Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αν ήσασταν αστυνομικός και συλλαμβάνεται αυτά τα κτήνη, τι θα κάνατε;



Ξεχάστε όλες τις άλλες ειδήσεις και συγκεντρωθείτε για λίγο στην είδηση της ημέρας από τη Θεσσαλονίκη: Ένα ζευγάρι συνταξιούχων, ζούσε στην οδό Φαιάκων στη Τούμπα.

Το ζευγάρι ευτύχησε να έχει ένα παιδί, αλλά ατύχησε... να είναι το παιδί κινητικά ανάπηρο. Ο συνταξιούχος πατέρας το έβγαζε με το αναπηρικό καροτσάκι, ο πατέρας το πήγαινε βόλτες, ο πατέρας το έτρεχε στους γιατρούς. Ένα παιδί που έγινε άντρας, ανάπηρος, που περνά όλη του τη ζωή σε ένα αναπηρικό καροτσάκι. Και είχε μόνο τον πατέρα του να τον φροντίζει και τη μάνα του, που έπρεπε να φροντίζει και τους δυό.

Σήμερα το πρωί, δύο δολοφόνοι, ακολούθησαν τον άνθρωπο, που πιθανώς έκανε ανάληψη από τράπεζα, μπήκαν στην οικοδομή του, τον άρπαξαν, τον κακοποίησαν, τον φίμωσαν και τον παράτησαν στο ισόγειο της οικοδομής φιμωμένο. Σκεφτείτε τι σκεφτόταν ο άνθρωπος, όσο τελείωνε η αναπνοή του. Σκεφτείτε τι σκεφτόταν για το παιδί του που ήταν -ανήμπορο- στον 5ο όροφο. Σκεφτείτε την τραγωδία του πατέρα, που σκέφτεται "τι θα απογίνει το παιδί μου"; Λίγο μετά, τα καθάρματα ανέβηκαν στον 5ο όροφο, έσπασαν την πόρτα, μπήκαν στο διαμέρισμα, έκλεψαν τα λίγα λεφτά που υπήρχαν και αποχώρησαν, αφήνοντας τη γυναίκα και το γιό έντρομους. Στο μεταξύ, ο πατέρας πέθανε από ασφυξία στο ισόγειο.

Κι έτσι, έμεινε η γυναίκα χωρίς το στήριγμα της οικογένειας, χωρίς τη σύνταξή του και με το ανάπηρο παιδί. Και τώρα σας ρωτάω: Αν ήσασταν αστυνομικός και συλλαμβάνεται τους δράστες, τι θα κάνατε;  Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΙΑΡΤΟΥ δίνει την απάντηση...
"ομολογώ την αμαρτία μου: θα τους έκανα κομμάτια τη σπονδυλική στήλη, θα τους έβγαζα τα μάτια, θα τους παρατούσα και μετά θα έλεγα στην υπηρεσία μου, ότι μου ξέφυγαν".

Ωμός εκβιασμός Ερντογάν, ενώπιον της Μέρκελ για μουφτήδες και τζαμί!



Ωμό εκβιασμό της Αθήνας επιχείρησε  εκ νέου ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ερνογάν ενώπιον της Καγκελαρίου Μέρκελ ζητώντας για ένα θέμα που αφορά καθαρά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία να <<ρυθμισθούν>> δύο άλλα που αφορούν την μουσουλμανική μειονότητα της Ελλάδας και το τζαμί της Αθήνας - δηλαδή δύο άσχετα με την Τουρκία ζητήματα.
 
Συγκεκριμένα κατά  την συνάντηση Ερντογάν –Μέρκελ με θρησκευτικούς ηγέτες κοινοτήτων της Τουρκίας ο Οικουμενικός Πατρι'αρχης Βαρθολομαίος είπε, κατά την εφημερίδα Haberturk,είπε ότι ελπίζουν πως θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή στην Χάλκη. Τότε ο κ. Ερντογάν, γράφει η εφημερίδα,  έθεσε ως όρο το θέμα του διορισμού εκλεγμένου Μουφτή από την Ελλάδα στην Δυτική Θράκη και το θέμα τεμένους στην Αθήνα - και πρόσθεσε προκλητικά: « Εάν επιλυθούν αυτά τα δύο θέματα τότε μπορεί να ρισκάρω και να ανοίξω την Θεολογική Σχολή».

Γενικότερα όμως η συνάντηση του κ. Ερντογάν με την Καγκελάριο Μέρκελ και τους επικεφαλής των θρησκευτικών κοινοτήτων Τουρκίας οδήγησε σε έντονες συζητήσεις όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου  NTV. Τα θέματα που ξεχώρισαν στην συζήτηση ήταν  το Μοναστήρι Μορ Γαμπριέλ και η Θεολογική Σχολή Χάλκης.

Κόντρα Ερντογάν -Μέρκελ για το Μοναστήρι

Όταν ο Μητροπολίτης του Μοναστηρίου των Συροχαλδαίων Μορ Γκαμπριέλ , Σαμουέλ Ακτάς είπε ότι δεν έχουν επιλυθεί τα προβλήματα αναφορικά με α ακίνητα των μοναστηρίων και την θέση του , άρχισε συζήτηση μεταξύ του Τούρκου  Πρωθυπουργού Ερντογάν και της Καγκελαρίου Μέρκελ. Ο κ. Ερντογάν είπε « Υπάρχουν δύο δίκες . Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για την υπόθεση αναφορικά με το δάσος. Αν ήταν έκταση του Θησαυροφυλακίου θα μπορούσαμε να βρούμε κάποια άλλη λύση». Η Μέρκελ στο σημείο αυτό είπε « Πρόκειται για ένα μοναστήρι 1600 ετών. Δεν είναι δυνατόν ένα μοναστήρι να μην έχει δάσος. Στην Γερμανία όλα τα μοναστήρια έχουν δάσος. Δεν μπορώ να καταλάβω το ότι εδώ δεν υπάρχει δάσος.»

 Η απάντηση του κ. Ερντογάν ήταν « Εκεί είναι Γερμανία. Εδώ μπορεί να μην υπάρχει». Όταν  η κ Μέρκελ είπε πως «είναι ένας πολύ αξιόλογος τόπος για τον κόσμο» , ο Ερντογάν απάντησε : « Δεν μπορούμε να παρέμβουμε στην Δικαιοσύνη. Το θέμα έχει φθάσει στο ΕΔΑΔ, εκεί μπορεί να επιλυθεί» .

Επίσης επισημαίνει από τα ΜΜΕ ότι κατά την συνάντηση της κ. Μέρκελ παρουσία του κ.  Ερντογάν με εκπροσώπους των θρησκευτικών μειονοτήτων Τουρκίας δεν είχαν προσκληθεί εκπρόσωποι των Αλεβιτών και τονίζει ότι αυτό ήταν μια ακόμη «έκπληξη» για την γερμανική πλευρά

Αντιδράσεις 
Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού τύπου  φέρονται να αντέδρασαν στα παράπονα αυτά και οι εκπρόσωποι των άλλων κοινοτήτων. Έγινε γνωστό ότι οι εκπρόσωποι των Προτεσταντών, Καθολικών και Εβραίων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα βήματα που πράττονται σχετικά με τις μειονότητες , αν και καθυστερούν τα νομικά χρονοδιαγράμματα.Ο Αρμένιος αναπληρωτής Πατριάρχης Αράμ Ατεσιάν φέρεται να είπε πως μετά τις ρυθμίσεις αναφορικά με τα ευαγή Ιδρύματα , γίνονται σοβαρές προσπάθειες προς την κατεύθυνση επιστροφής των ακινήτων τους.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος φέρεται να τόνισε ακόμα πως και το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια καλείται στην Πρωθυπουργία και στην Βουλή , αποτελεί μια ένδειξη για τις εξελίξεις στην Τουρκία..

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ψυχρός (προς το παρόν) πόλεμος στο Αιγαίο

 Κόκκινο αγγίζει το θερμόμετρο στο Αιγαίο, λίγες μόλις ώρες μετά την επίσκεψη Ολάντ και την φημολογία που αναπτύχθηκε σχετικά με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας αλλά και μια πιθανή κίνηση ανακήρυξης ΑΟΖ, οι Τούρκοι φρόντισαν να «απαντήσουν» άμεσα, με τον γνωστό τους τρόπο. 
Έτσι, είχαμε νέο μπαράζ εθνικών παραβιάσεων, φαίνεται πως έχει προχωρήσει τις τελευταίες ώρες η Τουρκία στο Αιγαίο. Η “επιθετικότητα” των “γειτόνων” ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με τους τούρκους να “εισβάλουν” με περισσότερα από 10 αεροσκάφη κάποια εκ των οποίων κάποια οπλισμένα να παραβιάζουν 16 φορές το ελληνικό εναέριο χώρο.

Την ίδια στιγμή τουρκικές κορβέτες παραβίαζαν τα εθνικά χωρικά ύδατα της χώρας μας και ελικόπτερα πραγματοποιούσαν χαμηλές πτήσεις υποστηρικτικής φύσης. Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, οι συνολικές παραβιάσεις του εθνικού μας χώρου σήμερα είχαν ως εξής:


ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1(6 Α/Φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 4 (2 CN-235 & 2 Ε/Π)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 10
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 5
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 16
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : -
Κατά την πάγια (παθητική κατά πολλούς) τακτική της χώρας μας, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες εμπλοκής όλα τα τουρκικά αεροσκάφη, αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν από ελληνικά μαχητικά που τα καταδίωξαν σε τρία διαφορετικά σημεία πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος. Είναι σαφές ότι οι παραπάνω κινήσεις αποτελούσαν «μήνυμα» της Τουρκίας προς την χώρα μας. Μήνυμα που έλεγε ότι η «υποστήριξη» των Ευρωπαίων ίσως να μην σημαίνει και πάρα πολλά για τους Τούρκους, οι οποίοι θα συνεχίσουν το ασφυκτικό πρέσινγκ εις βάρος της χώρας μας, όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι τόσο στο Αιγαίο όσο και γενικότερα στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ανακοινώθηκε και η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Τουρκία 
Και την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο, λίγες μόνο ώρες μετά την ευρωπαϊκή «στήριξη» στην Ελλάδα για την εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων και την αναμενόμενη «απάντηση» των Τούρκων μέσω των παραβιάσεων στο Αιγαίο, ανακοινώνεται από πλευράς του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ η επίσκεψη του νέου ΥΠΕΞ τους στην Τουρκία, κατά την διάρκεια μίας περιοδείας που ενώ θα περνά από την Ευρώπη, δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα.
Όπως ανακοινώθηκε, η περιοδεία στην Ευρώπη και στην Μέση Ανατολή που θα κάνει τέλος Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου – ο νέος αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 24 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου. Η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Βικτόρια Νούλαντ δήλωσε ότι ο κ. Κέρι θα ξεκινήσει από το Λονδίνο την πρώτη του περιοδεία σε χώρες του εξωτερικού και εν συνεχεία θα επισκεφθεί τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ.
Συνδέεται άραγε αυτή η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ μόνο με τις εξελίξεις στην… Συρία και την τρομοκρατία; Ή είναι μία επίδειξη… φιλίας μεταξύ ΗΠΑ και Αμερικής που σκοπό έχει ανάμεσα στα άλλα και να διασαφηνίσει – για μία ακόμη φορά – την αντίθεση των ΗΠΑ σε οποιαδήποτε κίνηση της χώρας μας για την εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων; Είναι κάτι που σίγουρα δεν θα το πούν άμεσα οι Αμερικανοί. Οι υπεύθυνοι όμως της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σίγουρα θα προβληματιστούν.

Η ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας στον ΟΗΕ 
Την ίδια στιγμή όμως που ο Όλάντ επισκεπτόταν την χώρα μας και μας προέτρεπε να… ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για την άντληση των φυσικών μας πόρων, η Τουρκία παραχωρούσε άδειες έρευνας σε εταιρείες. Σε σημεία όμως που ανήκουν στην ελληνική Υφαλοκρηπίδα. Η απάντηση της Ελλάδας ήλθε και πάλι σε… διπλωματικό επίπεδο. Προχθές η χώρα μας κατέθεσε ρηματική διακοίνωση, δια της οποίας η ενημέρωσε τον ΟΗΕ για την παραχώρηση εκ μέρους της Τουρκίας, αδειών έρευνας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «η ενέργεια αυτή του Υπουργείου Εξωτερικών, διασφαλίζει τις ελληνικές θέσεις για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, σύμφωνα πάντοτε με το εθιμικό και συμβατικό Δίκαιο της Θάλασσας και ειδικότερα την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982).» Σημειώνεται, δε, ότι «ευθύς μόλις είχαν γίνει γνωστές οι τουρκικές παραχωρήσεις, η ελληνική κυβέρνηση είχε προβεί στις δέουσες παραστάσεις προς την Τουρκία».
Με τη χθεσινή ενέργεια, η Ελλάδα ενημερώνει τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τα αρμόδια όργανά του, ενώ η ρηματική διακοίνωση θα δημοσιευθεί στο Law of the Sea Bulletin. Σημειώνεται τέλος, ότι «Η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, καθώς και με όλες τις χώρες της περιοχής, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της διεθνούς νομιμότητας, ειδικά, όταν πρόκειται για ζητήματα, που άπτονται κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και αξιοποίησης του φυσικού μας πλούτου».
Κάτι είναι, αλλά… λίγο 
Όπως επισημαίνεται από ειδήμονες, πρόκειται για μία μορφή καταγγελίας της Ελλάδας εναντίον της Τουρκίας. «Η πράξη της είναι πολιτική κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και εκτιμώ ότι δεν πρόκειται να ανακαλέσει την άδεια φοβάται το ενδεχόμενο να κάνει η Ελλάδα ανακύρηξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Είναι ίσως μία κίνηση αντιπερισπασμού από την πλευρά της».
Ως πράξη πολιτικά ορθή χαρακτηρίζει την κίνηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Γιάννης Βαληνάκης «Είναι μία πολύ σωστή πράξη. Ενώπιον της διεθνούς κοινότητας στηρίζουμε το απόλυτο δικαίωμά μας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Νομικά το πολεμάμε με τη σωστή μέθοδο, αλλά δεν σημαίνει ότι η Τουρκία θα αποσύρει το ενδιαφέρον της για την περιοχή. Είναι μία απλή διαμαρτυρία από την πλευρά της Ελλάδας», επισημαίνει ο κύριος Βαληνάκης.

Μπαίνουμε σε περίοδο έντασης 
Από όλα τα παραπάνω, μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει ότι το Αιγαίο μπαίνει πλέον σε μια νέα εποχή έντασης, την κορύφωση της οποίας κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Καταλαβαίνει όμως και κάτι ακόμη. Ότι τα ελληνικά αποθέματα ορυκτού πλούτου, θα αποτελέσουν σημείο διαμάχης σε στρατηγικό επίπεδο, μεταξύ αντικρουόμενων συμφερόντων.
Σαφώς η χώρα μας έχει να κερδίσει εάν κινηθεί σωστά. Για να το κάνει αυτό όμως θα πρέπει να αποκτήσει μία σοβαρή και αξιοπρεπή παρουσία όχι μόνο στην εξωτερική πολιτική αλλά και στο εσωτερικό της σύστημα. Αυτή την στιγμή ο «φύλακας» της ελληνικής γής, ο Ελληνικός Στρατός ασχολείται περισσότερο με τα… συνταξιοδοτικά του, παρά με την αποστολή του. Ή τουλάχιστον αυτή την εικόνα δίνει προς τα έξω.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: "Στις στρατιωτικές σχολές, μόνο όσοι είναι Έλληνες στο γένος"



Αλλαγή του νόμου για τους εισακτέους στις στρατιωτικές σχολές ζητά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος. Τροπολογία από 84 βουλευτές της ΝΔ.
Υπέρ της ψήφισης νομοθετικής ρύθμισης με την οποία οι εισακτέοι στις στρατιωτικές σχολές πρέπει να είναι Έλληνες στο γένος, τάσσεται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.
Όπως έγραψε στην προσωπική ιστοσελίδα του ο κ. Κωσταράκος "η ρύθμιση του ελληνικού γένους δεν αφορά στους στρατιωτικούς φίλων χωρών που εκπαιδεύονται στις στρατιωτικές σχολές μας και στελεχώνουν τις δικές τους Ένοπλες Δυνάμεις".
"Ήρθε χρονικά η στιγμή να ρυθμίσουμε νομοθετικά το θέμα του γένους των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές. Επιβάλλεται να είναι Έλληνες στο γένος", αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Τροπολογία από τη Νέα Δημοκρατία
Την εισαγωγή σε στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές σχολές μόνο όσων είναι Έλληνες κατά το γένος και την ιθαγένεια, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν 84 βουλευτές της ΝΔ με πρώτο υπογράφοντα τον Αθανάσιο Μπούρα.
Όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, «λόγω της ιδιαιτερότητας των θεμάτων που σχετίζονται με την εθνική μας άμυνα, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και του οξύτατου προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, που αντιμετωπίζει η χώρα, σε συνδυασμό με τον πρόσφατο νόμο περί ιθαγένειας και τις συνέπειες του, σκόπιμο είναι να επανέλθει στο σύνολο των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, η προϋπόθεση του γένους, ως προαπαιτούμενο εισαγωγής».
Σύμφωνα με την ίδια τροπολογία, γίνονται δεκτοί ομογενείς που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, την οποία, όμως, αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση όταν εισαχθούν.
Επίσης, με απόφαση του αρχηγού κάθε κλάδου ή Σώματος, επιτρέπεται για την κάλυψη ειδικών αναγκών, η εισαγωγή μη Ελλήνων κατά το γένος, υποψηφίων, οι οποίοι, όμως, δεν μπορούν να είναι περισσότεροι των δύο κατά έτος για κάθε σχολή.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Έκτακτη είδηση...Θερμό επεισόδιο στα Ελληνοαλβανικά σύνορα!



Αντιμέτωποι με ένοπλους κακοποιούς ή τρομοκράτς, βρέθηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο άτομα να κινούνται ύποπτα, κοντά στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς και προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.Οι δυο ύποπτοι αμέσως τράπηκαν σε φυγή και άρχισαν να πυροβολούν τους αστυνομικούς!
Η κινητοποίηση ήταν άμεση κι ακολούθησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση και τις πρώτες πρωινές ώρες, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα μικρό οπλοστάσιο το οποίο είχαν αφήσει πίσω τους τα δύο άγνωστα άτομα.
Ακολούθησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, μέχρι το πρωί, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.
Στην περιοχή, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα καλάσνικοφ, με γεμιστήρα που είχε 30 φυσίγγια, δύο χειροβομβίδες και δύο σακούλες με 123 φυσίγγια.

Στην Ελλάδα μαζεύονται χιλιάδες για να χορέψουν Harlem Shake και στην Βουλγαρία για να διαδηλώσουν κατά της φτώχειας.

Νεοέλληνες Vs Νεοβούλγαροι... "ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΣ ΤΡΩΓΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ
Περισσότεροι από 2.000 Έλληνες χόρεψαν μαζικά Harlem Shake το Σάββατο στο Θησείο.... 
Οι "ξενέρωτοι" οι Βούλγαροι πάλι , εξακολουθούν να διαμαρτύρονται μαζικά για τη φτώχεια τους........ 
Thank God δεν γίναμε Βουλγαρία !!!!! shake it baby !!!! 


Θησείο! 2000 άτομα χόρεψαν Harlem Shake σε τρελούς ρυθμούς! 

 Είναι η νέα ..τρελή μόδα που έχει κατακλύσει το διαδίκτυο.. Κι όπως φαίνεται καλά κρατεί και στην Ελλάδα αφού το Σάββατο το μεσημέρι, έξω από το σταθμό του Θησείου, μαζεύτηκαν πάνω από 2.000 άτομα ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της ομάδας Stunnerz productions και χόρεψαν στους τρελούς ρυθμούς του Con los terroristas.




Την ίδια ώρα...στη Σόφια..
Με συνθήματα κατά της φτώχειας και της διαφθοράς, δεκάδες χιλιάδες Βούλγαροι κατέβηκαν και πάλι στους δρόμους της Σόφιας και 40 ακόμη πόλεων
Η κοινωνική αναταραχή συνεχίζεται στη Βουλγαρία, παρά την απόφαση του Μπόικο Μπορίσοφ να οδηγήσει την κυβέρνησή του σε παραίτηση.
Διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών είδαν έκπληκτοι τον πρόεδρο της χώρας Ρόζεν Πλέβνιελιεφ να παραλαμβάνει τα αιτήματά τους και να παίρνει το λόγο.
«Σας προσκαλώ το συντομότερο δυνατόν, μαζί με φορείς και συνδικάτα, να δουλέψουμε από κοινού. Σας ευχαριστώ για τα αιτήματα που μου δώσατε. Σας εύχομαι καλή τύχη. Ας αποδείξουμε πως πιστεύουμε στη δημοκρατία και στο μέλλον της Βουλγαρίας. Η Προεδρία είναι ανοιχτή!», δήλωσε οΠλέβνιελιεφ.
Βασικό αίτημα των πολιτών παραμένει η συγκράτηση του κόστους για ρεύμα και θέρμανση που έχει ανέβει στα ύψη κυρίως λόγω των μονοπωλίων στον τομέα της ενέργειας.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Πόρισμα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη > Mossad, MI6 & CIA πίσω από το σχέδιο δολοφονίας του Κ.Καραμανλή

Tην ισραηλινή Mossad, την βρετανική ΜΙ6 και την αμερικανική CIA φωτογραφίζει το πόρισμα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη, αναφορικά με την διερεύνηση των στοιχείων που έχουν βρεθεί για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή το 2008. Το σχέδιο θα εκτελείτο από Έλληνες και όπως αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr, θα ετίθετο σε εφαρμογή λίγες ημέρες μετά από το τυχαίο μπλοκάρισμά τους από την ρωσική επιχειρησιακή ομάδα η οποία είχε αφιχθεί στην Ελλάδα για να εξασφαλίσει το απόρρητο των επικοινωνιών Πούτιν-Καραμανλή-Παρβάνωφ για την επικείμενη ενεργειακή συμφωνία, αλλά και την προμήθεια των ΤΟΜΑ ΒMP-3HEL. 

Το ίδιο έγγραφο της ΕΥΠ, περιλαμβάνει εκτιμήσεις των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις οποίες «η σημερινή γενιά τρομοκρατών είναι ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες». Γίνεται ειδική αναφορά στην ομάδα παρακολούθησης του πρώην πρωθυπουργού και εκτιμάται ότι ανερχόταν σε 20 άτομα, με την επισήμανση ότι «δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο», ενώ σε μια περίπτωση παρακολούθησης διαπιστώθηκε η παρουσία και δύο ακόμη νέων ατόμων, «που ήταν μάλλον Βρετανοί».
Στο όχημα που εγκατέλειψε αυτή η ομάδα και στη συνέχεια ερευνήθηκε από τους Ρώσους πράκτορες, σύμφωνα πάντα με έγγραφο της ΕΥΠ, βρέθηκαν στοιχεία που αφορούν στην καταγραφή της διαδρομής που ακολουθούσε στη μετακίνησή του ο πρώην πρωθυπουργός, η οποία διαδρομή παραδόξως ήταν σχε΄δον πάντα η … ίδια μέσω της Αττικής Οδού, χάρτες, κιάλια νυχτερινής παρατήρησης, εκρηκτική ύλη C-4, όπλα TOKAREV και KALASNIKOF, υλικά καμουφλάζ, υλικά μακιγιάζ, συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. και άλλα υλικά.
Στα σημειώματα υπήρχαν δύο ημερομηνίες σημειωμένες τις αμέσως επόμενες ημέρες αφ’ότου η ρωσική ομάδα αντιπαρακολούθησης, εντόπισε τους υποψήφιους δολοφόνους να παρακολουθούν τον πρωθυπουργικό κομβόϊ και άρχισε μια καταδίωξη θανάτου στους δρόμους των Μεσογείων από δύο αυτοκίνητα με πράκτορες των FSB και GRU. 
Κάποια στιγμή έσπρωξαν τους πράκτορες σε ένα δρομάκι και με τα όπλα στα χέρια κατέβηκαν, αλλά διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκαταλείψει το σημείο με ένα εφεδρικό αυτοκίνητο, αφήνοντας πίσω το σύνολο του υλικού τους. 
Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν για εξέταση στα Κεντρικά της Μόσχας και με βάση τις αναλύσεις που έγιναν, οι ρωσικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ότι υπήρχε «οργανωμένο σχέδιο παρακολούθησης του Στόχου (Κ. Καραμανλής) το οποίο οργανώθηκε από Δυτικές Υπηρεσίες με τη συμμετοχή και της ομόλογης Υπηρεσίας του Ισραήλ. Το εν λόγω σχέδιο υλοποιήθηκε κυρίως από Ελληνες. Ο αντικειμενικός σκοπός του ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Όταν οι Έλληνες αντιστέκονταν περήφανα στις κατοχικές κυβερνήσεις...


Με την είσοδο του 1943, οι Έλληνες, εκτός από την πείνα και την καταπίεση, αντιμετώπιζαν και τον κίνδυνο της πολιτικής επιστράτευσης, παρά τις διαψεύσεις από τις γερμανικές αρχές κατοχής. Το μέτρο δεν αφορούσε τους έλληνες εβραίους, οι οποίοι σταδιακά άρχισαν να στέλνονται στην Πολωνία «για να εργασθούν».
Στις 23 Φεβρουαρίου δημοσιεύεται τελικά στην εφημερίδα «Γερμανικά Νέα» η διαταγή του στρατηγού Σπάιντελ για την πολιτική επιστράτευση των Ελλήνων. Οι κατοχικές δυνάμεις σκόπευαν να στείλουν κόσμο στη Γερμανία και ανά τη Μεσόγειο για να δουλέψει σε καταναγκαστικά έργα. Το ίδιο βράδυ ο κατοχικός πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος (από τους πρωτοπόρους της γυναικολογίας - μαιευτικής στην Ελλάδα) και ο υπουργός Εργασίας Νικόλαος Καλύβας (παλιός συνδικαλιστής και σοσιαλιστής, που εκτελέστηκε στις αρχές του 1944 από την ΟΠΛΑ), έσπευσαν να δημοσιεύσουν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σχετικό διάταγμα με τίτλο «Περί υποχρεωτικής εργασίας του αστικού πληθυσμού της Ελλάδος».
Η αντίδραση των δοκιμαζόμενων Ελλήνων υπήρξε ακαριαία. Την επόμενη μέρα (24 Φεβρουαρίου) χιλιάδες άνθρωποι ξεχύνονται στους δρόμους της Αθήνας για να βροντοφωνάξουν «Κάτω η επιστράτευση» και να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο. Μία ομάδα διασπά τον αστυνομικό κλοιό και καταστρέφει το γραφείο του κατοχικού πρωθυπουργού Λογοθετόπουλου στη Βουλή. Μία άλλη, αφού υπερφαλαγγίζει τους ιταλούς καραμπινιέρους, πυρπολεί το Υπουργείο Εργασίας (Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα γωνία), όπου είχε γίνει ο προπαρασκευαστικός σχεδιασμός για την επιστράτευση. Κατά τις συγκρούσεις, τρεις διαδηλωτές σκοτώνονται και τριάντα τραυματίζονται σοβαρά.
Τις επόμενες μέρες το αυθόρμητο δίνει τη θέση του στο οργανωμένο. Τηλεφωνητές, δημόσιοι υπάλληλοι και μαθητές κατεβαίνουν στους δρόμους. Η αντίδραση κατά της επιστράτευσης φουντώνει. Η κηδεία του εθνικού ποιητή Κωστή Παλαμά στις 28 Φεβρουαρίου μετατρέπεται σε αντικατοχική διαδήλωση.
Στις 5 Μαρτίου συγκροτείται μεγάλη διαδήλωση κατά της πολιτικής επιστράτευσης. Από την παράνομη εφημερίδα «Το Ελληνικόν Αίμα» (φ. 15/3/1943) διαβάζουμε:
«…Την πρωΐαν της ημέρας εκείνης (5/3/1947) εσημειώθησαν μεγάλαι συγκεντρώσεις εις τα κεντρικώτερα σημεία της πόλεως. Αι συγκεντρώσεις μετετρέποντο εις διαδηλώσεις, αίτινες διά της συνεχούς ενώσεως των διαφόρων ομάδων απετέλουν έναν αφαντάστως ορμητικόν χείμαρρον, έτοιμον ­εν κυριολεξία να παρασύρη κάθε ίχνος των βαρβάρων… Μία των μεγαλυτέρων διαδηλώσεων διήλθε προ του Δημαρχειακού Μεγάρου, όπου ο παριστάνων τον δήμαρχον κύναιδος ετόλμησε να εξέλθη εις τον εξώστην διά να... καθησυχάση τα πλήθη. Από τα στόματα των χιλιάδων διαδηλωτών ­ διατηρούντων όλον το αθηναϊκόν χιούμορ των ηκούσθη η σύστασις: ­Μέσα αδελφή! Και η Αγγέλα έσπευσεν να εισέλθη...».
Σημειώνεται ότι διορισμένος Δήμαρχος εκείνη την περίοδο ήταν ο συνδικαλιστής βιοτέχνης Άγγελος Γεωργάτος.
Προ της ογκούμενης λαϊκής αντίδρασης, οι κατακτητές αναγκάζονται να ακυρώσουν την πολιτική επιστράτευση στις 10 Μαρτίου 1943. Πρόκειται για μεγαλειώδη στιγμή της Εθνικής Αντίστασης, ένα ανεπανάληπτο γεγονός σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Η ματαίωση της πολιτικής επιστράτευσης ήταν και η τελευταία πολιτική πράξη της δεύτερης κατοχικής κυβέρνησης. Ο Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος αντικαταστάθηκε ως ανεπαρκής από τους Γερμανούς με τον Ιωάννη Ράλλη τον Απρίλιο του 1943.
[Πηγή sansimera.gr]

... ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ, ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ. ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΝΗΜΗ, ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ...

Βοιωτία: Επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά με 63 συλλήψεις.


Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση "σκούπα" πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμούς ρομά στις περιοχές του Πυρίου Θηβών και του Ορχομενού Βοιωτίας.
 Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων και ερευνών, ελέγχθηκαν 361 άτομα, προσήχθησαν 63 και συνελήφθησαν τρία άτομα για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο και παράνομη στη χώρα.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Συνελλήφθη ο ανήλικος Αλβανός βιαστής 15χρόνης μαθήτριας.


ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο 16ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Κ..  ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΑΖΙ ΜΕ 2 ΑΚΟΜΑ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΒΙΑΣΑΝ ΠΑΡΑΦΥΣΗ 15ΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ 2 ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. 

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Οι Τούρκοι απαντούν με παραβιάσεις από ΑΦΝΣ


Μετά την αναγγελία για τη ρηματική διακοίνωση περί ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά και την πρόθεση της Ελλάδας να προχωρήσει σε προμήθεια μεταχειρισμένων ΑΦΝΣ αεροσκαφών Atlantique 2 και της επικείμενης συμφωνία για την χρονομίσθωση δύο φρεγατών FREMM το τουρκικό Ναυτικό αντέδρασε σήμερα στέλνοντας 3 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 και τρία ελικόπτερα S-70 Sea Hawk να πραγματοποιήσουν σειρά παραβάσεων του FIR και μια παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου.
Πιο συγκεκριμένα τρία αεροσκάφη CN-235MPA και τρία Seahawk πραγματοποίησαν σήμερα 8 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών και 1 παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Η τουρκική δραστηριότητα εξελίχθηκε στην κρίσιμη περιοχή του Νότιου και Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Κατέστρεψαν το Σταυρό από το κοιμητήριο των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών ..στην Αλβανία.


Κατέστρεψαν στην Κλεισούρα σταυρό για τους Έλληνες νεκρούς στρατιώτες του 1940. Παρότι ήταν καλά στερεωμένος, κάποιοι τον ξεθεμελίωσαν, όπως διαβάζουμε στην Κάτοψη. Πέρα από αυτό καθαυτό το περιστατικό, που καταγγέλθηκε και ερευνάται, το τελευταίο διάστημα αναπτύσσεται μια γενικότερη πολεμική εναντίον της Ορθοδοξίας, η οποία παρότι απευθύνεται προς όλους και η αγκαλιά του αρχιεπισκόπου Αναστασίου είναι ανοιχτή προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς διακρίσεις, κατηγορείται για εθνικιστικές, αν είναι δυνατόν, επιδιώξεις. 

Την ώρα που η χώρα είχε παραλύσει από τις απεργίες και τα επεισόδια..μια τουρκική κορβέτα έκανε βόλτα στο Αιγαίο μέχρι την Σίφνο


Τουρκική κορβέτα εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα στο κεντρικό Αιγαίο.
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, η τουρκική κορβέτα «BOZCAADA», προερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε στις 11:00 σε ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Μυκόνου και Νάξου και στη συνέχεια με δυτική πορεία κινήθηκε βόρεια της Πάρου και κατόπιν με νότια πορεία μεταξύ Σίφνου και Αντίπαρου. Το τουρκικό πολεμικό εξήλθε από τα χωρικά μας ύδατα στις 14:30 μεταξύ Μήλου και Φολέγανδρου. Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν την κορβέτα του τουρκικύ Ναυτικού καθ’ όλη τη διάρκεια του πλου της.

Σοκαριστικές φωτογραφίες: Κρέμασαν και έσφαξαν σκυλιά



Δύο σκυλιά νεκρά… το ένα απαγχονισμένο και άλλο ένα σφαγμένο εντοπίστηκαν πριν από μερικές μέρες κοντά στο Πετροχώρι Αχαΐας. Το πρώτο ζώο το έπνιξε βοσκός, κάτοικος της περιοχής και τον είδε να το θανατώνει ένας συντοπίτης του.

  Το χρονικό αυτών των εγκλημάτων έχει ως εξής:
 Τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου 2013 ένας κάτοικος του Πετροχωρίου Αχαΐας είδε έναν συντοπίτη του να σέρνει ένα σκυλί έχοντας περάσει στο λαιμό του ζώου συρμάτινη θηλιά. Στη συνέχεια τον είδε να το απαγχονίζει πάνω σ’ ένα δέντρο ελιάς σ’ ένα χωράφι στον δρόμο από Ζαμπετέικα προς Πετροχώρι. Ο αυτόπτης μάρτυρας, που είδε τον βοσκό να θανατώνει το ζώο, όπως αναφέρει το patrastimes.gr, επικοινώνησε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τα ξημερώματα εκείνης της μέρας και κατήγγειλε ανώνυμα τι είδε. Εξήγησε δε στον αστυνομικό πού θα βρουν το πτώμα του ζώου, εντούτοις κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να διαπιστώσει τι συνέβη εκεί. Ο αυτόπτης μάρτυρας – που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του – επειδή φοβάται ότι αν μιλήσει αυτό θα έχει αντίκτυπο στα δικά του ζώα επικοινώνησε μερικές μέρες αργότερα με μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Φιλοζωικών Σωματείων και με το Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ακράτας «Τα Φιλαράκια».


 Τους υπέδειξε, πού βρίσκεται το πτώμα του πρώτου ζώου, τους είπε το όνομα του δράστη και τους τόνισε πως σε απόσταση 300 μέτρων από το πνιγμένο σκυλί βρήκε ένα δεύτερο, που ήταν σφαγμένο, όπως βλέπετε και στις φωτογραφία. Την ίδια ώρα, η αστυνομία διεξάγει έρευνες προκειμένου να βρεθούν οι δράστες.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ο μεγαλων ελληνας


Σήμερα το τεστ Παπανικολάου (τεστ-παπ) χρησιμοποιείται παγκοσμίως για την διάγνωση του καρκίνου της μήτρας, επί της... προκαρκινικής δυσπλασίας και άλλων κυτταρολογικών ασθενειών του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος .
Ο γιατρός Γεώργιος Παπανικολάου χάραξε το όνομα του στην παγκόσμια ιατρική αφήνοντας πίσω του ένα έργο που έχει σώσει εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο .
Γεννήθηκε στην Εύβοια και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας , αργότερα πήγε στη Γερμανία όπου και παρακολούθησε μαθήματα βιολογίας , ενώ στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου όπου και άρχισε τις βιολογικές έρευνες επί του «καθορισμού του φύλου» στα οστρακόδερμα υπό τον καθηγητή Ρίχαρντ Έρτβιχ
Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ των ΗΠΑ όπου και υπήρξε αργότερα και καθηγητής ανατομίας σε αιτώ .Το 1923 εφάρμοσε για πρώτη φορά την υπό ανάπτυξη μέθοδο του για την διάγνωση του καρκίνου της μήτρας , ενώ η πρώτη του ανακοίνωση της μεθόδου του το 1928 δέχτηκε έντονη κριτική απο τους συναδέλφους του .
Ο Γεώργιος Παπανικολάου συνέχισε ακάθεκτος τις έρευνες του και το 1943 δημοσίευσε την μελέτη του με τίτλο «Διάγνωσις του καρκίνου της μήτρας μέσω των κολπικών επιχρισμάτων» που είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσουν οι επιστημονικές δοκιμές της μεθόδου σε νοσοκομεία .
Το 1952 έχοντας πλέον αποδείξει την σπουδαιότητα των ανακαλύψεων του , έλαβε το μετάλλιο Τιμής της Αμερικανικής Εταιρίας Καρκινολογίας .

O MAΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ


Κυριολεκτικά χαμός στο facebook με την φωτογραφία νεαρού αλλοδαπού ανθέλληνα (κάποιοι λένε πως είναι Αλβανός μετανάστης 2 γενιάς ) που πάει να κάψει την Ελληνική σημαία.

Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του Aλβανού παιδόφιλου


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 39χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την 15.02.2013, στο Καπανδρίτι Αττικής, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων. 
Πρόκειται για τον TABAKU (επ) THANAS (ον) του RUSHIT και της KADIFE, που γεννήθηκε το 1974 στην Αλβανία και κατοικεί στο Καπανδρίτι Αττικής.
Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της πορνογραφίας ανηλίκων (προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας), με τη χρήση διαδικτύου, η παραγωγή του υλικού της οποίας συνδέεται με την εκμετάλλευση ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του, κατ’ εξακολούθηση.
Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της ποινικής δίωξης αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Υπενθυμίζονται οι αριθμοί κλήσης 11012 και 210-6476464, καθώς και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gov.gr της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Έτρεχε βιασμένη και γυμνή μέσα στους δρόμους της Φώκαιας!


Έναν ασύλληπτο εφιάλτη βίωσε μια 23χρονη κοπέλα τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Παλαιά Φώκαια.
Δεν φανταζόταν ότι η βραδινή διασκέδασή της σε μπαρ του Κολωνακίου θα είχε ως κατάληξη όχι μόνο τον βιασμό της από έναν 34χρονο παρά το γεγονός ότι είχαν βγει με κοινή παρέα. Βέβαια η κοπέλα έδειξε αφέλεια όταν ο άνδρας της ζήτησε να πάνε μια βόλτα μέχρι το εξοχικό του στη Φώκαια. Κι όταν βρέθηκαν μόνοι στο σπίτι της επετέθη για να τη βιάσει. Παρά την αντίδρασή της η 23χρονη υπέστη το μοιραίο και στη συνέχεια κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του βιαστή της και σε κατάσταση σοκ άρχισε να περπατάει γυμνή μέσα στο κρύο στους δρόμους της Φώκαιας.
Στην απελπισία της βρέθηκε στην πόρτα ενός εστιατορίου από τον ιδιοκτήτη του οποίου ζήτησε βοήθεια. Ο άνθρωπος – σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του notioanatolika.gr - τη συνέτρεξε και το πρώτο πράγμα ήταν να της δώσει κάποια πρόχειρα ρούχα για να σκεπάσει τη γύμνια της ενώ ειδοποίησε και την αστυνομία.
Οι αστυνομικοί έφθασαν σχεδόν αμέσως και πήραν την κοπέλα στο τμήμα όπου αυτή τους εξομολογήθηκε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από έναν 34χρονο άνδρα μετά τη διασκέδασή τους στο Κολωνάκι.
Θυμόταν σε ποιο σπίτι την οδήγησε και οι άνδρες της αστυνομία άρχισαν να αναζητούν τον βιαστή τον οποίο και συνέλαβαν λίγες ώρες αργότερα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες του notioanatolika.gr, όταν οδηγήθηκε στην αστυνομία η κοπέλα τον αναγνώρισε χωρίς δεύτερη κουβέντα!
Και μπορεί αυτός να οδηγήθηκε για τα περαιτέρω στη Δικαιοσύνη, όμως η 23χρονη κοπέλα συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από την εφιαλτική δοκιμασία την οποία έζησε!

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ποιοι ρεζίληδες έφαγαν τα λεφτά που είχαν δοθεί στη μνήμη των μικρών παιδιών?



Ο ΟΠΑΠ είχε δώχει επιχορήγηση 400.000 ευρώ στον Δήμο Ημαθίας για να κάνει αθλητικά έργα στη μνήμη των 21 μαθητών που χάθηκαν άδικα στην τραγωδία των Τεμπών και ο πρώην δήμαρχος μαζί με έναν πρώην ταμία κατηγορούνται ότι τα «έφαγαν» και παραπέμπονται σε δίκη.
Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, υπεξαίρεσαν πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ, από τα ταμεία του δήμου, κατά την περίοδο 2003-2006.
Συγκεκριμένα, το έργο που επρόκειτο να γίνει στο Μακροχώρι (προϋπολογισμού 300.000 ευρώ) δεν ξεκίνησε  ποτέ, ενώ ακόμη 100.000 ευρώ που προορίζονταν για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών στην Κουλούρα δεν δόθηκαν στον εργολάβο.
Ο πρώην δήμαρχος αρνήθηκε ότι έβαλε το χέρι στο μέλι, υποστηρίζοντας ότι έγιναν εξωλογιστικές πληρωμές, που αφορούν προμήθειες για έργα και μισθοδοσίες υπαλλήλων. Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, ο πρώην δήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ, ενώ περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν και στον πρώην ταμία

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

«Δεν είμαι παιδόφιλη, είμαι ερευνήτρια»...λέει η καθηγήτρια ξένων γλωσσών!!!


«Με διαπόμπευσαν. Με εξύβρισαν. Με κατηγόρησαν άδικα. Δεν είμαι ούτε παιδόφιλη ούτε παιδεραστής. Είμαι υπνοθεραπεύτρια και, προκειμένου να μπορώ να βοηθάω ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, συμμετείχα σε διεθνή συνέδρια για ομοφυλόφιλους, για τραβεστί, για τρανσέξουαλ και παιδεραστές, παίρνοντας και τον αντίστοιχο ρόλο. Παρουσιαζόμουν ως παιδόφιλη ώστε να μου ανοίγονται και να συλλέγω υλικό μελέτης».

Με αυτά τα λόγια ξεκινά την αφήγησή της η πρώτη καθηγήτρια στην Ελλάδα που συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων, η Ισαβέλλα Ακτύπη, μιλώντας μέσα από τις φυλακές αποκλειστικά στη zougla.gr.

Η πρώην καθηγήτρια ξένων γλωσσών και νυν κρατούμενη των φυλακών Κορυδαλλού με την κατηγορία της κατοχής σκληρού παιδικού πορνογραφικού υλικού, ομοφυλόφιλη κατά δήλωση και παιδόφιλη κατά τα δημοσιεύματα του Τύπου, δηλώνει υπνοθεραπεύτρια, επικαλείται το πτυχίο που απέκτησε στην Αμερική, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι τα όσα βρέθηκαν στο σπίτι της αποτελούν υλικό μελέτης.

Η αλήθεια είναι πως κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο παρατηρητής εισέρχεται σε δρόμους της ανθρώπινης ψυχής «δύσβατους» και «σκοτεινούς» -γιατί όχι και διαστροφικούς-, τους οποίους είναι δύσκολο να κατανοήσει και να αντιληφθεί.

«Εξπέρ» στην αποπλάνηση ανηλίκων, φανατική παιδόφιλη ή απλώς μια ερευνήτρια η οποία, μέσω της συμμετοχής της σε διεθνείς συνεδριάσεις παιδεραστών, ανέλυε συμπεριφορές και συνέλεγε υλικό προκειμένου να βοηθάει τους ασθενείς της;

Το ερώτημα, βέβαια, εύλογο. Με ποιο δικαίωμα να τους βοηθάει, εφόσον στη χώρα μας δεν υφίσταται νομικό πλαίσιο για υπνοθεραπευτές; Η νομοθεσία είναι σαφής. Κανείς δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως υπνοθεραπευτής, μια και, σύμφωνα με ιατρικούς κύκλους, η συγκεκριμένη ιδιότητα δεν αναγνωρίζεται από τη νομοθεσία της Ελλάδας. Ακόμη και αν ο «γιατρός» κατέχει πτυχίο από ξένη χώρα.

Η 52χρονη υπνοθεραπεύτρια-καθηγήτρια, της οποίας η σύλληψη πριν από μερικές εβδομάδες προκάλεσε πάταγο και μονοπώλησε τις εφημερίδες και τα δελτία ειδήσεων, δίνει τη δική της εκδοχή και απαντά σε όλα τα ερωτήματα.

«Μάζευα υλικό για τις μελέτες μου»

Στο τηλέφωνο ακούγεται ήρεμη. Δεν κομπιάζει. Η ροή του λόγου της είναι ομαλή. Απαντά αμέσως, χωρίς παύσεις…

«Ανήκα στο Απελευθερωτικό Κίνημα Ομοφυλοφίλων Ελλάδος. Συμμετείχαμε σε διεθνή συνέδρια στο εξωτερικό, όπου υπήρχαν πολλές ομάδες μελέτης σεξουαλικότητας, ομοφυλοφιλίας, τραβεστί, τρανσέξουαλ, παιδεραστίας και άλλα. Ανάλογα με το συνέδριο, παρίστανα και τον αντίστοιχο ρόλο. Σε συνέδριο παιδόφιλων, παρίστανα ότι ήμουν παιδόφιλη. Το έκανα για να με δεχτούν και να μελετήσω από πρώτο χέρι τη συμπεριφορά τους. Ήθελα να κατανοήσω την ψυχοσύνθεσή τους. Εκεί μιλούσαμε, βέβαια, για ψυχολογία, για σκέψεις, όχι για πράξεις» αναφέρει.

Στα συνέδρια, όπως λέει, οι διάφορες ομάδες παρουσίαζαν τις απόψεις τους και άφηναν κάποια δείγματα, κάποια περιοδικά, δηλαδή, στα οποία περιέχονταν μεταξύ άλλων φωτογραφίες παιδιών, αναλύσεις ταινιών, συνεντεύξεις από συγγραφείς και άλλα.

«Από εκεί πήρα και τα περιοδικά. Αυτά τα δείγματα ήταν νόμιμα. Υπήρχαν κάποιες φωτογραφίες παιδιών -τα περισσότερα ντυμένα-, άρθρα περί ψυχολογίας, αναλύσεις ταινιών, συνεντεύξεις από συγγραφείς. Ήταν δηλαδή γενικού περιεχομένου. Τους είχα ρίξει μια ματιά και τα φύλαγα μήπως χρειαστεί να γράψω κάποιο άρθρο. Πρόκειται για μελέτες που με βοηθούσαν στη δουλειά μου» εξηγεί.

Η Ισαβέλλα Ακτύπη σημειώνει ότι, λόγω της ιδιότητάς της ως υπνοθεραπεύτριας, την προσέγγιζαν διάφοροι άνθρωποι προκειμένου να τους βοηθήσει να ελέγξουν τα συναισθήματα και τους πόθους τους. «Αν κάποιος ήταν παιδεραστής, τον βοηθούσα σε πρώτη φάση να το αποδεχτεί και εν συνεχεία να το αντιμετωπίσει, χωρίς να χρειαστεί να έρθει σε επαφή με κάποιο παιδί. Χωρίς αυτές τις μελέτες δεν θα μπορούσα να το κάνω» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Τα παιδιά πόζαραν με τη θέλησή τους»

Όταν η συζήτηση αρχίζει να περιστρέφεται γύρω από το υλικό -πορνογραφικό, σύμφωνα με την αστυνομία- που βρέθηκε στο σπίτι της, εκείνη οργίζεται, υποστηρίζοντας ότι οι φωτογραφίες που βρέθηκαν στην κατοχή της δεν ήταν πορνογραφικές, αλλά καλλιτεχνικές.

«Οι φωτογραφίες που είχα δεν είναι πορνογραφικές, είναι καλλιτεχνικές και ανθρωπολογικές. Τα παιδιά είναι σε φυσικές στάσεις, δεν υπάρχει κάποια σεξουαλική πράξη ούτε κάποια στύση. Μάλιστα, εκείνη την εποχή που τραβήχτηκαν, τη δεκαετία του '60 και του '70, τα παιδιά πόζαραν με τη θέλησή τους και τη συγκατάθεση των γονιών τους. Δεν υπήρχε κάποιο ταμπού πάνω σε αυτό. Ήθελαν να δείξουν ότι το γυμνό είναι κάτι το φυσικό. Δεν είχε καμία σχέση με τη σεξουαλικότητα» υπογραμμίζει η Ακτύπη.

Η γνωριμία με την Ολλανδή δημοσιογράφο

Η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη της υπνοθεραπεύτριας (και παλαιότερα καθηγήτριας ξένων γλωσσών) ξεκίνησε με την καταγγελία μιας Ολλανδής δημοσιογράφου, η οποία είχε προσεγγίσει την κατηγορούμενη ως παιδόφιλη, ζητώντας συμβουλές.

«Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2010. Μου ήρθε ένα email από κάποιον από τους συμμετέχοντες στα συνέδρια παιδεραστών. Μου είπε ότι τον προσέγγισε μια γυναίκα, παιδόφιλη, η οποία επιθυμούσε να μιλήσει με μια άλλη. Επειδή ξέρω τη γλώσσα, ρώτησε αν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί της. Το έκανα, δεν είχα κάποιο πρόβλημα, ίσα ίσα, που την είδα σαν υποψήφια πελάτισσα» θυμάται.

Από εκεί πέρα, το κουβάρι της γνωριμίας τους άρχισε να ξετυλίγεται. Αλληλογραφούσαν συνέχεια, όπως λέει, καθώς η άγνωστη γυναίκα υποστήριζε ότι, επειδή είναι παιδόφιλη, είναι πιεσμένη και έψαχνε κάποιον για να συζητήσει για τις σκοτεινές επιθυμίες της.

«Εγώ, λόγω των ρόλων που παρίστανα στα συνέδρια, ήμουν γνωστή ως παιδεραστής. Της μίλησα και για τη δουλειά μου, προκειμένου να δω αν ήθελε να κάνει κάποια ύπνωση ώστε να βοηθηθεί. Της πρότεινα να μπει σε ένα πνευματικό δρόμο. Δεν ήθελε. Την προέτρεψα να μιλήσει στις φίλες της. Μου είπε ότι το έκανε και την αντιμετώπισαν βίαια. Γενικά, της έδωσα πολλές συμβουλές. Εκείνη δεν δεχόταν τίποτα» σημειώνει η 52χρονη.

«Επιζητούσε σεξουαλική επαφή με ανήλικο»

Η ιστορία, όπως αναφέρει η Ακτύπη, άρχισε να περιπλέκεται μετά την έλευση της άγνωστης γυναίκας -δημοσιογράφου στην πραγματικότητα- στην Αθήνα.

Οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν και άρχισε να αναπτύσσεται μεταξύ τους ένα είδος φιλίας. «Μου έλεγε ότι ήθελε να μείνει στην Ελλάδα και να βρει δουλειά. Της πρότεινα να εργαστεί σε μια καφετέρια. Δεν ήθελε. Μου αντιγύρισε ότι προτιμά να μείνει με μια οικογένεια και να προσέχει παιδιά. Μου ζήτησε μάλιστα να της βρω εγώ» αναφέρει.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο γυναικών ήταν πολύωρες. Όπως υποστηρίζει η καθηγήτρια, η άγνωστη γυναίκα ζητούσε επίμονα από εκείνη να της βρει δουλειά, ενώ της εκμυστηρευόταν πως επιθυμούσε να έρθει σε σεξουαλική επαφή με έναν ανήλικο.

«Είχε γίνει πιεστική. Άρχισε να μου λέει για επαφή με παιδί. Εγώ μιλούσα πάντα για κοινωνική επαφή, ενώ αυτή όχι. Θεωρούσα ότι έλεγε το ίδιο με εμένα. Επειδή είχα παρουσιαστεί σαν παιδεραστής, με ρώταγε σχετικά με τις προτιμήσεις μου και εγώ, ψέματα, της απαντούσα ότι μου αρέσουν τα 12χρονα. Ήθελα να της δείξω ότι μπορεί κάποιος να είναι παιδεραστής, αλλά ισορροπημένος, ευτυχισμένος, και να λειτουργεί σε νόμιμα πλαίσια. Να μη χρειάζεται να έρθει σε επαφή. Της έλεγα τι κάνουν κάποιοι παιδεραστές. Της έλεγα ότι κάποιοι κάνουν φιλίες και μπορούν και έχουν κάποια σωματική επαφή, όπως φιλιά και χάδια με το παιδί, ή ότι υπάρχουν άντρες που κάνουν πάλη με τα αγόρια. Ανέφερα ότι μπορεί να υπάρξει αυνανισμός, μόνο όμως αν θέλει το παιδί. Το παιδί δεν πρέπει να καταπιέζεται. Δεν με ρώτησε όμως τι εννοώ επίτηδες. Παρουσιάστηκε ως τελείως αδαής. Ήθελε να με παγιδέψει» τονίζει.

«Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες»

Η τελευταία σελίδα του ρεπορτάζ της Ολλανδής δημοσιογράφου άρχισε να γράφεται όταν έκανε την εμφάνισή του ένας γνωστός της Ισαβέλλας Ακτύπη, ο οποίος βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του και αναζητούσε μπέιμπι σίτερ.

«Ήταν μια καλή ευκαιρία να την τεστάρω. Δεν περίμενα να δεχτεί, γιατί το παιδί ήταν μόλις δύο ετών. Όταν της το είπα, της άρεσε. Της τόνισα ότι δεν θα μπορεί να έχει σεξουαλική επαφή με το παιδί. Με κοίταξε με σύγχυση. Της λέω "Μα τι νόμιζες;!" και έβαλα τα γέλια για να μη θυμώσω, γιατί κατάλαβα ότι είναι προβληματική. Με ρώτησε αν μπορούσε να το αγγίξει. Της λέω, ναι, μόνο τη στιγμή που θα το κάνεις μπάνιο. Με το που είπα αυτό, τότε ξαφνικά ήρθε ένας δημοσιογράφος μαζί με έναν καμεραμάν και άρχισαν να με βιντεοσκοπούν. Έβαλα τα γέλια. Εγώ μιλούσα για κανονικό μπάνιο, το είχαμε αποκλείσει το σεξουαλικό. Αλλά και να μου έλεγε ότι δέχεται, πάλι κάτι θα έβρισκα και δεν θα την άφηνα να πάει να φροντίσει το παιδί. Το ξαναλέω, δεν είμαι ούτε παιδόφιλη ούτε παιδεραστής. Ποτέ δεν είχα σεξουαλική επαφή με παιδιά ούτε κατείχα υλικό παιδικής πορνογραφίας. Αυτό θα αποδειχθεί» υπογραμμίζει.

Η ζωή στη φυλακή

Μετά την αφήγηση της ιστορίας, η 52χρονη νιώθει την ανάγκη να μιλήσει για τη διαβίωσή της στη φυλακή. Όπως λέει, βρίσκεται στην απομόνωση και έχει υποστεί κακοποίηση από συγκρατούμενές της, με αφορμή τα δημοσιεύματα των εφημερίδων.

«Η ζωή εδώ μέσα είναι χάλια. Βρίσκομαι στην απομόνωση και κάνει πολύ κρύο. Κάποιες γυναίκες, με αυτά που είδαν και άκουσαν, μου επιτέθηκαν και σωματικά και λεκτικά. Με είχαν αφήσει πέντε ημέρες χωρίς χαρτί τουαλέτας. Ακόμα δεν μου έχουν δώσει τα γυαλιά μου. Μέσα στο κελί υπάρχουν τρία σχοινιά. Αν θέλει κάποιος να αυτοκτονήσει, είναι πολύ εύκολο» αναφέρει, κλείνοντας το τηλέφωνο.

Ημαθία-Πρώην δήμαρχος και ένας δημοτικός ταμίας..κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν χρήματα για τη μνήμη των αδικοχαμένων μαθητών!


Για υπεξαίρεση χρημάτων που είχαν δοθεί στη μνήμη των 21 αδικοχαμένων μαθητών στα Τέμπη παραπέμπονται να δικαστούν ο πρώην δήμαρχος Αποστόλου Παύλου Ημαθίας και ένας δημοτικός ταμίας!
Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την κατηγορία ότι υπεξαίρεσαν πάνω από 1.000.000 ευρώ, την περίοδο 2003 – 2006.
Στα χρήματα που φέρεται να έκαναν “φτερά” από τα ταμεία του δήμου περιλαμβάνονται και 400.000 ευρώ που είχαν δοθεί ως επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ στο συγκεκριμένο δήμο προκειμένου να κατασκευαστούν αθλητικά έργα στη μνήμη των αδικοχαμένων μαθητών στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών!
Το έλλειμμα στο συγκεκριμένο δήμο προσδιορίστηκε στο 1.323.905,73 ευρώ και στο πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών περιγράφεται κακοδιαχείριση και διάθεση δημοσίου χρήματος χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες καθώς οι πληρωμές γίνονταν με πρόχειρες χειρόγραφες αποδείξεις χωρίς νόμιμα δικαιολογητικά.
Σύμφωνα με το βούλευμα η επιχορήγηση του ΟΠΑΠ ύψους 300.000 ευρώ είχε δοθεί στο δήμο για την κατασκευή νέου αθλητικού κέντρου στο Μακροχώρι έργο το οποίο δεν κατασκευάσθηκε ποτέ.
Και οι δύο κατηγορούμενοι στις απολογίες του κατά την ανακριτική διαδικασία αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση και την επιβολή περιοριστικών όρων

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Δημήτριος Κασλάς υπερασπιστης των νεων ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ΥΨΩΜΑ 731

Ο Δημήτριος Γ. Κασλάς (1901- 1966) υπήρξε Έλληνας στρατιωτικός
έμεινε γνωστός μετά θάνατον για την συνεισφορά του ως διοικητής στο ΙΙ/5 τάγμα πεζικού στην απόκρουση της Ιταλικής επίθεσης στο 731 ύψωμα.



Κατά την κήρυξη του πολέμου το 1940 υπηρετούσε στο 5ο Σύνταγμα Πεζικού Τρικάλων ως λοχαγός και αμέσως μετά ανέλαβε κατά την διάρκεια των μαχών τη Διοίκηση του ΙΙ/5 τάγματος όπου και προήχθη σε ταγματάρχη για ανδραγαθία στο πεδίο της μάχης,. Το αποκορύφωμα της ένδοξης πορείας του τάγματος στο οποίο υπήρξε διοικητής είναι η απόκρουση της επιθέσεως που σχεδιάστηκε και εξαπολύθηκε παρουσία του ίδιου του Μουσολίνι με την ονομασία «Εαρινή Επίθεση» με διάρκεια από 9 έως 25 Μαρτίου 1941

Τα αποκαλυπτήρια του Ανδριάντα του Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα στη Χίο !


Διαχρονικό το μήνυμα του Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα !   

«Το πλανάσθαι...
ανθρώπινον, αλλά το ομολογήν την πλάνην είναι ανώτερος πολιτισμός και ευγενέστερος ανδρισμός. Ένας λαός ούτω μόνον σκεπτόμενος αποτρέπει τας εκ της πλάνης συμφοράς και ευημερεί».
«Όποιος βλέπει την πατρίδα του να καταστρέφεται και κάθεται αδρανής, είναι το ίδιο σαν να την καταστρέφει ο ίδιος»
Νικόλαος Πλαστήρας
Ο Στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας αποτελεί αναμφισβήτητα μια κορυφαία στρατιωτική φυσιογνωμία και μια ακέραια πολιτική προσωπικότητα. ¨Ένα σύμβολο, πρότυπο της ανδρείας, της ανιδιοτέλειας, της φιλοπατρίας, του ηρωισμού, της αξιοπρέπειας,της τιμιότητας, του χρέους και του ανθρωπισμού. Ονομάστηκε «ναυαγοσώστης του έθνους», « άγιος της προσφυγιάς» και «πατέρας των προσφύγων». Υιοθέτησε επτά παιδιά. Πολλά αγόρια πήραν ,ως όνομα, το επώνυμο Πλαστήρα και πολλά κορίτσια ως όνομα το Πλαστηρίτσα. Το εφάπαξ ο διέθεσε σε Σανατόριο για τους άρρωστους στρατιώτες. Διέρρηξαν και λεηλάτησαν το σπίτι που έμενε και πήραν 40 χρυσές λίρες και 60.000 δρχ., που προορίζονταν για τα παιδιά,που είχε υιοθετήσει. Δεν απέκτησε δική του κατοικία,και αρνήθηκε να πάρει σχετικό δάνειο για ν’αγοράσει. Αρνήθηκε να δώσει δουλειά στον άνεργο αδελφό του και σύνταξη στην αδελφή του. Έζησε 12 χρόνια εξόριστος. Καταδικάστηκε σε θάνατο. Έγινε μια φορά Αρχηγός Κράτους, και τρεις φορές Πρωθυπουργός. Παρέμεινε άγαμος, άστεγος,άφοβος, ασκητικός,ακέραιος. Το ενοίκιο του σπιτιού του στο Ψυχικό το πλήρωνε Ο Ι. Βελλίδης, Διευθυντής της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Η στρατιωτική ιστορία έχει αδικήσει τον Πλαστήρα και αυτό οφείλεται στους συντάκτες των ιστορικών τόμων της Διεύθυνσης Ιστορίας τουΓΕΣ και στους χρόνους συγγραφής των 1957-1967.
 Αλλά όσο περνούν τα χρόνια θα παίρνει και μεγαλύτερη διάσταση η εθνική προσφορά του.

Πέθανε στις 26 Ιουλίου 1953, σε ηλικία 72 ετών. Το σμόκιν της κηδείας του ήταν προσφορά του φίλου του Διονύση Καρρέρ. 
Άφησε κληρονομιά 216 δραχμές, δέκα δολάρια , μια λακωνική προφορική διαθήκη «όλα για την Ελλάδα» και τηρώντας την υποθήκη, , «δεί τον αγαθόν άνδρα παυόμενον της αρχής, μη πλουσιώτερον, αλλ’ ενδοξότερον γεγονέναι».

 
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη, κατά τη διάρκεια επίσκεψής που πραγματοποιεί στην περιοχή ευθύνης της 96 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) «Χίος», παρέστη την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στα αποκαλυπτήρια έφιππου ανδριάντα του Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα στην πόλη της Χίου.

Στην συνέχεια πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια ανδριάντα του Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα στο Στρατόπεδο “ΛΓΟΥ (ΠΖ) Γ. ΓΚΙΑΛΑ”.