Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Τα Αλβανικά σχολεία σε Θεσσαλονίκη και Γιαννιτσά γιόρτασαν την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας


Τα Αλβανικά σχολεία σε Θεσσαλονίκη και Γιαννιτσά γιόρτασαν την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας [ΦΩΤΟ]Την ώρα που οι αλβανοί μετανάστες στην Αθήνα γιόρταζαν με τραγούδια και ποιήματα για Μεγάλη Αλβανία και το αλβανικό σχολείο της Θεσσαλονίκης γιόρταζε μαζί με τους μαθητές, του δασκάλους και τους γονείς την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας.
Το αλβανικό σχολείο Θεσσαλονίκης γιόρτασε χθες την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας μαζί με τα αλβανόπουλα, τους γονείς τους και τους δασκάλους που τους μαθαίνουν αλβανικά. 
Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αλβανών μεταναστών «Μητέρα Τερέζα» ενώ σ’ αυτήν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Αλβανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη καθώς και πρόεδροι και εκπρόσωποι διαφόρων αλβανικών συλλόγων. 

Τα παιδιά τραγούδησαν και απήγγειλαν πατριωτικά τραγούδια και στίχους, δημιουργώντας μεγάλη συγκίνηση στο αλβανικό κοινό! 
Τραγούδησαν για την Πατρίδα, την  Σημαία, και για πόνο που έχουν μέσα τους για την Αλβανία. 
Στην συνέχεια ερμήνευσαν στοίχους από αλβανούς ποιητές όπως οι Fan Noli, Naim Frasheri, Jeronim De Rada, Pashko Vasa κλπ. ενώ έκαναν και αναπαράσταση της ύψωσης της αλβανικής σημαίας από τον Ισμαήλ Κεμάλ στην Αυλώνα. Αργότερα ακολούθησαν τραγούδια και χοροί. 
Ωστόσο μια μέρα πριν (Σάββατο 24/11/2012) διοργανώθηκε παρόμοια εκδήλωση και από το αλβανικό σχολείο στα Γιαννιτσά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου