Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Η Κυρά των Μαρασίων για πάντα στα σύνορα με τους Τούρκους , δίπλα στη Γαλανόλευκη.


Το μνημείο της "Κυράς των Μαρασίων" Βασιλικής Λαμπίδου - Φωτακάκη, αποκαλύφθηκε επίσημα το Σαββάτο από τον πρώην Υπουργό Άμυνας Φράγκο Φραγκούλη και τέως Α/ΓΕΣ, ο οποίος είχε τιμήσει εν ζωή την κυρα - Βασιλική, που ύψωνε εκεί στην εσχατιά των συνόρων του Έβρου, αδιάλειπτα την Ελληνική Σημαία  μέχρι πέρυσι που κοιμήθηκε πέρυσι σε ηλικία 107 ετών! 

 Έτσι από σήμερα, η μορφή της είναι πάλι εκεί, δίπλα στον ιστό της πατρίδας! Ακριβώς επάνω στα σύνορα με την Τουρκία, που ετοιμάζει νέες γέφυρες ζεύξης του...
Έβρου και νέα άρματα για να διαβεί το ελληνικό ποτάμι, χωρίς να ξέρει ότι εκεί, όπως και στη Ρω, όπως και αλλού, την περιμένουν οι Κυράδες της Ελλάδας, που "θα διώχνουν δέκα Τούρκους με τη ρόκα" όπως προφήτεψε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός! 

Το μνημείο, που έχει σκαλισμένη την Ελληνική Σημαία, φιλοτέχνησε ο Γιάννης Μπαρδής.

Την ίδια ώρα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις, τα Τουρκοσήριαλ αρπάζουν μάνες και παιδιά, σε ένα σύγχρονο τηλεμάζωμα...
  Μάνες που θα ντρεπόταν αν τους κοιτούσε η ίσια, καθαρή και ατρόμητη ματιά των Κυράδων, ρωτώντας τες "γιατί;"... 

Από σήμερα λοιπόν, ας κλείσουν κι αυτές την τηλεόραση, ας πιάσουν την ιστορία, το χρέος, το ιερό καθήκον της διαπαιδαγώγησης των Ελληνόπουλων και ας σηκώσουν τη δική τους Σημαία, μέσα στη ζωή και το σπίτι τους. 

Ας γίνουν κι αυτές μικρές Κυράδες της Ελλάδας! 
Μεγαλώνοντας την οικογένειά τους με την λεβεντιά και την καρδιά μιας αληθινής Ελληνίδας! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου