Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Επιστολή στον Μπερίσα από τα Παιδιά Πεσόντων του 1940-41


Ο Πρόεδρος της Ένωσης Παιδιών Πεσόντων κατά το Έπος του 1940-41, Άρης Μπουλούκος και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης και Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γεώργιος Σούρλας, με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, ζητούν την παρέμβασή του για αποκατάσταση του μνημείου του ηρωικού υψώματος 731, που βάνδαλοι πρόσφατα κατέστρεψαν: «Ορισμένα μνημεία συμβολίζουν ηρωισμούς και θυσίες για την προάσπιση της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ταυτόχρονα εκπέμπουν μήνυμα να μην επαναληφθούν τα ίδια τραγικά γεγονότα από άφρονες ηγέτες.

 Ένα τέτοιο μνημείο λιτό και απέριττο που στήθηκε στο ηρωικό ύψωμα 731, το γκρέμισαν άφρονες και ανιστόρητοι. Προφανώς δε σεβάστηκαν το αίμα που χύθηκε στο ύψωμα αυτό, από 4000 Ιταλούς και 586 Έλληνες, ούτε μπόρεσαν να αντιληφθούν ότι οι ιστορίες που γράφονται με αίμα δεν γκρεμίζονται με την κατεδάφιση των μνημείων.

 Εμείς τα παιδιά των πεσόντων κατά το έπος του 1940- 41, ζητάμε να μας επιτρέψετε, με δική μας δαπάνη, να ανεγείρουμε το μνημείο στο ύψωμα 731. Ακόμη, να επισπευσθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται στη Σύμβαση για τους άταφους μαχητές που κυρώθηκε από τα δύο Κοινοβούλια το 2010, για να μπορέσουμε να βρούμε τα οστά των πατεράδων μας και να μας δοθεί η δυνατότητα να επιτελέσουμε μετά από χρόνια το ιερό μας καθήκον».

ΒΟΙΩΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 3 Πλαταιές


Σύμφωνα με τους Θηβαίους (Αιολείς Βοιωτούς) η πόλη κτίστηκε από πολίτες της Θήβας. Ο Παυσανίας αντίθετα αναφέρει ότι οι Πλαταιείς ήταν γηγενείς (Ίωνες), που κατάγονταν κατά την Ελληνική Μυθολογία από την κόρη του Ασωπού Πλαταία εξ ου και η ονομασία της. Οι Πλαταιές και οι Θεσπιές και γενικά οι κάτοικοι των αρχαίων πόλεων και χωριών παρά του Ασωπού ποταμού αντιτάχθηκαν με πείσμα να συννενωθούν στη Θηβαϊκή ομοσπονδία λόγω της έμφυτης συμπάθειάς τους προς τους ομοφύλους τους Αθηναίους. Ο αγώνας τους εκείνος εναντίον των Θηβών είχε φθάσει σε οξύ σημείο, την ίδια εποχή που ο Βασιλεύς της Λυδίας ο Κροίσος πολιορκούταν στις Σάρδεις από τον Κύρο (546 π.Χ.) και οι ελληνικές πόλεις της Ιωνίας ζητούσαν τη βοήθεια των μητροπόλεών τους.
Αργότερα το 519 π.Χ., όταν η αρχαία Σπάρτη βοηθούσε την Αθήνα και την Κόρινθο στον εναντίον της Αίγινας και των Θηβών πόλεμο, οι Πλαταιείς, για να μην υποταχθούν στους Θηβαίους, ζήτησαν από τον Βασιλέα των Σπαρτιατών Κλεομένη τον Α΄ να προσχωρήσουν σ΄ αυτούς (την Πελοποννησιακή συμμαχία). Τότε ο Κλεομένης αντιλαμβανόμενος τις αποστάσεις που χώριζε την πόλη τους από τη Θήβα και την Αθήνα, αλλά και για να εκτονώσει την μεταξύ Θηβαίων και Αθηναίων έχθρα, συμβούλευσε αυτούς να συμμαχήσουν με τους Αθηναίους. Οι Πλαταιείς τότε απεδέχθηκαν τη συμβουλή που συνέπιπτε με την επιθυμία των τότε αρχόντων Πεισιστρατιδών της Αθήνας, αποστέλλοντας πρέσβεις που έγιναν αμέσως δεκτοί. Έτσι οι Αθηναίοι δεν δίστασαν πλέον να επέλθουν κατά της Θήβας και μετά την νικηφόρα τους σύγκρουση να επεκτείνουν τα όριά τους μέχρι τον Ασωπό.
Ευγνώμονες τότε οι Πλαταιείς έσπευσαν πρώτοι απ΄ όλους τους Έλληνες να παράσχουν τη συνδρομή τους με αποστολή 1000 πολεμιστών στο πλευρό των Αθηναίων στην Μάχη των Πλαταιών, όπου και ανηγέρθη στο πεδίο της μάχης ιδιαίτερος τάφος για τους γενναίους Πλατεείς. Υπόψη ότι στην εκστρατεία του Ξέρξη κατά του ελλαδικού χώρου μόνο οι Πλαταιές και οι Θεσπιές, από όλες τις πόλεις της Βοιωτίας, δεν εμήδισαν. Μάλιστα, μετά τη νίκη των Ελλήνων, οι Πλαταιές θεωρήθηκαν "Ιερή Πόλη", απαγορεύθηκε να επιτεθούν εναντίον των άλλοι Έλληνες και κάθε χρόνο γίνονταν εκδηλώσεις τιμής για τη μάχη.
Οι Πλαταιείς πολέμησαν επίσης στην Ναυμαχία του Αρτεμισίου, ενώ δεν πήραν μέρος στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας επειδή αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν για να προστατεύσουν την πόλη τους από τους Πέρσες που στον ερχομό τους τελικά την πυρπόλησαν. Μετά την νίκη των Ελλήνων κατά των Περσών, η πόλη ανακαινίστηκε. και κατοικήθηκε μέχρι τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Την άνοιξη του 431 π.Χ. η πόλη δέχτηκε την αιφνιδιαστική επίθεση από τριακόσιους Θηβαίους, τους οποίους οι Πλαταιείς αμέσως αντέκρουσαν και σκότωσαν 180 από αυτούς.Τον τρίτο χρόνο του πολέμου οι Πελοποννήσιοι με αρχηγό τον Αρχίδαμο περικύκλωσαν και πολιόρκησαν τις Πλαταιές. Οι Πλαταιείς λίγο πιο πριν είχαν στείλει τους γέρους και τα γυναικόπαιδα στην Αθήνα για να γλυτώσουν, αφήνοντας μόνο 400 πολεμιστές μαζί με 80 Αθηναίους και 110 γυναίκες που τους φρόντιζαν. Οι πολιορκημένοι κατόρθωσαν να αντισταθούν, και γιαυτό οι Πελοποννήσιοι έσφιξαν τον κλοιό περισσότερο. Δύο χρόνια κράτησε η πολιορκία αυτή. Όταν τελικά οι Πλαταιείς παραδόθηκαν, οι Πελοποννήσιοι τους σκότωσαν όλους. Η πόλη αλώθηκε από τους Θηβαίους, οι οποίοι κατέστρεψαν όλα τα κτίρια και έκτισαν έναν νέο ναό μήκους 100 ποδών (νεώς εκατόμπεδος) στην τιμή της Ήρας. Όσοι Πλαταιείς επέζησαν βρήκαν καταφύγιο στην Αθήνα. Μετά την Ανταλκίδειο ειρήνη που ακολούθησε την λήξη του Κορινθιακού πολέμου, οι Πλαταιείς επέστρεψαν στην πόλη τους (386 π.Χ.). Το 372 π.Χ. όμως οι Θηβαίοι κατέλαβαν πάλι την πόλη και την κατέστρεψαν. Οι Πλαταιεις κατέφυγαν πάλι στην Αττική και επέστρεψαν στην πόλη τους μετά την ήττα των Θηβαίων στην μάχη της Χαιρώνειας το 338 π.Χ.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Κτήνη στη Θεσσαλονίκη! Αιχμάλωτη 2,5 χρόνια σε στάβλο μία 46χρονη - Δούλευε και τη βίαζε το "αφεντικό"



Φυλακισμένη μέσα σε στάβλο, στο Λαχανά Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε ότι ζούσε τα δυόμισι τελευταία χρόνια 46χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία. 

Όπως υποστηρίζει έπεσε θύμα εργασιακής εκμετάλλευσης από δύο ομογενείς, έναν 44χρονο κι έναν 80χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν τελικά από την Αστυνομία. Η 46χρονη ισχυρίζεται ότι ο 44χρονος ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας, την υποχρέωνε να δουλεύει στην επιχείρηση του, άλλοτε με χρήση και απειλή σωματικής βίας κι άλλοτε παρακρατώντας την αστυνομική της ταυτότητα, χωρίς να της καταβάλει την προσυμφωνημένη αμοιβή της. Η ίδια κατήγγειλε ακόμα ότι όχι μόνο ήταν υποχρεωμένη να κοιμάται μέσα σε πρόχειρο κατάλυμα, που βρισκόταν στον ίδιο χώρο όπου εκτρέφονται και σταυλίζονται τα ζώα τής μονάδας, αλλά κι ότι ο εργοδότης της την υποχρέωνε να έρχεται σε συνουσία μαζί της.

Επιπλέον, όπως κατέθεσε, ο 80χρονος την επιτηρούσε συνεχώς, προκειμένου να μη διαφύγει, αλλά και για να ελέγχει εάν εκτελεί σωστά τις εργασίες που της είχαν ανατεθεί. Τελικά, η 46χρονη κατάφερε, χθες το πρωί, να δραπετεύσει από το στάβλο και να καταγγείλει το μαρτύριό της στους αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν, λίγες ώρες αργότερα, τους δύο άνδρες στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. 

Εισβολή και μικροκαταστροφές σε ελληνική εκκλησία στην Πόλη από νεαρούς φανατικούς ισλαμιστές..


Ομάδα 10 περίπου νεαρών ατόμων εισέβαλαν το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννου στη νήσο Αντιγόνη της Κωνσταντινούπολης και προκάλεσαν μικροζημιές. Οι νεαροί, ηλικίας μεταξύ 15 και 18 ετών, συνελήφθησαν από κατοίκους του νησιού και μεταφέρθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όμως αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή ήταν ανήλικοι. Όπως διαπιστώθηκε οι νεαροί δεν είναι κάτοικοι του νησιού..

 Κύκλοι της ελληνικής μειονότητας στην Πόλη σχολιάζουν ότι ο θρησκευτικός και εθνικιστικός φανατισμός που καλλιεργείται από διάφορους κύκλους στην Τουρκία, μεταξύ αυτών και από κυβερνητικούς, είναι ο ηθικός αυτουργός αυτής της επίθεσης.

Αλβανοτσάμηδες: «Η Τσαμουριά είναι ο αγώνας μας»





Ο  Σπετίμ Ίντριζι, επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου των Αλβανοτσάμηδων – PDIU,  στην προεκλογική του ομιλία, έδωσε έμφαση στα ψηφίσματα των τσάμηδων  για το «ζήτημα çame» που αμφισβητήθηκαν από το αλβανικό κοινοβούλιο και τόνισε ότι σε όλους εκείνους που αμφιβάλλουν για την αξία του ζητήματος, η πραγματική  έγκριση του ψηφίσματος  θα βγει από την πολιτική δύναμη την οποία θα αποκτήσει το κόμμα του στις επερχόμενες εκλογές.

«Το ψήφισμα που καταθέσαμε θα το μετατρέψουμε σε ζωντανό μνημείο στο θέμα μας και θα το εφαρμόσουμε κατά γράμμα, στη διπλωματία και σε συγκεκριμένα επιτεύγματα για την τελική διευθέτηση του θέματος. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι χρόνια εργασίας υπέρ της δημιουργίας. Θα έχουμε μεγάλη επιτυχία, όπως ήταν η μάχη του ψηφίσματος και δεν θα πρέπει να ξεχασθεί η διαμάχη αυτή», είπε ο Ίντριζι στους οπαδούς του κόμματος του.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Αλλοδαποί κυνηγούσαν να βιάσουν φοιτήτρια έξω από το πανεπιστήμιο Πατρών- ''Έτρεχα σαν πρωταθλήτρια του στίβου'' δήλωσε η κοπέλα!

Ο εφιάλτης της φοιτήτριας ξεκίνησε λίγα μέτρα από το πανεπιστήμιο - Οι δύο αλλοδαποί άρχισαν να τρέχουν κατά πάνω της... Παρ’ ολίγον θύμα βιασμού θα έπεφτε μία φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών από αλλοδαπούς, λίγα μέτρα μακριά από το εκπαιδευτικό Ίδρυμα!

Την καταγγελία κάνει στην τοπική εφημερίδα ''Κόσμος'', Αθηναία φοιτήτρια της Ιατρικής, εξιστορώντας τα δραματικά δευτερόλεπτα που βίωσε, καταδιωκόμενη από δύο μετανάστες, πιθανότατα όπως η ίδια εκτιμά, Ασιατικής καταγωγής. Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά λέει, το γεγονός ότι σώθηκε οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις αθλητικές της επιδόσεις, που της επέτρεψαν να ξεφύγει από τους μανιώδεις διώκτες της!

 Όλα ξεκίνησαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής (19-04-2013). Ήταν περίπου 09.30, όταν η φοιτήτρια ακολούθησε το μονοπάτι που ξεκινάει δίπλα από τις εγκαταστάσεις super market της περιοχής, για να οδηγηθεί συντομότερα στη σχολή της. Είναι μια διαδρομή που προτιμούν αρκετοί φοιτητές, αφού μέσω αυτής γλιτώνουν δρόμο και εξοικονομούν χρόνο.

 Γρήγορα συνειδητοποίησε ότι δύο αλλοδαποί άρχισαν να την ακολουθούν, επιταχύνοντας το βήμα τους. «Δεν χρειάστηκε να περάσουν, παρά μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να βεβαιωθώ ότι έχουν κακό σκοπό. Έκανα να τρέξω και τότε και οι δύο, άρχισαν επίσης να τρέχουν στο κατόπι μου και να με απειλούν! Άρχισα απεγνωσμένα να καλώ σε βοήθεια, αλλά δεν υπήρχε κανένας κοντά μου να προστρέξει. Τότε ξεκίνησα να τρέχω ακόμα περισσότερο, σα να ήμουν πρωταθλήτρια στίβου!»

 Η αλήθεια είναι, πως η ενασχόλησή της με τον αθλητισμό, ήταν αυτή που την έσωσε! Κατάφερε να αφήσει πίσω της τους επίδοξους βιαστές της, οι οποίοι λαχανιασμένοι εγκατέλειπαν την προσπάθειά τους ένα-δύο λεπτά μετά, αλλά η ίδια στην προσπάθειά της να ξεφύγει τραυματίστηκε: «Έπεσα πάνω σ΄ ένα σίδερο και σχίστηκα. Όταν έφθασα στη Σχολή μου, με δάκρυα στα μάτια ενημέρωσα για την περιπέτεια που έζησα τους συμφοιτητές και την Καθηγήτριά μου, η οποία είναι και ακτινολόγος στο Νοσοκομείο.

Πήγαμε μαζί στα εξωτερικά ιατρεία και έκανα αντιτετανικό ορό. Ευχαριστώ το Θεό που γλίτωσα…»

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΒΟΙΩΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΡΥΘΡΕΣ.





Η πόλις των Ερυθρών ευρίσκεται 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και στα όρια των Νομών Αττικής και Βοιωτίας.
Κείται δε στους πρόποδες του ιστορικού όρους Κιθαιρών όπου ευρίσκετο το Σφραγίδιο άντρο (σπήλαιο που φέρει σφραγίδα) η σημερινή σπηλιά του Λουκίσθι, όπου στην αρχαιότητα ήταν και Μαντείο (Πλούταρχος). Εκει προσκύνησαν κατ' εντολήν του Μαντείου των Δελφών οι Ελληνες προ της μάχης των Πλαταιών για να κερδίσουν τους Πέρσες.
Οι Ερυθρές ( Αι Ερυθραί και Ερύθραι), είναι πόλις αρχαιοτάτη. Αναφέρεται υπό του Ομήρου στην Β' Ραψωδίαν της Ιλιάδος ως "Ερύθραι" και έλαβαν μέρος μαζί με άλλες Βοιωτικές πόλεις στον Τρωικό Πόλεμο, υπό τον Βασιλέα και ήρωα Λήιτον.
Υπάρχουν δύο εκδοχές ή παραδόσεις για την προέλευση του ονόματος των Ερυθρών. Η μια λέγει ότι έλαβε το όνομα από τον Ερυθρόν, τον υιόν του Θεού Ποσειδώνος και της θνητής Αμφιμεδούσης, που ήταν κόρη του Δαναού. Η άλλη λέγει ότι έλαβε από τον Ερύθραν που ήταν υιός του Λεύκωνος και εγγονός του Αθάμαντος.
Κάτοικοι των Βοιωτικών Ερυθρών ίδρυσαν την ομώνυμον αποικίαν στην Ιωνίαν (Μ. Ασία) κειμένην απέναντι της νήσου Χίου, η οποία και απετέλεσε στην συνέχεια μίαν από τις δώδεκα Ιωνικές πόλεις της Ιωνίας (Στράβων).
Επί των υψωμάτων των Αρχαίων Ερυθρών (σημερινή θέση Παντάνασσα) έλαβε χώρα η πρώτη μάχη μεταξύ των Ελληνικών στρατευμάτων και του περσικού ιππικού, όπου και εφονεύθη ο Πέρση Στρατηγός Μασίστιος, δεύτερος στην ιεραρχία των περσικών δυνάμεων (Ηρόδοτος). Μετά από ολίγας ημέρας έγινε η νικηφόρος κυρία μάχη, γνωστή ως μάχη των Πλαταιών, το 479 π.Χ. που καθ' όλες τις ενδείξεις έγινε μεταξύ των σημερινών θέσεων Αγ. Ιωάννης (Ρέτσι) και Αγίου Δημητρίου. Δηλαδή η μάχη των Πλαταιών έγινε στην τότε αλλά και σημερινή περιοχή των Ερυθρών.
Η μάχη των Πλαταιών είναι η τελευταία αλλά και η σπουδαιότερη μεταξύ των Ελληνομηδικών πολέμων και κρίνεται σήμερα από τους ιστορικούς ως η μάχη μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.
Οι Αρχαίες Ερυθρές απετέλεσαν μιαν από τις πέντε Ασώπιες ή Παρασώπιες πόλεις που ευρίσκοντο μεταξύ Κιθαιρώνος και Ασωπού ποταμού και ήσαν οι εξής: Πλαταιές, Υσιές, Ερυθρές, Σκώλος και Ετεωνός (Σκάρφη). Μετά τα Μηδικά όλες αυτές οι πόλεις, απετέλεσαν μέρος της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Τα ευρεθέντα δίδραχμα νομίσματα, φέρουν στο ένα μέρος τα γράμματα ΑΣΩΠ (ΙΟΙ) και από το άλλο μέρος Βοιωτική ασπίδα (προ των Μηδικών).
Περί το 150 μ.Χ. όταν ο Περιηγητής Παυσανίας περιηγήθη την Βοιωτίαν, οι Ερυθρές και Υσιές ήσαν ερείπια. Μετά τον Παυσανία δεν φαίνεται να γίνεται μνεία της πόλεως των Ερυθρών από κάποιον συγγραφέα. Είναι όμως πολύ πιθανόν επί των ερειπίων ή πλησίον αυτών να υπήρχαν μικροί και ασήμαντοι οικισμοί μέχρι τις αρχές του 1600 μ.Χ. όπου έχουμε περιγραφή από αλλοδαπό περιηγητή περί του οικισμού. Στην συνέχεια έχουμε διάφορες άλλες περιγραφές κυρίως αλλοδαπών με κυριότερη αυτή των δύο Γάλλων και μετέπειτα ακαδημαϊκών της Γαλλικής Ακαδημίας, όπου αναφέρουν το χωριό "Κριεκούκι" στο οποίο υπήρχε πανδοχείο και διανυκτέρευσαν.
Κατά την επανάσταση του 1821 αναφέρεται και η μάχη του "Κριεκουκίου" όπου αρχηγός ήταν ο μανιάτης ήρωας της επαναστάσεως Κυριακούλης Μαυρομιχάλης.
Εκτοτε έχουμε σταδιακή ανάπτυξη της πόλεως των Ερυθραίων ή Κριεκούκι, για να φθάσουμε στην σημερινή κατάσταση της πόλης μας, η οποία και αριθμεί περίπου 4.000 κατοίκους, με την απογραφή του 2002.


 
        

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΥΓΕ Ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ





Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ή Καραΐσκος ήταν Έλληνας επαναστάτης, αρχικά υπήρξε σπουδαίος αρματωλός και στη συνέχεια κατέστη στρατηγός της Επανάστασης του 1821.

Στις αρχές του Απριλίου του 1827 προσήλθαν και οι διορισμένοι από την Συνέλευση της Τροιζήνας (Κυβέρνηση), "στόλαρχος πασών των ναυτικών δυνάμεων", Κόχραν μαζί με τον Τσωρτς, "διευθυντή χερσαίων δυνάμεων" προκειμένου να συνδράμουν τον Αγώνα. Με τους δύο αυτούς ξένους ο Καραϊσκάκης βαθμιαία περιήλθε σε έριδες, τόσο για την τακτική του πολέμου, όσο και κατά την οργάνωση για την κατά μέτωπο επίθεση. Οι διορισμοί των ξένων εκείνων προσώπων υπήρξαν αναμφίβολα το μοιραίο σφάλμα που ανέτρεψε την έκβαση του Αγώνα. Και τούτο διότι προσπαθούσαν να εφαρμόσουν τακτικές οργανωμένου στρατού αγνοώντας τις τακτικές των Ελλήνων, την ψυχολογία τους, αλλά και τις μορφολογικές δυνατότητες της περιοχής, επιζητώντας την έξοδο με κατά μέτωπο επίθεση σε πεδιάδα, επειδή ακριβώς, δεν γνώριζαν το είδος αυτό του πολέμου που επιχειρούσαν μέχρι τότε οι Έλληνες. Έτσι η ανάμιξη αυτών στις πολεμικές ενέργειες με ταυτόχρονες διαταγές του ενός και του άλλου παρέλυσαν τις διαταγές του Καραϊσκάκη.
Αυτό οδήγησε τον Αρχιστράτηγο να επεμβαίνει προσωπικά μέχρι αυτοθυσίας σε όλες τις συμπλοκές, ακόμη και τις μικρότερες, ένα ακόμη μοιραίο σφάλμα των περιστάσεων εκείνων. Αυτό το αντελήφθη ο Κολοκοτρώνης ο οποίος και διαμήνυσε στον Καραϊσκάκη να αποφεύγει τις άσκοπες αψιμαχίες και ακροβολισμούς για να μη φονεύονται και οπλαρχηγοί τους οποίους "κυνηγά το βόλι". Ο Κολοκοτρώνης του τόνιζε μάλιστα ότι είναι ανάγκη "να σώσει τον εαυτόν του για να σωθεί και η πατρίδα". Ο Καραϊσκάκης όμως έχοντας ατίθασο χαρακτήρα, παρά τις συστάσεις και παρά την κατάσταση της υγείας του αποφάσισε να ανακόψει τους ακροβολισμούς των Τούρκων.
Η επιχείρηση ορίσθηκε να πραγματοποιηθεί τη νύχτα της 22ας προς την 23η Απριλίου 1827, έχοντας συμφωνήσει κανείς να μην ξεκινήσει άκαιρα τους πυροβολισμούς πριν δοθεί το σύνθημα για γενική επίθεση. Το απόγευμα της 22ας Απριλίου ακούστηκαν πυροβολισμοί από ένα Κρητικό οχύρωμα. Οι Κρητικοί προκαλούσαν τους Τούρκους και καθώς εκείνοι απαντούσαν οι εχθροπραξίες γενικεύτηκαν. Ο Καραϊσκάκης, παρότι άρρωστος βαριά, έφτασε στον τόπο της συμπλοκής. Εκεί μια σφαίρα τον τραυμάτισε θανάσιμα στο υπογάστριο. Οι γιατροί που ανέλαβαν την περίθαλψή του, γρήγορα κατάλαβαν πως θα κατέληγε.
Ο ήρωας μεταφέρθηκε στο στρατόπεδό του στο Κερατσίνι και αφού μετάλαβε των Αχράντων Μυστηρίων, υπαγόρευσε τη διαθήκη του που ιδιόχειρα υπέγραψε. Η τελευταία κουβέντα που είπε στους συμπολεμιστές του, κατά τον Στρατηγό Μακρυγιάννη που τον επισκέφθηκε, ήταν "Εγώ πεθαίνω. Όμως εσείς να είστε μονιασμένοι και να βαστήξετε την πατρίδα".
Την επομένη στις 24 Απριλίου 1827 ο Αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραϊσκάκης υπέκυψε στο θανατηφόρο τραύμα του μέσα στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Κερατσίνι, ανήμερα της γιορτής του. Η σορός του μεταφέρθηκε στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στη Σαλαμίνα όπου ετάφη και θρηνήθηκε από το πανελλήνιο.
Αναφέρεται πως όταν ο Κολοκοτρώνης έμαθε τον θάνατο του Καραϊσκάκη "κάθισε σταυροπόδι" και μοιρολογούσε σαν γυναίκα.

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ

ΒΟΙΩΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ Ιστορία του Κιθαιρώνα 1



Ο Κιθαιρώνας είναι ένας πευκόφυτος ορεινός όγκος μεταξύ του όρους Πατέρα, των Γερανείων ορέων, και της Πάρνηθας. Τοποθετείται στα σύνορα της Αττικής με την Βοιωτία. Η υψηλότερη κορυφή του Κιθαιρώνα λέγεται Προφήτης Ηλίας και έχει υψόμετρο 1.409 μέτρα. Διαθέτει αρκετά πευκοδάση σε χαμηλότερα υψόμετρα και ένα ελατοδάσος, γύρω από την κορυφή του.
Σύμφωνα με τη μυθολογία η ονομασία του οφείλεται στον Κιθαιρώνα μυθικό βασιλιά των Πλαταιών. Ο Κιθαιρών βασίλευσε πριν από τον βασιλιά Ασωπό. Κατά τον Παυσανία «Οι Πλαταιείς δεν αναγνωρίζουν άλλο βασιλιά εκτός από τον Ασωπό και τον Κιθαιρώνα».
Ο Κιθαιρών είχε τη φήμη πολύ σοφού ανθρώπου για αυτό ο ίδιος ο θεός Δίας ζήτησε τη συμβουλή του για να ξαναφέρει την Ήρα στον Όλυμπο μετά από μία συζυγική του ατασθαλία. Με τη συμβουλή του Κιθαιρώνος ο Δίας έφτιαξε ένα ξόανο (ξύλινο ομοίωμα) γυναίκας σκεπασμένο με πέπλο, μαζί με το οποίο περιφερόταν μέσα σε μία άμαξα που την έσερναν βόδια λέγοντας παντού ότι έπαιρνε ως σύζυγο την κόρη του Ασωπού Πλαταία. Η Ήρα, μαθαίνοντας αμέσως το γεγονός, έτρεξε από την Εύβοια όπου είχε καταφύγει, όρμησε στην άμαξα και τράβηξε απότομα το πέπλο από το ξόανο για να δει την ανταγωνίστρια της. Μόλις όμως είδε ότι όλα ήταν μια απάτη, γέλασε και συμφιλιώθηκε με τον Δία.
Σύμφωνα με άλλη παράδοση, ο Κιθαιρών ήταν ένας απλός αλλά πανέμορφος βοσκός, τον οποίο ερωτεύθηκε μία από τις Ερινύες που περιφέρονταν στο βουνό, η Τισιφόνη. Επειδή όμως εκείνος την περιφρόνησε, η Τισιφόνη ξερίζωσε ένα φίδι από τα μαλλιά της και του το έστειλε. Το φίδι σκότωσε τον Κιθαιρώνα.
Σε μία τρίτη παράδοση, ο Κιθαιρών ήταν ένας άπληστος και κακούργος υιός, που σκότωσε τον πατέρα του και αποπειράθηκε να γκρεμίσει από ένα βράχο τον αδελφό του, τον Ελικώνα, ένα πολύ ήσυχο παιδί. Τότε οι θεοί προς τιμωρία του μεταμόρφωσαν και τους δύο αδελφούς στα ομώνυμα βουνά. Ο Ελικών, που ήταν πράος, έγινε η κατοικία των Μουσών, ενώ ο Κιθαιρών, ως ασεβής και βίαιος, έγινε η κατοικία των Ερινυών.

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ...ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΣΕ ΦΥΛΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ...


Το Λιμενικό περιπολεί τα βράδια γύρω από τον Σκορπιό 
Ζητήθηκε η συνδρομή των ελληνικών Αρχών για το μεσοδιάστημα, μέχρι να οργανωθεί η ιδιωτική ασφάλεια του 
Ρώσου μεγιστάνα, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ που θα αναλάβει τη φύλαξη του νησιού.

Ο Σκορπιός αναμένεται να μετατραπεί εκ νέου σε «φρούριο». Μάλιστα για τον σκοπό αυτό, αλλά και για την επίλυση των τελευταίων γραφειοκρατικών λεπτομερειών βρίσκεται και ο ίδιος ο μεγιστάνας στην Ελλάδα από προχθές βράδυ.

Από τις 17 Απριλίου μεικτά τμήματα Λιμενικού και Ασφάλειας, μόλις πέσει το σκοτάδι περιπλέουν τον Σκορπιό με φουσκωτά, καθιστώντας αδύνατη την προσέγγιση στο νησί, διενεργώντας εντατικούς ελέγχους στα διερχόμενα σκάφη. 
Μαρτυρίες από ψαράδες αναφέρουν ότι οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί στην προσπάθεια αποτροπής όποιας σκέψης «πλιάτσικου». 


Εδώ να ξυστούμε δεν έχουμε, ξοδευόμαστε να φυλάμε τον ρώσο φραγκάτο...Της Πόπης γίνεται στην κοινωνία με την εγκληματικότητα, και μείς προσέχουμε την...ρώσικη "επένδυση"
Με τόσα φράγκα που έχει, γιατί δεν πήγε σε μια εταιρεία σεκιούριτι να τελειώνουμε?
...Για πολλές φάπες είμαστε.

Ξεστραβωθειτε-ΟΠΑΠ: Βρέξει-χιονίζει, το κράτος θα εισπράττει


“Η ΟΠΑΠ Α.Ε. ίσως χρειαστεί μια δεκαετία για να επιστρέψει στα επίπεδα κερδοφορίας του 2008, της καλύτερης ιστορικά χρονιάς του. Ιδιαίτερα το 2013 και το 2014 θα είναι μια δύσκολη διετία, εξαιτίας της επιδείνωσης των μακροοικονομικών συνθηκών στη χώρα και της μεταβατικής περιόδου που διέρχεται η εταιρεία”, ανέφερε η διοίκηση του Οργανισμού μόλις προ λίγων εβδομάδων στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, καταρρίπτοντας ουσιαστικά τα επιχειρήματα όσων επιμένουν να συντηρούν το μύθο της “χρυσοτόκου όρνιθας” για τον ΟΠΑΠ.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι την τελευταία πενταετία, τα μεγέθη του Οργανισμού βαίνουν μειούμενα, παρά το ότι η εταιρεία έχει μειώσει αισθητά το λειτουργικό της κόστος και τα έξοδα προβολής-χορηγιών. Από τα 728 εκατ. ευρώ το 2008, πέρυσι η χρονιά έκλεισε με καθαρή κερδοφορία 505 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2013 η εκτίμηση της εταιρείας (όπως αναφέρθηκε στις παρουσιάσεις προς τους υποψήφιους επενδυτές) τοποθετεί την κερδοφορία στα 116 εκατ. ευρώ (και στα 127 και 213 εκατ. ευρώ για το 2014 και 2015 αντίστοιχα), κυρίως ως αποτέλεσμα της αλλαγής φορολόγησής της.

Η μεγάλη αλλαγή

Επί της ουσίας, ο Νόμος 4093/12 που ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής τον Νοέμβριο του 2012 “δημιούργησε” δύο διαφορετικές εταιρείες: έναν ΟΠΑΠ που μέχρι το τέλος του 2012 φορολογούνταν όπως οποιαδήποτε άλλη Α.Ε. στην Ελλάδα και με μια ήπια φορολόγηση στα κέρδη των νικητών στα παιχνίδια του και έναν που από την πρώτη ημέρα του 2013 έχει επιβαρυνθεί με φόρο – gaming tax - 30% στα μικτά κέρδη (GGR) των παιχνιδιών του και με νέο, αυξημένο στην πράξη φόρο, στα κέρδη των παικτών (0% για τα κέρδη των παικτών κάτω των 100 ευρώ, 15% για τα κέρδη μεταξύ 100 και 500 ευρώ, και 20% για τα κέρδη από 500 ευρώ και πάνω). Σήμερα, το 33% της εταιρείας που παραχωρείται αφορά στον “δεύτερο” ΟΠΑΠ, κάτι που επιμένουν να αγνοούν όσοι κάνουν λόγο για χαμηλό τίμημα στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Και δεν είναι μόνο τα παραπάνω αφού το δημόσιο προχώρησε σε μια ακόμη καθοριστική παρέμβαση: σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, μετά την λήξη κάθε οικονομικής χρήσεως τα αδιάθετα ποσά των κερδών των τυχερών παιγνίων αποδίδονται στα δημόσια ταμεία, αρχής γενομένης από το 2013. Κοντολογίς, ο ΟΠΑΠ από εφέτος χάνει μια ακόμη σημαντική πηγή κεφαλαίων, αφού τα αδιάθετα (σ.σ. πρόκειται για τα κερδισμένα μικροποσά που όμως δεν εισπράττονται από τους παίκτες και τα οποία προστιθέμενα “γέμιζαν το ταμείο της εταιρείας) γίνονται δημόσιο κτήμα...

“Βρέξει-χιονίσει”

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πως εν όψει της πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ, το δημόσιο φρόντισε “βρέξει-χιονίσει” να εισπράττει πολύ περισσότερα από όσα εάν ο Οργανισμός παρέμενε υπό τον έλεγχο του. Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, για τη χρήση του 2012 το δημόσιο έχει λαμβάνειν ποσό 112 εκατ. ευρώ από φόρους, ενώ μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2013 με το ειδικό φορολογικό καθεστώς εισέπραξε ήδη φόρο 85 εκατ. ευρώ!

Δηλαδή, το δημόσιο όχι μόνο αναπληρώνει την απώλεια των εσόδων που έχει από την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ και από το μέρισμα που θα εισέπραττε ως μέτοχος, αλλά δημιουργεί και επιπρόσθετα έσοδα. Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί:

* Με βάση τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, για το 2012 το δημόσιο θα λάβει από τον ΟΠΑΠ φόρο εισοδήματος 124,7 εκατ. ευρώ και ως κάτοχος του 34%, μέρισμα ύψους 62 εκατ. ευρώ.

* Για το 2011, από φόρο εισέπραξε 154,6 εκατ. ευρώ και από μέρισμα 78,9 εκατ. ευρώ

* Για το 2010, από φόρο εισέπραξε 207 εκατ. ευρώ (καθώς και έκτακτη εισφορά 91,8 εκατ. ευρώ) και από μέρισμα 167,2 εκατ. ευρώ

* Για το 2009, από φόρο εισέπραξε 252 εκατ. ευρώ (καθώς και 98 εκατ. ευρώ ως έκτακτη εισφορά) και από μέρισμα 185,8 εκατ. ευρώ

* Για το 2008, από φόρο εισοδήματος εισέπραξε 274,3 εκατ. ευρώ και από μέρισμα 238,7 εκατ. ευρώ

Υπολογίζεται, δηλαδή, πως στο διάστημα της «χρυσής» πενταετίας για τον ΟΠΑΠ και γενικότερα για το τζόγο στην Ελλάδα, τα άμεσα έσοδα του κράτους από το φόρο εισοδήματος και το μέρισμα προσεγγίζουν το ποσό του 1,9 δισ. ευρώ, όταν έως το 2016 το δημόσιο θα εισπράξει άνω των 2,2 δισ. ευρώ μόνο μέσω της φορολόγησης των παλιών και νέων παιχνιδιών και του τιμήματος για την πώληση του 33%, ανεξαρτήτως της κερδοφορίας του Οργανισμού.

Και όλα αυτά, όταν το ελληνικό δημόσιο έχει συμφωνήσει να λάβει συνολικά 1,12 δισ. ευρώ, ήτοι:

* 375 εκατ. ευρώ από την επέκταση του αποκλειστικού δικαιώματος διεξαγωγής των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ (συγκεκριμένων αριθμολαχείων και παιχνιδιών πρόγνωσης αθλητικών γεγονότων) έως το 2013.

* 560 εκατ. ευρώ για τη 10ετή άδεια εγκατάστασης και εκμετάλλευση 35.000 παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα. Από αυτά 474 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν άμεσα με την υπογραφή της σύμβασης και το υπόλοιπο ποσό των 86 εκατ. ευρώ. θα καταβληθεί το Νοέμβριο του 2013.

* 190 εκατ. ευρώ για την άδεια των Κρατικών Λαχείων. Ο ΟΠΑΠ συμμετέχει με 70% στην κοινοπραξία που απέκτησε τη 10ετή άδεια

Ωμή παρέμβαση ΗΠΑ για τα Κυπριακά κοιτάσματα - Δεν θέλουν έρευνες στα οικόπεδα 5 και 6


Σε νέα ωμή παρέμβαση προχώρησαν οι ΗΠΑ για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Ζήτησαν από τη Λευκωσία να μην προχωρήσει στην αδειοδότηση νέων οικοπέδων εξόρυξης φυσικού αερίου για να μην προκληθούν αντιδράσεις από την Τουρκία. Πρόκειται λοιπόν για ένα ξεδιάντροπο παιχνίδι υπέρ της Άγκυρας που απειλεί με διχοτόμηση την Κύπρο σε περίπτωση που δεν μοιρασθεί το φυσικό αέριο.
Ο νέος αυτός αμερικανικός εκβιασμός σε βάρος της Κύπρου ήρθε εν είδει διπλωματικής παρότρυνσης και εκφράστηκε από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λευκωσία John Koening. Ο κ. Koening σε συνάντηση που είχε με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη του ζήτησε να αποφευχθούν κινήσεις που ενδεχομένως κλιμακώσουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Πολίτης» συνέστησε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στον κ. Αναστασιάδη να μην δοθούν επί του παρόντος νέες άδειες εξόρυξης για τα θαλάσσια οικόπεδα 5 και 6 της Κυπριακής ΑΟΖ για τα οποία η Τουρκία φέρει ενστάσεις. Με εντολή από την Ουάσιγκτον ο κ. Koening αξίωσε να μην δοθούν νέες άδειες ερευνών και εξόρυξης φυσικού αερίου σε εταιρείες μέχρι τα τέλη Μαίου, οπότε και εκπνέει η σχετική προθεσμία στο πλαίσιο του β΄γύρου αδειοδοτήσης.
Η προκλητική παρέμβαση των ΗΠΑ έρχεται την ώρα που η Κύπρος προσπαθεί να κάνει νέα βήματα ως προς την εκμετάλλευση των ενεργειακών της κοιτασμάτων με η Noble Energy να είναι έτοιμη να προχωρήσει στην επιβεβαιωτική γεώτρηση τον Ιούνιο στο οικόπεδο 12 και να τάσσεται υπέρ της κατασκευής σταθμού υγροποιημένου αερίου LNG στην Κύπρο. Στην κατεύθυνση αυτή αποσκοπεί και η επικείμενη επίσκεψη του Ν. Αναστασιάδη στο Ισραήλ.
Η στάση των αμερικανών εξυπηρετεί σαφώς τις τουρκικές θέσεις που θέλουν συνεκμετάλλευση της Κυπριακής ΑΟΖ και απειλούν με διχοτόμηση του νησιού σε περίπτωση που δεν μοιρασθούν τα έσοδα από το φυσικό αέριο με τους Τουρκοκυπρίους.
«Η Άγκυρα θεωρεί απαράδεκτες τις μονομερείς γεωλογικές έρευνες, που πραγματοποιούνται από το ελληνικό τμήμα του νησιού στην ΑΟΖ», επανέλαβε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ μετά την ολοκλήρωση της συνόδου της Μεικτής Διϋπουργικής Ρωσο-τουρκικής Επιτροπής για Εμπορική και Οικονομική Συνεργασία. Πρόσθεσε πώς, «η έρευνα και η εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην υφαλοκρηπίδα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο υπό τον όρο συμμετοχής των και δύο κοινοτήτων της νήσου, ενώ παράλληλα πρέπει να μοιράζονται και τα εισοδήματα από την πώληση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου».
Και σαν να μην έφθαναν αυτά, αξιώσεις στην κυπριακή ΑΟΖ εγείρει και η Βρετανία. Η Βουλή των Λόρδων ενέπλεξε το οικόπεδο 1 στην εν δυνάμει προέκταση των χωρικών υδάτων των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο, από τα 3 που είναι σήμερα στα 12 ναυτικά μίλια.
 
Η Τουρκία έχει βάλει θεούς και δαίμονες προκειμένου να ανακόψει την προσπάθεια της Κύπρου για τιτλοποίηση εσόδων από το φυσικό αέριο.

Η FIFA γράφει ότι η ΑΕΚ δημιουργήθηκε το 1924 από Τούρκους μετανάστες!



Γκέλα ολκής από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, που αναφερόμενη στον υποβιβασμό της ΑΕΚ σημειώνει ότι η Ένωση δημιουργήθηκε από... Τούρκους μετανάστες! Παγκόσμια αίσθηση προκάλεσε ο υποβιβασμός του Δικεφάλου στην Football League, σε σημείο μάλιστα να ασχοληθεί μέχρι και η FIFA, που αναφέρθηκε σε κείμενό στην επίσημη ιστοσελίδα της στις τραγικές στιγμές που περνάει ο ιστορικός σύλλογος (το κείμενο γράφτηκε μετά την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής). Μόνο που η παγκόσμια ομοσπονδία υπέπεσε σε... εξόφθαλμο φάουλ, που είναι για... πέναλτι. Αυτό γιατί μεταξύ άλλων στο κείμενο σημειώνεται πως η ΑΕΚ δημιουργήθηκε το 1924 από Τούρκους μετανάστες! Αυτή η απίστευτη γκάφα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας δεν μπορεί προφανώς να «διορθωθεί» από τα... 28 πρωταθλήματα που «ανακάλυψε» πως έχει πάρει η Ένωση, όπως αναφέρεται λίγο πιο κάτω. 

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Σε άλλο ένα προκλητικό βήμα για την εκ νέου ισλαμοποίηση της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, προχώρησαν οι Τούρκοι αυτές τι  μέρες χωρίς φυσικά καμία αντίδραση  και με την έγκριση της κυβέρνησης του Ταΐπ Ερντογάν, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε συστήσει απροκάλυπτα στον πρωθυπουργό της Ελλάδας να μην καθυστέρει στην ανέγερση μεγάλου ισλαμικού τεμένους σε προάστιο της ελληνικής πρωτεύουσας.

Συγκριμένα με την ευκαιρία της ισλαμικής εορτής, «Kutlum Doğum», δηλαδή της επετείου των γενεθλίων του προφήτη του Ισλαμ, του Μωάμεθ, μέσα στην αγία Σοφία, στο σύμβολο της ελληνικής Ορθοδοξίας αλλά και γενικότερα του χριστιανισμού, γίνεται αυτές τις μέρες υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Θρησκευμάτων της Τουρκίας, (κάτι ανάλογο με την δική μας αρχιεπισκοπή), μεγάλη   έκθεση ισλαμικής ιερής καλλιγραφίας,  γνώστης στα τουρκικά ως, Hüsn-ü Hat.

Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει γνωστά ισλαμικά ρητά και ισλαμικές επιγραφές που παρουσιάζουν με την χαρακτηριστική αραβική ιδεογραφική μορφή, διάφορες ισλαμικές προσευχές. Δεδομένου δε ότι οι επιγραφές αυτές έχουν την ίδια θρησκευτική άξια που έχουν και οι άγιες εικόνες στην Ορθοδοξία, αντιλαμβάνεται κανείς την θρησκευτική διάσταση αυτής της έκθεσης που γίνεται για πρώτη φορά  μέσα στον αρχιτεκτονικό σύμβολο της Ορθοδοξίας.

Μάλιστα η έκθεση αυτή έχει προβληθεί τόσο πολύ, ώστε από όλη την Κωνσταντινούπολη αλλά και από άλλες περιοχές έρχονται πιστοί μουσουλμάνοι να δουν και να προσκυνήσουν αυτές τις επιγραφές που θεωρούνται σαν ιερά σύμβολα του Ισλάμ. Άλλωστε είναι γνωστές οι τεράστιες επιγραφές που βρίσκονται πέριξ του τρούλου της Αγίας Σοφίας με ισλαμικές προσευχές τονίζοντας την άλλοτε χρήση του ναού σαν μουσουλμανικό τέμενος. Είναι δε τόσοι πολλοί που έρχονται, ώστε κάθε μέρα σχηματίζονται, όπως αναφέρει ο ίδιος οι τουρκικός τύπος, τεράστιες ουρές από ισλαμιστές που περιμένουν να δουν και να προσκυνήσουν τα ισλαμικά σύμβολα μέσα στην αγία Σοφία.

Για να καταλάβουμε το μέγεθος της προκλητικής αυτής ενέργειας που δίνει άλλη μια αφορμή στην εκ νέου μετατροπή της αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος, αρκεί να αναφέρουμε ότι ο ίδιος ο Διευθυντής Θρησκευμάτων της Τουρκίας, Mehmet Görmez, έχει πρωτοστατήσει για την προβολή των ισλαμικών συμβόλων μέσα στην αγία Σοφία. Παράλληλα την έκθεση αυτή στηρίζουν με την δικές τους ισλαμικές συλλογές, το Μουσείο Τουρκικών Ιδρυμάτων Ισλαμογραφίας, το Μουσείο του Τόπκαπι,  η βιβλιοθήκη του Σουλειμανίγιε, η βιβλιοθήκη Τακσίμ του Κεμάλ Ατατούρκ, το μουσείο του Δήμου της Κωνσταντινούπολης, το μουσείο Ασίας, το Ντολμά μπαχτσέ, ενώ το σύνολο των ισλαμικών συμβόλων που εκθέτονται είναι περίπου 100. Όλα αυτά μέσα στον χώρο της  αγίας Σοφίας σαν πρώτο και σημαντικό βήμα στην ισλαμοποίησης της και στην εκ νέου μετατροπή της σε ισλαμικό τέμενος.

Ελεύθερη αφέθηκε η οδηγός που τραυμάτισε θανάσιμα τροχονόμο στην Κηφισιά

Ανθρωποκτονια εξ αμελειας λενε και οχι ανθρωποκτονια λογω μαλακι@ς!!! Αλιμονο απο αυτη που πεθανε... 

Ελεύθερη αφέθηκε το βράδυ της Τρίτης η 34χρονη οδηγός, η οποία το πρωί παρέσυρε και σκότωσε μια 42χρονη τροχονόμο, μητέρα δύο παιδιών, την ώρα που έκανε τη δουλειά της στη λεωφόρο Κηφισίας.

Η οδηγός, η οποία φέρεται να είπε ότι δεν είδε την άτυχη τροχονόμο είχε αρχικά οδηγηθεί στο Τμήμα Τροχαίας Κηφισιάς, το οποίο και διενεργεί την προανάκριση.

Σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος για την υπόθεση.

Το χρονικό της τραγωδίας 
Όλα συνέβησαν στις 08:10΄όταν η 42χρονη τροχονόμος ρύθμιζε την κυκλοφορία στη συμβολή της Κηφισίας με την Αγίου Δημητρίου στο ύψος της πλατείας Πλατάνων.

Είχε διακόψει την κίνηση τόσο στο ρεύμα ανόδου, όσο και στο ρεύμα καθόδου της λεωφόρου Κηφισίας επιτρέποντας την κίνηση σε όσους ήταν επί της Αγίου Δημητρίου.

Οι οδηγοί των οχημάτων στο ρεύμα ανόδου της Κηφισίας και οι δύο οδηγοί στις δύο από τις τρεις λωρίδες στην κάθοδο της λεωφόρου είχαν σταματήσει.

Τότε η 34χρονη οδηγός που κινούνταν στην κάθοδο έκανε ελιγμό, δεν σταμάτησε στο σήμα της τροχονόμου, πέρασε δίπλα από τα σταματημένα αυτοκίνητα και μπήκε στη διασταύρωση με την Αγίου Δημητρίου όπου και χτύπησε θανάσιμα την άτυχη τροχονόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι βρέθηκαν στο σημείο ενημέρωσαν άμεσα το ΕΚΑΒ, δυστυχώς όμως ήταν ήδη αργά. Η άτυχη γυναίκα είχε αφήσει την τελευταία της πνοή

Επιθέσεις αλλοδαπών με αιθέρα σε ανυποψίαστες γυναίκες



Σάλος και αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα. Κραυγή αγωνίας από ανυποψίαστες γυναίκες για το... νέο κόλπο που θέτουν σε εφαρμογή αλλοδαποί επιτήδειοι για να κλέψουν τα υποψήφια θύματά τους. Κυκλοφορούν σε υπαίθρους χώρους σούπερ μάρκετ περιμένοντας τις γυναίκες που έχουν κάνει τα ψώνια τους, λίγο πριν μπουν στα αυτοκινητά τους.
Εμφανίζονται μπροστά τους κρατώντας μια μικρή τσάντα με αρώματα και προσφέρουν δείγμα προτείνοντας στις γυναίκες να το μυρίσουν. Όσες δείξουν ενδιαφέρον έχουν... πέσει στην παγίδα. Κι αυτό διότι δεν πρόκειται για άρωμα αλλά για... αιθέρα!
Έτσι το θύμα λιποθυμά και ο δράστης βρίσκει την ευκαιρία να επιτεθεί ξαφρίζοντας τσάντες ακόμα και χρυσαφικά. Ανάλογο περιστατικό συνέβη προ δύο εβδομάδων στο Ρίο, σε βάρος γυναίκες μέσης ηλικίας η οποία αρχικά νόμισε ότι βρήκε τη... χρυσή ευκαιρία να αποκτήσει το άρωμά της σε εξευτελιστική τιμή.
Αφού μύρισε το υποτιθέμενο δείγμα, άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και το μόνο που θυμάται ήταν ότι μερικά λεπτά αργότερα την συνέφεραν περαστικοί αλλά ταυτόχρονα η ίδια διαπίστωνε ότι είχαν κάνει «φτερά» το πορτοφόλι από την τσάντα της και η χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό...!

Ιρακινός παιδόφιλος "πρόσφυγας" βίασε 16χρονη Αμεα..Φυσικά δεν το έχει αναφέρει κανένα από τα "έγκυρα" ελληνικά ΜΜΕ.


"Τάφος" τα ελληνικά ΜΜΕ στην είδηση για τον Ιρακινό βιαστή ανήλικης Αμεα..
Αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι 35χρονος Ιρακινός που βρισκόταν στην Ελλάδα διαπραγματευόμενος την παροχή από την ελληνική Πολιτεία πολιτικού ασύλου απήγαγε και πιθανόν κακοποίησε σεξουαλικά 16χρονη έφηβη Ελληνίδα με σοβαρά προβλήματα νοητικής στέρησης.
Ο Ιρακινός συνελήφθη το Σάββατο από αστυνομικούς και οδηγήθηκε στην 23η ανακρίτρια για να απολογηθεί.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από ασφαλείς πηγές, ο γεννηθείς το 1978 αλλοδαπός, κάτοικος Αγίου Δημητρίου Αττικής (επί της οδού Παρθενώνος), υπεδείχθη από τη μητέρα της 16χρονης κοπέλας ως ο άνθρωπος που την είχε πάρει από την οικογένειά της και τη φιλοξενούσε στο σπίτι του.
Μένει να διαπιστωθεί μετά την παραγγελία ιατροδικαστικής εξέτασης εάν η μαθήτρια έχει σημάδια σεξουαλικής επαφής ή κακοποίησης. Πάντως από την Εισαγγελία Αθηνών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στον 35χρονο για εκούσια απαγωγή ανήλικης (328 Π.Κ.) και για αντίσταση κατά της Αρχής (167 Π.Κ.), ενώ έχει διαταχθεί λήψη DNA από τον ρουχισμό της και τα προσωπικά της αντικείμενα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ και μέρες έκανε τον γύρο του διαδικτύου πληροφορία σύμφωνα με την οποία μια 16χρονη κοπέλα είχε βγει τη Δευτέρα βόλτα στη γειτονιά της, στον Αγιο Δημήτριο. Πακιστανός την είχε ακολουθήσει και, όταν βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία, την οδήγησε στο σπίτι του, όπου τη βίασε και την ξυλοκόπησε αγρίως.
Στη συνέχεια η 16χρονη πήγε στην Αστυνομία όπου κατήγγειλε το έγκλημα και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σπίτι του αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη. Η Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», δεν φαίνεται να συσχετίζει τον αρχικώς υπεδειχθέντα Πακιστανό (γεννηθείς το 1997, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα αιτούμενος κι αυτός πολιτικό άσυλο) με το αδίκημα.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Πόκερ Τουρκίας-Ισραήλ με κινδύνους και για την ελληνική ασφάλεια…

Αίσθηση προκαλεί το παρασκηνιακό διπλωματικό παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ, με όσα διαρρέουν να έχουν ταυτοχρόνως τη μορφή και αιτημάτων που αν ικανοποιούνταν θα ήταν σημαντικότατα, εάν όμως απορριφθούν συνεπάγονται διπλωματικό κόστος γι’ αυτόν που τα απέρριψε…
Του Μιχαήλ Βασιλείου
Τελευταίο επεισόδιο στο συγκεκριμένο σίριαλ που ξεκίνησε αμέσως μετά την προσπάθεια του Μπάρακ Ομπάμα να μεσολαβήσει ανάμεσα στις δυο χώρες για να πετύχει τη εκ νέου προσέγγιση, εξέλιξη που θα ήταν κομβικής σημασίας στην αμερικανική στρατηγική στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Δημοσίευμα των βρετανικών «Sunday Times» αναφέρει ότι ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ισραήλ (θεωρούμενος και ως «γεράκι») βρίσκεται στη Τουρκία για το περίφημο θέμα των αποζημιώσεων των οικογενειών των θυμάτων του «Μαβί Μαρμαρά», μια υπόθεση που εξετάζουμε σε ξεχωριστή ανάρτηση, ωστόσο, στις αποσκευές του έχει ένα πολύ πιο προωθημένο αίτημα.

Με αντάλλαγμα την πρόσβαση σε τρία αμυντικά συστήματα τεχνολογίας αιχμής και αποτελεσματικότητας, το Ισραήλ ζητάει από την Τουρκία να επιτρέψει στη ισραηλινή Αεροπορία την πρόσβαση στην αεροπορική βάση της περιοχής Ακιντζί, το οποίο συνιστά απόπειρα αναβίωσης συμφωνίας που είχε συνομολογηθεί το 1996 ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Εδώ τα πράγματα μπερδεύονται: Οι Ισραηλινοί γνωρίζουν ότι εάν θα κατόρθωναν να ενεργοποιήσουν τη συμφωνία θα αποκτούσαν ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα σε περίπτωση επίθεσης στο Ιράν και τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις. Για τον λόγο αυτό προτείνουν στην Τουρκία να της δώσουν το αντιβαλλιστικό σύστημα Arrow που έχει αναπτυχθεί μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και θεωρείται ίσως το πλέον προηγμένο στον κόσμο. Εκτός αυτού, ένα οπτικό σύστημα της Elop που αναπαριστά την εικόνα που βλέπει ο χρήστης σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, μέρα ή νύχτα και σε απόσταση 60 μιλίων. Τέλος, ένα προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου (EW) της ELTA.
Εάν οι Τούρκοι τα δεχτούν και αναβιώσει η συμφωνία, τότε κερδίζουν σημαντικότατα οπλικά συστήματα που θα ήταν πολύτιμα για τις απειλές που αντιμετωπίζει στο ανατολικό της μέτωπο, αλλά θα είχε εκτεθεί στα μάτια των Αράβων. Εάν απορρίψει την προσφορά, τότε θα χρεωθεί την υπονόμευση της επαναπροσέγγισης, απέναντι στις ΗΠΑ, ενώ αντιθέτως το Ισραήλ θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι έκανε ότι μπορούσε για να ικανοποιήσει τους Αμερικανούς…

Στο σημείο αυτό, εγείρεται ένα σημαντικό ζήτημα και για την ελληνική άμυνα και ασφάλεια, καθώς τα συστήματα που προσφέρουν οι Ισραηλινοί στην Τουρκία, θα μπορούσαν να στραφούν και κατά της Ελλάδας σε περίπτωση σύρραξης. Το ζήτημα πρέπει να το δει η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, εξηγώντας ότι αν και είναι αντιληπτά τα κίνητρα, θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη χώρα μας και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη. 

Η Ελλάδα θα πρέπει να πράξει όπως ακριβώς πράττει το Ισραήλ όταν οι ΗΠΑ αποφασίζουν να πουλήσουν κάποιο υψηλής τεχνολογίας οπλικό σύστημα σε αραβική χώρα και θεωρούν ότι επηρεάζει το ισοζύγιο ισχύος! Όχι από το ένα άκρο να φτάσουμε στο άλλο… από την απόλυτη άρνηση να «συναναστραφούμε» με τους Ισραηλινούς, να περάσουμε στο να μην αντιδρούμε σε κάτι που δυνητικά μας απειλεί, χωρίς καν να θέσουμε το θέμα!
Βέβαια, για να μην έχουμε ψευδαισθήσεις, οι απαντήσεις που θα λάβουμε, ίσως περιέχουν και τα ακόλουθα: Εμείς τα προσφέραμε πρώτα σε εσάς και εσείς τα απορρίψατε… Παράδειγμα, το σύστημα αυτοπροστασίας – ηλεκτρονικού πολέμου για τα ελληνικά F-16 που συνοδευόταν από απίστευτες παραχωρήσεις και πλήρη πρόσβαση στη τεχνολογία.
«Βιομηχανικά» συμφέροντα και ο φόβος μη χαθεί η πρόσβαση σε χρυσοφόρες αγορές, οδήγησε εγχώριους «παράγοντες» (βιομηχανικούς, πολιτικούς, ακόμα κ.λπ.) να κάνουν τα πάντα ώστε να μπλοκαριστεί η συγκεκριμένη προμήθεια. Και τα ελληνικά F-16 ακόμα ψάχνουν σύστημα αυτοπροστασίας (αν και μετά από πολλά-πολλά χρόνια, κάτι κινείται. 
Θα είχε ενδιαφέρον, υπό το φως των εξελίξεων των τελευταίων χρόνων, μετά το 2010 και το «Μαβί Μαρμαρά» να ασχοληθεί κανείς με τον ογκωδέστατο φάκελο με την αποκαλυπτική αλληλογραφία, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι (πολιτικοί, βιομηχανικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι και άλλοι) από αυτούς που συνωστίζονται στις δεξιώσεις της ισραηλινής πρεσβείας και υπερθεματίζουν υπέρ των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων, είχαν σταθερή στάση, ή αυτή μεταβαλλόταν ανάλογα με το… φύσημα του ανέμου και τα ιδιωτικά συμφέροντα. 

Πήγαν να σηκώσουν τουρκική σημαία στον Φλοίσβο...



Τη σημαία με την ημισέληνο αξίωσε να σηκώσει στον Φλοίσβο ο τουρκικός επενδυτικός όμιλος Dogus, μετά την εξαγορά πακέτου μετοχών.

Έχετε όλες τις σημαίες των κρατών –μελών της Ε.Ε. Πρέπει να βάλετε και τη δική μας, καθώς είμαστε οι μεγαλύτεροι μέτοχοι», τόνισε ο εκπρόσωπος του γνωστού για τις σχέσεις του με το κεμαλικό κατεστημένο κ. Φερίτ Σαχένκ.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας, ο διευθύνων σύμβουλος της μαρίνας Φλοίσβου κ. Στάυρος Κατσικάδης πάγωσε στο άκουσμα αυτού του αιτήματος. «Ξέρετε, ίσως μια τέτοια κίνηση να μην είναι ώριμη. Ίσως να έχουμε προβλημά και με το κόμμα της Χρυσής Αυγής», είπε.
Ακόμα όμως και αν αυτή τη φορά το συγκεκριμένο αίτημα δεν έγινε πραγματικότητα, είναι βέβαιο ότι η επόμενη πρόκληση δεν θα αργήσει να έρθει. Πολύ περισσότερο όταν οι Τούρκοι έχουν τοποθετηθεί και στις μαρίνες που αγόρασαν από τον όμιλο Κυριακούλη στα Γουβιά της Κέρκυρας, την Καλαμάτα, τη Λευκάδα και τη μαρίνα Ζέας.

Κι άλλες προκλητικές απαιτήσεις
Οι Τούρκοι σε λίγες ημέρες επεφύλαξαν κι άλλες εκπλήξεις στους Έλληνες συνεργάτες τους. Συγκεκριμένα απαίτησαν να μην υπάρχει συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού υπό την ελληνική σημαία εάν δεν έχει υπάρξει αρχική ενημέρωση στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και να εξετάζονται όλα τα αιτήματα του ΕΟΤ από το διοικητικό κέντρο της Τουρκίας.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα σαν να μη φτάνουν όλα τα παραπάνω ο τουρκικός όμιλος έχει ζητήσει να πάρει πληροφορίες και για τον διαγωνισμό που θα προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ στη μαρίνα της Μυκόνου, καθώς θεωρούν πως «η αξία της Μυκόνου στον χάρτη του Αιγαίου είναι τεράστια».

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Έλληνες έψαλλαν στο σημείο τραγωδίας στη Βοστόνη (Video)


Έψαλλαν στα ελληνικά και στα αγγλικά έναν από τους πιο γνωστούς ύμνους της χριστιανοσύνης το «Αγνή Παρθένε Δέσποινα»

Ύμνους έψαλλαν στο σημείο της τραγικής βομβιστικής επίθεση στη Βοστώνη, οι φοιτητές της...
ελληνικής θεολογικής σχολής του «Τιμίου Σταυρού» της Βοστώνης.Οι φοιτητές έψαλλαν στα ελληνικά και στα αγγλικά έναν από τους πιο γνωστούς ύμνους της χριστιανοσύνης το «Αγνή Παρθένε Δέσποινα» αφού χθες ήταν η ημέρα του Ακαθίστου Ύμνου.
Τόσο η Αρχιεπισκοπή Αμερικής όσο και η τοπική Μητρόπολη Βοστώνης, ενεργοποιήθηκαν άμεσα μετά το τραγικό συμβάν που κόστισε τη ζωή σε τρεις πολίτες και τραυμάτισε δεκάδες, ξυπνώντας εφιαλτικές μνήμες στους κατοίκους των Η.Π.Α.\


Ουδέποτε παραιτήθηκε η Ελλάδα από τις διεκδικήσεις της! Ξέρουν & τρέμουν οι Γερμανοί...


Αδιάψευστη απόδειξη ότι η χώρα μας ουδέποτε παραιτήθηκε από τις διεκδικήσεις της κατά της Γερμανίας για τα ζητήματα του κατοχικού αναγκαστικού δανείου, καθώς και των πολεμικών, ιδιωτικών και δημοσίων αποζημιώσεων, αποτελεί γερμανικό έγγραφο-φωτιά που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Το Βήμα και το οποίο απέστειλε η πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, τον Μάρτιο του 1967.
Με το έγγραφο αυτό η γερμανική πρεσβεία απαντά σε σχετική ρηματική διακοίνωση της ελληνικής πλευράς της 9ης Νοεμβρίου 1966 προς τη Βόννη. Η τελευταία λοιπόν ρητά αναφέρει ότι ουδέποτε υπήρξε ελληνική παραίτηση, κατόπιν απαντήσεως που η ίδια η κυβέρνηση της Βόννης έστειλε στην πρεσβεία της στην Αθήνα.
Τον Οκτώβριο του 1965 πραγματοποιούνται συζητήσεις στην Αθήνα μεταξύ της Ελλάδας και Γερμανίας για το ζήτημα, ενώ έχουν προηγηθεί σχετικές επαφές τον Σεπτέμβριο του 1964 και τον Μάρτιο του 1965, με προσωπική μάλιστα εμπλοκή του τότε πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου αλλά και του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως προκύπτει από αυτή τη γερμανική ρηματική διακοίνωση. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του Κέντρου ψάχνει το τι έχει συμβεί την περίοδο της πρωθυπουργίας Καραμανλή με το ζήτημα των αποζημιώσεων.
Οπως σημειώνει η εφημερίδα, προτού λάβει τις σχετικές απαντήσεις από τη Βόννη έχει πέσει και η ίδια από τους αποστάτες. Τελικά έχει αλλάξει σειρά κυβερνήσεων ως τη στιγμή που στις 31 Μαρτίου του 1967, μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τη χούντα, το γερμανικό έγγραφο παραδίδεται στο υπουργείο Εξωτερικών, όταν οι Γερμανοί απαντούν ότι η Ελλάδα δεν έχει παραιτηθεί αλλά οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα παρασύρουν την απάντηση στο ούτως ή άλλως απόρρητο ελληνικό ερώτημα στην αφάνεια.
Σύμφωνα λοιπόν με το έγγραφο, η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα αναφέρει με τη ρηματική διακοίνωσή της (verbal note) με αριθμό πρωτοκόλλου Νο. 68/67 και ημερομηνία 31 Μαρτίου 1967 προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
«Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής ιδεών μεταξύ της εξοχότητος του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και του ομοσπονδιακού υπουργού Εξωτερικών δρος Γκέρχαρντ Σρέντερ που έλαβε χώρα στην Αθήνα τη 15η Οκτωβρίου 1966, η ελληνική πλευρά, μεταξύ άλλων, ήγειρε το ζήτημα των αξιώσεων τις οποίες η Τράπεζα της Ελλάδος ισχυρίζεται ότι έχει εναντίον της Γερμανίας και οι οποίες προέρχονται από ορισμένες χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής της Ελλάδας τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Σρέντερ ανέφερε τις επιστολές του διευθυντή του ομοσπονδιακού υπουργείου των Οικονομικών Ράινχαρντ της 30ης Σεπτεμβρίου 1964 στον πρώην πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου και του διευθυντή του ίδιου υπουργείου δρος Κάιζερ της 26ης Μαρτίου 1965 στον βουλευτή-καθηγητή Α. Παπανδρέου. Σε αυτές τις επιστολές γίνεται αναφορά σε δηλώσεις που έγιναν από αντιπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης το 1958 με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της συμφωνίας μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Ελλάδας που αφορά τη χορήγηση πίστωσης 200 εκατ. μάρκων».
«Οι δηλώσεις των Ελλήνων αντιπροσώπων ήταν της φύσεως που επέτρεψε στη γερμανική πλευρά την ερμηνεία ότι πιθανές ελληνικές αξιώσεις προερχόμενες από την εποχή της γερμανικής Κατοχής δεν θα ακολουθούνταν εν όψει της συμφωνηθείσας γερμανικής οικονομικής βοήθειας. Ωστόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ουδέποτε θεώρησε ότι με δηλώσεις αυτού του είδους, τότε ή σε μεταγενέστερες περιπτώσεις, η ελληνική κυβέρνηση είχε την πρόθεση να παραιτηθεί επισήμως από τις νομικά θεμελιωμένες αξιώσεις που πιστεύει ότι έχει από την εποχή της Κατοχής κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».
«Μπορεί να αναφερθεί ότι η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να χορηγήσει την πίστωση 200 εκατ. μάρκων είχε ως κίνητρό της τις φιλικές σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας και την επιθυμία να βοηθήσει την Ελλάδα, ανεξάρτητα από τη νομική κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί από την παραπάνω Συμφωνία».
Το γερμανικό έγγραφο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, καταρρίπτει με τον πιο επίσημο τρόπο τους μύθους σχετικά με δήθεν ελληνική παραίτηση, τους οποίους καλλιέργησε έντεχνα και στο παρελθόν αλλά και τώρα, χωρίς όμως ποτέ να φέρει στο φως στοιχεία που να τους στηρίζουν. Αντίθετα, με το παρόν έγγραφο αναγνωρίζει και η ίδια ρητά ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοιου είδους αποποίηση από την ελληνική πλευρά.
Με το έγγραφο καταρρέει οριστικά η επιχειρηματολογία της γερμανικής πλευράς σχετικά με κλείσιμο του ζητήματος με τη σύμβαση του 1960, αφού το έγγραφο έχει συνταχθεί και αποσταλεί επτά ολόκληρα χρόνια αργότερα.
Τα ψεύδη για τη Σύμβαση του 1960
Το κύριο επιχείρημα δια του οποίου η γερμανική πλευρά υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει δήθεν παραιτηθεί από τις αξιώσεις της κατά της Γερμανίας από την εποχή της Κατοχής, αφορά τη Σύμβαση του 1960 με την οποία ο Γερμανός εγκληματίας πολέμου Μέρτεν αφέθηκε ελεύθερος παρά την καταδίκη του σε 25 χρόνια κάθειρξης και εστάλη στη Γερμανία έπειτα από ασφυκτικές πιέσεις της τότε γερμανικής κυβέρνησης προς την τότε ελληνική κυβέρνηση.
Ο Μέρτεν ήταν ο βασικός υπεύθυνος για την εξόντωση των ελλήνων εβραίων της Θεσσαλονίκης. Με την υπόθεση αυτή συνδέθηκε η Σύμβαση του 1960 και την παροχή της πίστωσης των 115 εκατ. μάρκων από τη Γερμανία στην Ελλάδα. Η Σύμβαση όμως αναφέρει ρητά ότι τα χρήματα καταβάλλονται «υπέρ των μέτρων διώξεων για λόγους φυλής, θρησκείας ή κοσμοθεωρίας θιγέντων ελλήνων υπηκόων αίτινες υπέστησαν, συνεπεία των μέτρων τούτων διώξεως, ζημίας, ελευθερίας ή υγείας και ιδίως προς όφελος των επιζησάντων οικείων».
Στο δε τρίτο άρθρο της Σύμβασης αναφέρεται ότι «ρυθμίζονται οριστικώς άπαντα τα ζητήματα αίτινα αποτελούν το αντικείμενον της Συμβάσεως ταύτης».
Δηλαδή η γερμανική πλευρά υπογράφει ότι κανένα άλλο ζήτημα δεν ρυθμίζεται και πολύ περισσότερο δεν κλείνει με αυτή τη Σύμβαση, κάτι που γνωρίζει καλά σήμερα η Γερμανία και γι' αυτό αντιδρά ίσως τόσο σπασμωδικά...

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Έρογλου: “Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΑΝΕ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟ 1974″!!! Έχουν το θράσος να μιλούν οι ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ…



Η ιστορική μνήμη δεν ξεχνιέται, ούτε χάνεται κ. Έρογλου. Η Ιστορία όσο και να θέλετε δεν ξαναγράφεται και ας προσπαθούν λυσσαλέα ορισμένοι, ακόμα και ντόπιοι πληρωμένοι παπαγάλοι, να μας επιβάλουν νέες “επιστημονικές” δήθεν παραδοχές των γεγονότων.

Μιλώντας σε σεμινάριο τουρκικού πανεπιστημίου ο Έρογλου είπε ότι “οι Ελληνοκύπριοι θα τους έθαβαν, αν δεν επενέβαινε η Τουρκία το 1974″.

Βάφτισε τον Αττίλα και την τουρκική κατοχή, “Ειρηνική επέμβαση”… Το θράσος και ο ΚΕΜΑΛΟΝΑΖΙΣΜΟΣ σας, είναι ασύλληπτος!

Τρέμουν τα κόκκαλα των αγνοουμένων Κυπρίων, των ΜΗ θαμένων Ρωμιών που ξεψυχούσαν στα τάγματα εργασίας, των Ασσυρίων, των Αρμενίων, των Ποντίων και όλων των μικρότερων μη τουρκογενών φυλών που εξοντώσατε εσείς, το ΒΔΕΛΥΡΟ ΕΘΝΟΣ!

ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;;; δε νομίζουμε…

Το παρακάτω, αφιερωμένο στους Έλληνες και Κεμαλολάγνους και Τουρλολάγνους

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΕΜΑΛ

ποντος
κυπρος

armenia genocide 1