Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ο μεγαλων ελληνας


Σήμερα το τεστ Παπανικολάου (τεστ-παπ) χρησιμοποιείται παγκοσμίως για την διάγνωση του καρκίνου της μήτρας, επί της... προκαρκινικής δυσπλασίας και άλλων κυτταρολογικών ασθενειών του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος .
Ο γιατρός Γεώργιος Παπανικολάου χάραξε το όνομα του στην παγκόσμια ιατρική αφήνοντας πίσω του ένα έργο που έχει σώσει εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο .
Γεννήθηκε στην Εύβοια και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας , αργότερα πήγε στη Γερμανία όπου και παρακολούθησε μαθήματα βιολογίας , ενώ στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου όπου και άρχισε τις βιολογικές έρευνες επί του «καθορισμού του φύλου» στα οστρακόδερμα υπό τον καθηγητή Ρίχαρντ Έρτβιχ
Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ των ΗΠΑ όπου και υπήρξε αργότερα και καθηγητής ανατομίας σε αιτώ .Το 1923 εφάρμοσε για πρώτη φορά την υπό ανάπτυξη μέθοδο του για την διάγνωση του καρκίνου της μήτρας , ενώ η πρώτη του ανακοίνωση της μεθόδου του το 1928 δέχτηκε έντονη κριτική απο τους συναδέλφους του .
Ο Γεώργιος Παπανικολάου συνέχισε ακάθεκτος τις έρευνες του και το 1943 δημοσίευσε την μελέτη του με τίτλο «Διάγνωσις του καρκίνου της μήτρας μέσω των κολπικών επιχρισμάτων» που είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσουν οι επιστημονικές δοκιμές της μεθόδου σε νοσοκομεία .
Το 1952 έχοντας πλέον αποδείξει την σπουδαιότητα των ανακαλύψεων του , έλαβε το μετάλλιο Τιμής της Αμερικανικής Εταιρίας Καρκινολογίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου