή τους πολιτικούς με κάθε μέσο (χημικά,ξύλο κτλ.) αλλά να κοιτάξουν και την ανθρώπινη πλευρά και τα βάσανα που έχει ο λαός. Μέρος αυτού είναι και οι ίδιοι οι αστυνομικοί, αμοιβόμενοι και αυτοί με μισθούς πείνας όπως όλοι.”
Οι ιστοσελίδες έχουν επανέλθει πλέον σε λειτουργία και η αλλοίωση φαίνεται να έχει επιδιορθωθεί από τους διαχειριστές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου