Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ο Πύρρος, η γιαγιά του και τα αλβανικά μίντια


Ο Πύρρος, η γιαγιά του και τα αλβανικά μίντια

Ολυμπιονίκης στην κορφή του επικρατείας του ΠΑΣΟΚ φωνάζουν στην Ελλάδα…

Ένας Αλβανός στο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ διατυμπανίζουν τα μέσα στην Αλβανία.

Το θέμα όμως είναι αν ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας είναι Αλβανός ή Έλληνας; ή αν είναι το σωστό πρόσωπο στην σωστή θέση;
Σε αυτήν την χώρα εξάλλου έχουμε συνηθίσει όλα τα χρόνια να κάνουμε επιπόλαιες κινήσεις και βήματα εντυπωσιασμού. Γι αυτό και τα ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες ήταν γεμάτα καλλιτέχνες αθλητές και γνωστά πρόσωπα από την σόου μπιζ .

Την εύκολη αυτήν συνταγή της βιτρίνας την χρησιμοποίησαν όλα τα κόμματα προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να κερδίσουν ψηφοφόρους.  Έτσι μπήκε στη βουλή …η μοιραία… η ωραία… η δημοσιοσχετίστρια…  ο τραγουδιστής … ο ηθοποιός… ο γνωστός και αγαπημένος κάποιας  τοπικής αυτοδιοίκησης και ας μην είχε ούτε απολυτήριο δημοτικού. Φτάνει να έφερνε ψήφους. Ε όχι λοιπόν κάποια στιγμή σε αυτήν την χώρα πρέπει να σοβαρευτούμε .

Γιατί από ότι φαίνεται ούτε τώρα βάλαμε μυαλό. Τι να σηκώσει κύριοι ο Πύρρος Δήμας; Τα ασήκωτα χρέη ; Τα άδεια ταμεία; Τα σκάνδαλα και τις κομπίνες;  Τα πολιτικά ψέματα; Το ότι συνεχίζετε και κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό; Ο χρυσός ολυμπιονίκης είναι ένας ισχυρός συμβολισμός δεν το αρνείται κανείς αλλά εδώ που φτάσαμε πρέπει να έχουμε ένα και μόνο ισχυρό σύμβολο το οποίο πρέπει να προστατεύσουμε αυτήν την εποχή : "την ελληνική σημαία"και το λέω εννοώντας πολλά περισσότερα .

Όλους τους άλλους που βάζετε στα επικρατείας και γενικά στα ψηφοδέλτια πρέπει να είναι πρόσωπα που οφείλουν να ξέρουν την πολιτική να έχουν πολιτική παιδέια και γνώσεις για να ξέρουν να δουλέψουν και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να ξέρουν να χειριστούν τα πολύ σοβαρά θέματα που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε από εδώ και πέρα και όχι να είναι άβουλα όντα θύματα και αυτοί στον βωμό της ψηφοθηρίας.

Εδώ πάντως θα ήθελα να σημειώσω ότι κάποτε γύρω στο 1994 είχα επισκεφθεί το πατρικό σπίτι του Πύρρου Δήμα στην Χειμάρρα στα πλαίσια  ενός αφιερώματος για την πρωτιά του στους Ολυμπιακούς αγώνες . Περπάτησα στο χωριό του και όλοι ήταν υπερήφανοι γι αυτόν τα παιδάκια οι ηλικιωμένοι.  Όταν έφτασα στο σπίτι του και γνώρισα τη γιαγιά του τότε κατάλαβα από που αντλούσε όλη αυτή την δύναμη ο Πύρρος και έφτασε εκεί που είχε φτάσει.

Η γιαγιά του  μου έλεγε ότι  «του μιλάω και του λέω Πύρρο μου είσαι πρώτος και πάντα θα είσαι πρώτος ..μην το βάζεις κάτω στη ζωή σου και να γίνεις σύμβολο γι τους Έλληνες»   Όταν μάλιστα την είχα ρωτήσει να μου πει τι λέει όταν βλέπει τον Πύρρο στην τηλεόραση εκείνη μου απάντησε: « Σηκώνομαι όρθια και φωνάζω , μπράβο Πύρρο μου …έτσι να βγαίνεις πάντα  όλο ένα …όλο ένα….».

Τώρα 18 χρόνια μετά η γιαγιά του Πύρρου μπορεί να μην ζει , προφανώς δεν θα ζει αλλά ο Πύρρος έγινε σύμβολο όπως λέει και το ΠΑΣΟΚ. Εμένα θα μου επιτρέψετε όμως να τον έχω μέσα μου μόνο ως «το σύμβολο του χρυσού Ολυμπιονίκη»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου