Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Ληστεία με νεκρό στην Πάρο – Ταξιτζής καταδίωξε ληστές και τον σκότωσαν! – Φόβοι πως διέφυγαν με ταχύπλοο οι δράστες

- Τρεις οι ληστές, ένας ακόμη τους περίμενε στο αυτοκίνητο διαφυγής
- Τον πυροβόλησαν τρεις φορές, πέθανε ακαριαία
- "Μας λήστεψαν πιάστε τους" βγήκαν φωνάζοντας οι υπάλληλοι της τράπεζας
- Το θύμα τους κυνήγησε πεζός - Ήταν παντρεμένος με την κόρη της Βίκυς Μοσχολιού
- Κινδύνευσαν να τραυματιστούν από τους πυροβολισμούς κι άλλοι πολίτες
- Έκλεισε το λιμάνι της Παροικιάς

Για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ημερών, η Πάρος γίνεται το επίκεντρο της επικαιρότητας. Και πάλι, με αφορμή μια τραγωδία.

Ένας αθώος άνθρωπος, ένας απλός πολίτης βρέθηκε αντιμέτωπος με ληστές ενός υποκαταστήματος τράπεζας. Τους καταδίωξε και το πλήρωσε με την ίδια τη ζωή του.

08:20 το πρωί της Παρασκευής, τρεις ληστές εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Alpha Bank. Με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν τους εργαζόμενους και τους ανάγκασαν αν τους δώσουν όσα λεφτά είχαν.

Βγαίνοντας από την τράπεζα, έγινε το κακό.
Οι υπάλληλοι της τράπεζας βγήκαν φωνάζοντας "μας λήστεψαν, πιάστε τους! Μας λήστεψαν, πιάστε τους!". Και τότε, το θύμα, ο άτυχος Δ.Μ. που βρισκόταν στην πιάτσα των ταξί που βρίσκεται κοντά στην τράπεζα, έτρεξε πίσω τους πεζός. Αλλά εκείνοι ήταν αποφασισμένοι για όλα. Και αδίστακτοι. Τον πυροβόλησαν τρεις φορές και τον σκότωσαν.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας του νησιού, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Όπως δήλωσε στο NewsΙt ο δήμαρχος Πάρου, Χρήστος Βλαχογιάννης, οι δράστες διέφυγαν από το σημείο της ληστείας με αυτοκίνητο, το οποίο λίγη ώρα μετά το βρήκε η αστυνομία εγκαταλελειμμένο και καμένο στην περιοχή Αμπελάς.

Το θύμα ήταν πολύ αγαπητός στην Πάρο. Ήταν παντρεμένος με τη μια από τις κόρες της Βίκυς Μοσχολιού.

Αμέσως υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Το λιμάνι της Παροικιάς έκλεισε, το λιμενικό άρχισε να «σαρώνει» τη θαλάσσια περιοχή και οι αστυνομικές δυνάμεις «χτενίζουν» το νησί.

Αυτό που θέλουν να προλάβουν είναι να μη διαφύγουν οι δράστες με φουσκωτό. Υπάρχουν όμως φόβοι ότι οι ληστές έχουν ήδη εγκαταλείψει το νησί, αφού η περιοχή όπου έκαψαν το αυτοκίνητο διαφυγής είναι στην πλευρά του νησιού που "βλέπει" προς τη Νάξο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου