Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Οι διακινητές το "έπαιζαν" λαθρομετανάστες...


- Δεν κατάφεραν όμως να ξεγελάσουν τους αστυνομικούς...
- 9 λαθροδιακινητές και 723 λαθρομετανάστες συνέλαβαν το 1ο 8μηνο 2011 στη Στερεά

Στην περιοχή των Καμένων Βούρλων χθες το μεσημέρι, οι άνδρες του Α΄Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων έκαναν σήμα για έλεγχο στο λευκό βαν που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Ο οδηγός δεν σταμάτησε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. Όταν κατάλαβε ότι τον ακολουθούσαν οι αστυνομικοί από την εθνική οδό μπήκε στον περιφερειακό των Καμένων Βούρλων και μαζί με τον συνοδηγό εγκατέλειψαν το φορτηγάκι με στοιβαγμένους στην καρότσα 11 λαθρομετανάστες (οι 5 ήταν Ιρακινοί, οι 5 Αφγανοί και ένας Πακιστανός).

Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί συνέλαβαν στα Καμένα Βούρλα έναν Ιρακινό και ένα Ιρανό, οι οποίοι αρχικά ισχυρίστηκαν ότι ήταν μαζί με τους άλλους στην καρότσα και φοβήθηκαν κι έφυγαν.

Από την προανάκριση που έκανε η ασφάλεια Λαμίας προέκυψε όμως ότι δεν ήταν μαζί με τους άλλους λαθρομετανάστες, αλλά ήταν οι διακινητές, που είχαν αποστολή να τους μεταφέρουν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πληρώνονταν για τις υπηρεσίες τους.

Οι άνδρες της Ασφάλειας ερευνούν το κύκλωμα στο οποίο ανήκουν οι 2 λαθροδιακινητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του χρόνου μέχρι τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν εννέα (9) λαθροδιακινητές, καθώς και (723) λαθρομετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου