Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ένας Αλβανός νεκρός σε συμπλοκή με Έλληνες στη Στυλίδα!



Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 6 το απόγευμα σε μία ταβέρνα στην περιοχή της Στυλίδας, όταν μία παρέα Αλβανών άρχισε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, να απειλεί τρεις Έλληνες.
Σύμφωνα με το Lamiareport.gr, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού αρχικά έκανε στους αλλοδαπούς παρατήρηση.


Ωστόσο, οι Αλβανοί φαίνεται πως δεν συμμορφώθηκαν με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να αναγκαστεί να τους διώξει από την ταβέρνα.
Και ενώ όλοι νόμιζαν ότι το περιστατικό είχε λήξει μετά την αποχώρησή τους, λίγα λεπτά αργότερα ......
επέστρεψαν στο σημείο κρατώντας όπλα στα χέρια τους! Οι Αλβανοί άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν τον ιδιοκτήτη και τους θαμώνες. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, έστρεψαν τα όπλα προς το μέρος τους και άρχισαν να πυροβολούν εν ψυχρώ.


Το γεγονός αυτό, έκανε έξω φρενών τον ιδιοκτήτη, ο οποίος κατευθύνθηκε προς την κουζίνα και άρπαξε την καραμπίνα του.


Στη συνέχεια και όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία ήταν σε νόμιμη άμυνα... άνοιξε πυρ κατά των Αλβανών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο ένας από αυτούς.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις διότι σύμφωνα οι Αλβανοί απειλούν με αντίποινα.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Πετούν στο δρόμο 4500 ανάπηρα παιδιά ελέω τρόικας!

Σε εποχή κουρέματος, τρόικας και …τρίχρωμης κυβέρνησης έγινε και αυτό: κόβουν από 4500 παιδιά με αναπηρίες ειδικές θεραπείες.
Τελειωμό δεν έχουν οι περικοπές της κυβέρνησης προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δανειστές μας.

Πλέον αποφάσισαν να κόψουν........
και ειδικές θεραπείες όπως φυσικοθεραπεία, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική ψυχολογική υποστήριξη σε όλα τα παιδιά με Αναπηρία μετά τα 18 τους χρόνια.

Πρόκειται για τον νέο κανονισμό παροχών υγείας του ενιαίου φορέα παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ ο οποίος στο άρθρο 17 αναφέρει τις σχετικές περικοπές.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία με επιστολή της στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γ.Βουδούρη επισημαίνει: «Το άρθρο 17 του Κανονισμού, στερούμενο ιατρικής αλλά και κοινωνικής τεκμηρίωσης, στερεί από την Ειδική Αγωγή -δηλαδή παροχές υπηρεσιών υγείας, όπως φυσικοθεραπεία, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική ψυχολογική υποστήριξη-, όλα τα παιδιά με Αναπηρία μετά τα 18 τους χρόνια.

Αναφερόμαστε στην ιατρική τεκμηρίωση, γιατί ακόμα και σήμερα Ιατροί Νευρολόγοι, Ψυχίατροι, Ορθοπεδικοί, που υπηρετούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. γράφουν θεραπείες, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητά τους ως μέσον διατήρησης των κεκτημένων και μετά τα 18 χρόνια και σύμφωνα με την κλινική εικόνα του δικαιούχου, έστω και μειωμένες σε ποσοστό 50%».

Σύμφωνα με τους γονείς τα αποτελέσματα αυτής της απόφασης είναι οδυνηρά για την αναπηρική οικογένεια, γιατί σε αυτή την περίοδο κρίσης «το μέτρο λειτουργεί ως εκσκαφέας των θεμελίων κάθε οικογένειας που έχει παιδί με αναπηρία, οδηγώντας την στη χρεοκοπία.

Αναζητούμε τους συγγραφείς του άρθρου, για να τους ρωτήσουμε αν διαθέτουν μνήμη, διότι αν διέθεταν θα γνώριζαν ότι αυτή η Πολιτεία, αναγνωρίζοντας την αδυναμία της να στηρίξει αυτά τα παιδιά, επέτρεψε στους γονείς τους να δημιουργήσουν Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας, ως Ειδικώς Αναγνωρισμένα Φιλανθρωπικά Σωματεία».

Μετά τη σχετική απόφαση ερώτημα αποτελεί τι θα γίνουν και που θα βρεθούν τα 4.500 παιδιά που υπάρχουν σήμερα στη χώρα εκ των οποίων 2.500 στην Περιφέρεια Αττικής.

Ταυτόχρονα άγνωστα παραμένει και πως θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα 50 και πλέον Κέντρα στήριξης των παιδιών αυτών τη στιγμή που οι γονείς τους θα πρέπει πλέον να πληρώνουν περισσότερα από την τσέπη τους.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΣΟΚ στη Ρόδο: 30χρονος βίασε 13χρονη και την έβαλε να κάνει έκτρωση!

Μια νέα ιστορία παιδεραστίας συνταράσσει το πανελλήνιο. Πρόκειται για τον εφιάλτη που έζησε ένα 13χρονο κοριτσάκι, το οποίο βίασε 30χρονος και μάλιστα την υποχρέωσε να κάνει και έκτρωση.

Έρευνα και για τους γιατρούς, που την έβαλαν στο χειρουργείο χωρίς την συγκατάθεση των γονιών της.


Η υπόθεση που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Ρόδου και έχει πρωταγωνιστής έναν 30χρονο κάτοικο του νησιού και ένα παιδί που πηγαίνει στην Γ’ Γυμνασίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν από τη Ρόδο η ανήλικη φέρεται να οδηγήθηκε στο χειρουργικό κρεβάτι συνοδευόμενη από τον βιαστή της.

Το παιδί αναγκάστηκε να ομολογήσει το περιστατικό στους γονείς του όταν κάποιος άφησε στην επιχείρηση που διατηρούν οι γονείς ένα φάκελο που περιείχε ένα υπερηχογράφημα της κόρης τους!

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Αφγανός ORK παιδόφιλος ασελγούσε έναντι αμοιβής σε 11χρονο αγοράκι!....

Δικογραφία σε βάρος ενός 33χρονου Αφγανού για ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Μήλου.

Ο 33χρονος κατηγορείται ότι κατά το χρονικό διάστημα από 23-12-2011 έως 19-01-2012, είχε προβεί επανειλημμένα τρεις φορές σε ασελγείς πράξεις, σε βάρος ενός ανήλικου ημεδαπού ηλικίας 11 ετών........
προσφέροντάς του διάφορα ανταλλάγματα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

αλβανα ορκ τσακισαν στο ξυλο 77 χρονο ελληνα

Το παλεύει η Ελληνική Αστυνομία,αλλά τι να το κάνεις,όταν ψηφίζουν νόμους που σε λίγα χρονάκια τέτοιου είδους σκυλιά θα είναι και πάλι έξω να συνεχίσουν τα ίδια.....

Ομολόγησε ένας από τους δράστες της φρικιαστικής δολοφονίας - Ο άτυχος παππούς, είχε βρεθεί αντιμέτωπος με 4 αδίστακτους Αλβανούς κακοποιούς...

Εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη αστυνομική έρευνα, η ληστεία και η ανθρωποκτονία ενός 77χρονου, σε σπίτι στα Βούρβουρα Αρκαδίας. Δράστης είναι ένας 35χρονος Αλβανός που συνελήφθη, μετά από.......
ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Τρίπολης, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος των τριών συνεργών του, για ληστεία κατά συναυτουργία και ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Συγκεκριμένα, ο 35χρονος Αλβανός μαζί με τους άλλους τρεις συνεργούς του πήγαν στο χωριό Βούρβουρα, μπήκαν στο σπίτι που διέμενε ο 77χρονος μαζί με την 79χρονη σύζυγό του και τους ακινητοποίησαν. Οι δράστες όμως δεν άρχισαν αμέσως να ψάχνουν για χρήματα. Αρχισαν να χτυπούν με πρωτοφανή αγριότητα τον ηλικιωμένο, μπροστά στην έντρομη γυναίκα του, που τους εγκλιπαρούσε να σταματήσουν.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, ο 77χρονος έπεσε στο πάτωμα. Ο θάνατός του, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που πήγε αργότερα στο σπίτι, προήλθε από δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι.

Οι κακοποιοί αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Σε βάρος ενός εκ των τριών ατόμων, που δεν έχουν συλληφθεί, εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης, για ληστεία και ληστεία με ανθρωποκτονία, καθώς και δύο καταδικαστικές αποφάσεις.

Ο 35χρονος θα οδηγηθεί στον Ανακριτή Τρίπολης.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ρόδος: Το 'πε και το 'κανε - Έβαλε φωτιά στο τουρκικό προξενείο!

Τοιχοκόλλησε ένα απειλητικό σημείωμα και λίγες ώρες αργότερα έκανε πράξη τις απειλές του - Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν το πρόσωπό του...

H αστυνομία του νησιού, προσπαθεί να εντοπίσει τον δράστη, που τα ξημερώματα πέταξε ένα δοχείο με βενζίνη στην αυλή κτιρίου, όπου στεγάζεται το προξενείο της Τουρκίας. Νωρίτερα, ο άγνωστος είχε τοιχοκολλήσει απειλητικό σημείωμα στην εξώπορτα του κτιρίου.

Η φωτιά δεν επεκτάθηκε, καθώς το φλεγόμενο δοχείο απομακρύνθηκε από τον αστυνομικό που φρουρεί το προξενείο, ο οποίος μάλιστα στην προσπάθεια του αυτή, τραυματίστηκε ελαφρά.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

“Πέρασε” επί της αρχής ο… φουντονόμος


“Πέρασε” στη Βουλή, επί της αρχής ο «Κώδικας Ναρκωτικών» 

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Παπαϊωάννου, με το νομοσχέδιο εξορθολογίζονται οι ποινές, ώστε να συνδέονται με την πραγματικότητα.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές που ανήκουν στη Δημοκρατική Αριστερά, ενώ κατά ψήφισαν Ν.Δ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ.
Ο κ. Παπαϊωάννου διευκρίνισε  ότι.........
με το νομοθέτημα αποδοκιμάζεται η χρήση όταν είναι δημόσια. «Θέλουμε στη φυλακή τον διακινητή, δεν θέλουμε στη φυλακή τον αποκλειστικά χρήστη, γιατί η φυλακή δεν βοηθά», σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

«Σε θέλουν σκλάβα να χτυπάς το κούτελο στο χώμα! Χασίσι αν θες μετά χαράς, αλλ’ όχι ελεφτερία!»
Κ. Βάρναλης


Εμείς θυμίζουμε τη λέει το νομοσχέδιο:
«Η αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών υπαγορεύθηκε από τη σκέψη ότι η χρήση ναρκωτικών αποτελεί πράξη αυτοπροσβολής του εννόμου αγαθού από το φορέα του(…). Θα έπρεπε αυτή η πράξη να αντιμετωπισθεί από το νομοθέτη και το νόμο με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει η πολιτεία μας άλλες αυτοπροσβολές (αλκοόλ, τσιγάρο)».

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Πλάτων και Σωκράτης για τα Μαθηματικά και την Γεωμετρία

Τα μαθηματικά και η φιλοσοφία γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της αγάπης των αρχαίων ελλήνων στην ακριβολόγηση και την απόδειξη. Μια ιστορική επομένως ανασκόπηση της φιλοσοφίας των μαθηματικών είναι φυσιολογικό να αρχίζει από εκεί. Σύμφωνα με τον Thomas Kuhn για να κατανοήσουμε παλαιότερες εργασίες οφείλουμε να ξεχάσουμε την τρέχουσα επιστήμη και να εμβαπτισθούμε στην ανατραπείσα θεωρία.

Ένας όμως σύγχρονος μαθηματικός δεν χρειάζεται να αναδιοργανώσει τη σκέψη του για να μελετήσει τα Στοιχεία του Ευκλείδη, τα οποία μοιάζουν με τις σύγχρονες εργασίες. Σήμερα είναι παραδεκτό πως τα Στοιχεία είναι το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της ζωής του Πλάτωνα.
Ο Κόσμος του Είναι
Πρόκειται για μια σύντομη περιγραφή της θεωρίας των Ιδεών του Πλάτωνα. Έχουμε πχ εικόνες του ωραίου παρόλα αυτά τίποτα δεν είναι απολύτως ωραίο. Ο υλικός κόσμος έχει ψεγάδια. Υπάρχει όμως ο κόσμος των Μορφών (Ιδεών), αιώνιος και αναλλοίωτος στον οποίο υπάρχει η «όντως Ομορφιά», η «Όντως Δικαιοσύνη» κλπ. Οι ιδέες είναι οντολογικά υπαρκτές όχι νοητικά κατασκευάσματα. Έτσι ο Πλάτων δεν θα συμφωνούσε με την άποψη ότι η ομορφιά ή δικαιοσύνη κλπ βρίσκονται στο τρόπο που βλέπει κανείς τα πράγματα. Ο φυσικός κόσμος ονομάζεται κόσμος του γίγνεσθαι γιατί υπόκειται σε αλλαγή και στη φθορά, κατανοείται δε με τις αισθήσεις. Πώς κατά τον Πλάτωνα αντιλαμβανόμαστε τις Μορφές, δηλ. ποια είναι η επιστημολογία του; Τις αντιλαμβανόμαστε μέσω της νόησης. Στον έργο του «Μένων», ο Πλάτωνας υποστηρίζει ότι η «μάθηση» στην πραγματικότητα είναι ανάμνηση από τη ζωή της ψυχής στον κόσμο της Αληθείας, πριν εισέλθει στο σώμα. Τα μαθηματικά κατά τον Πλάτωνα είναι ένα μέσο για να εξυψωθεί το πνεύμα πέρα από τον υλικό κόσμο στον αιώνιο κόσμο του Είναι.
Ο Πλάτωνας για τα Μαθηματικά
Η γεωμετρία αποτελεί κατά τον Πλάτωνα ένα παράδειγμα του κόσμου των Ιδεών και της σχέσης του με τον φυσικό κόσμο. Ο τελευταίος δεν περιέχει τέλειους κύκλους ευθείες ή σημεία, σε αντίθεση με τον πρώτο. Τα γεωμετρικά αντικείμενα ως αιώνια και αναλλοίωτα δεν υπάρχουν στον φυσικό κόσμο. Τοιουτοτρόπως τα θεωρήματα της γεωμετρίας είναι αντικειμενικά αληθή ανεξάρτητα από τον νου την γλώσσα, ή άλλα χαρακτηριστικά του μαθηματικού. Πρόκειται για ένα ρεαλισμό ως προς την τιμή αληθείας, που φθάνει μέχρι τον ρεαλισμό στην οντολογία. Η ιεράρχηση στην οντολογία του Πλάτωνα φαίνεται στο σχήμα. Η γεωμετρική γνώση αποκτάται με καθαρή σκέψη, ή με ανάμνηση της ψυχής από την ύπαρξή της στον κόσμο του Είναι πριν εισέλθει στο σώμα. Η δυναμική γλώσσα στη γεωμετρία (πχ κατασκευές) έφερε σε δύσκολη θέση πολλούς από την Ακαδημία του Πλάτωνα, αφού δεν συμβιβάζεται με το αναλλοίωτο και αιώνιο των γεωμετρικών αντικειμένων. Το γεωμετρικό σχήμα κατά τον Πλάτωνα βοηθά τον νου να συλλάβει τον αιώνιο και αναλλοίωτο κόσμο της γεωμετρίας, πως γίνεται όμως αυτό αφού ο κόσμος του Είναι είναι προσεγγίσιμος μόνο μέσω του νου και όχι των αισθήσεων. Οι συνεχιστές των θεωριών του Πλάτωνα, αν και εγκατέλειψαν κάποιες μυστικιστικές απόψεις του σχετικά με την επιστημολογία, διατήρησαν την άποψη ότι η γεωμετρική γνώση είναι a priori, ανεξάρτητη από την αισθητηριακή εμπειρία. Ένα εγειρόμενο ερώτημα που ζητά απάντηση είναι το πώς η γεωμετρία έχει εφαρμογές στο φυσικό κόσμο. Τις ίδιες απόψεις του ρεαλισμού ως προς την τιμή αληθείας, και ως προς την οντολογία έχει ο Πλάτων και για την αριθμητική και την άλγεβρα. Ισχύουν προσεγγιστικά στο φυσικό κόσμο, ενώ ισχύουν ακριβώς και αυστηρώς στον κόσμο του Είναι.
Η θεωρία των αριθμών στη αρχαία Ελλάδα ονομάζετο αριθμητική, ενώ η πρακτική αριθμητική λογιστική. Και η λογιστική και η αριθμητική κατά τον Πλάτωνα ανήκουν στον κόσμο των Ιδεών. Η αριθμητική ασχολείται με τους φυσικούς αριθμούς και η λογιστική ασχολείται με την σχέση μεταξύ των αριθμών. Και οι δύο βοηθούν το πνεύμα να συλλάβει τη φύση του αριθμού καθεαυτή.
Ο Σωκράτης για τα Μαθηματικά
Ο Πλάτωνας θαύμαζε τα επιτεύγματα των μαθηματικών. Δεν ήταν όμως ίδια η στάση του Σωκράτη. Ο Σωκράτης ενδιαφερόταν για την πολιτική και ηθική και όχι για την επιστήμη. Συζητούσε με τον καθένα που ήθελε και αυτό το έπραττε σε καθημερινή βάση. Στη συζήτηση προχωρούσε προσεκτικά, εκμαιεύοντας το πιστεύω του συνομιλητή του και κατόπιν προχωρούσε σε απροσδόκητες και ανεπιθύμητες συνέπειες αυτού του πιστεύω. Η όλη συζήτηση βοηθούσε στο ξεκαθάρισμα των αντιλήψεων. Αντίθετα ο ώριμος Πλάτων, ενδιαφέρεται για τα μαθηματικά και διατείνεται ότι είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθει κάποιος, αφού είναι χρήσιμα σε όλες τις τέχνες αλλά και σε κάθε μορφή γνώσης και διανοητικής λειτουργίας. Υποστήριζε ότι με τα μαθηματικά μπορούσε να περάσει κάποιος την πύλη που οδηγεί στο όντως Είναι. Με τα μαθηματικά οι άρχοντες θα περάσουν από τον κόσμο του γίγνεσθαι στον κόσμο του Είναι. Για αυτό συνιστούσε πολύχρονη μελέτη των μαθηματικών, των οποίων η γνώση προϋποτίθετο για την ενασχόληση με την φιλοσοφία. Ο Πλάτωνας δεν πιστεύει ότι η φιλοσοφία είναι για τον οποιονδήποτε. Στην ιδανική του πολιτεία, ελάχιστοι συμμετέχουν στον φιλοσοφικό στοχασμό, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία παίρνει τις οδηγίες από αυτούς κοιτώντας την δουλειά της. Έφθανε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η φιλοσοφία είναι ακόμη και επικίνδυνη για τις μάζες. Τα μαθηματικά προχωρούν με την μέθοδο της αποδείξεως, ενώ η Σωκρατική μεθοδολογία προχωρά με την μέθοδο της δοκιμής και του λάθους. Έτσι προϊόντος του χρόνου η μέθοδος του Σωκράτη εγκαταλείπεται από τον Πλάτωνα, ο οποίος θέλγεται από την χωρίς περιπλοκές μαθηματική μεθοδολογία την οποία θέλει να εφαρμόσει σε όλη την γνώση. Μετά τις σπουδές στα μαθηματικά και την φιλοσοφία κάποιοι θα συναντήσουν και κατανοήσουν τις Μορφές, ανεξάρτητα από παραδείγματα του υλικού κόσμου, φθάνοντας σε μη υποθετικές πρώτες αρχές.

Ο Μέγας Αλέξανδρος λίγο πριν πεθάνει…

Ευρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου, ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του.

1] Να μεταφερθεί το φέρετρό του στους ώμους από τους καλύτερους γιατρούς της εποχής.

2] Τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει [ασήμι, χρυσάφι, πολύτιμους λίθους] να τους σκορπίσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τάφο του.

3] Τα χέρια του να μείνουν να λικνίζονται στον αέρα, έξω από το φέρετρο, σε θέα όλων.




Ένας από τους στρατηγούς, έκπληκτος από τις ασυνήθιστες επιθυμίες, ρώτησε τον Αλέξανδρο ποιοι ήταν οι λόγοι.

Ο Αλέξανδρος του εξήγησε:
1] Θέλω οι πιο διαπρεπείς γιατροί να σηκώσουν το φέρετρό μου, για να μπορούν να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι ούτε εκείνοι δεν έχουν, μπροστά στο θάνατο, τη δύναμη να θεραπεύουν!

2] Θέλω το έδαφος να καλυφθεί από τους θησαυρούς μου, για να μπορούν όλοι να βλέπουν ότι τα αγαθά που αποκτούμε εδώ, εδώ παραμένουν!

3] Θέλω τα χέρια μου να αιωρούνται στον αέρα, για να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπουν ότι ερχόμαστε με τα χέρια άδεια και με τα χέρια άδεια φεύγουμε, όταν τελειώσει για εμάς ο πιο πολύτιμος θησαυρός που είναι ο χρόνος!

Ανήλικες γλίτωσαν το βιασμό από Αφγανούς στην Πάτρα

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν δύο ανήλικες κοπέλες, όταν γλίτωσαν την ύστατη στιγμή από τις αρρωστημένες ορέξεις Αφγανών επίδοξων βιαστών.
Συγκεκριμένα, το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην περιοχή της Παπαφλέσσα. Ένας 17χρονος και μία συνομήλική του είχαν πάει σινεμά και μετά την παράσταση επέστρεφαν για να μπουν στο αυτοκίνητό τους, περπατώντας στο στενό δρομάκι πίσω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.


Ο νεαρός είδε από μακριά ότι προς το μέρος τους πλησίαζε μία ομάδα τριών μελαμψών μεταναστών και ζήτησε από την κοπέλα του να επιταχύνει το βήμα της για να φθάσουν εγκαίρως στο αυτοκίνητο. Σχεδόν ταυτόχρονα όμως έφθασαν και οι αλλοδαποί οι οποίοι άρχισαν να τους λένε κάτι στη γλώσσα τους και να απλώνουν τα χέρια τους δείχνοντας το νεαρό κορίτσι και τη μίνι φούστα που φορούσε.
Ευτυχώς, ο νεαρός άνδρας είχε προλάβει να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο από μακριά και να ανοίξει την πόρτα για να βάλει μέσα την κοπέλα του. Στη συνέχεια σπρώχνοντας τους μετανάστες κατόρθωσε να πλησιάσει και την πόρτα του οδηγού και να μπει κι εκείνος μέσα κλειδώνοντας γρήγορα τις πόρτες του οχήματος, σύμφωνα με το dete.gr. Τελικά, ο 18χρονος μπόρεσε να αναπτύξει ταχύτητα και να φύγει προτού συμβούν τα χειρότερα.

Η δεύτερη απόπειρα βιασμού σημειώθηκε σε κεντρικό δρόμο της Πάτρας εις βάρος μιας 16χρονης μαθήτριας.

Η ανήλικη είχε φύγει από το φροντιστήριό της όταν μπροστά της εμφανίστηκαν δύο αλλοδαποί - πιθανότατα Αφγανοί - στριμώχνοντάς την στη γωνία προς τις σκάλες της Πατρέως.

Το κορίτσι φώναξε για βοήθεια και ευτυχώς για αυτήν, την ίδια στιγμή περνούσε τυχαία μοτοσικλετιστής της αστυνομίας ο οποίος κατάλαβε αμέσως τι γινόταν, έβαλε συναγερμό και άρχισε να καταδιώκει τους αλλοδαπούς που τράπηκαν σε φυγή.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

και δευτερη δολοφονια στον αγιο παντελημονα στην αχαρνων

Νεκρός βρέθηκε σήμερα ένας 89χρονος, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, μέσα στο διαμέρισμα του στην οδό Αριστοτέλους στον Άγιο Παντελεήμονα.
Ο ηλικιωμένος έφερε τραύμα στο κεφάλι, αλλά το διαμέρισμα ........
δεν είχε ίχνη διάρρηξης.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και γίνεται έρευνα από την Ασφάλεια για τα κίνητρα και τον εντοπισμό του δράστη.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Πάλι με το θρήσκευμά μας τα έβαλε η παρέα του Τσίπρα

Τους ενοχλεί τώρα η αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια του γυμνασίου και λυκείου

Η καθόλου ανεκτική στην Ορθοδοξία και στη δημόσια έκφρασή της αριστερά, χτυπά για άλλη μια φορά, την ώρα που υποβοηθά υποκριτικά με χίλιους δύο τρόπους τη δημιουργία λατρευτικών υποδομών από αλλόφυλους και σέχτες στη χώρα μας. Αυτά, στη λογική του «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» αλλά και στη λογική της δια της βίας επιβολής της.........
εκκοσμίκευσης και της αθεΐας (χτυπώντας αρχικά τους χριστιανούς) και σε συνεργασία με τους νεοφιλελεύθερους (στο πλαίσιο ενός δικαιωματισμού, όπου μόνο οι χριστιανοί δεν έχουν δικαιώματα), με τη σταλινική προδιάθεση να είναι δεδομένη.

Ο ευρωβουλευτής λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα προς την αντιπρόεδρό της και αρμόδια Επίτροπο της ΕΕ για θέματα Δικαιοσύνης, θεμελιωδών δικαιωμάτων και ιθαγένειας Βίβιαν Ρέντινγκ (εκ Λουξεμβούργου), στην ουσία την «ενημέρωσε» για την αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια γυμνασίου και λυκείου στην Ελλάδα (αυτός ήταν ο σκοπός), κατάφερε περιχαρής προφανώς να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε η Κομισιόν να ζητήσει εξηγήσεις από τη χώρα μας.

Η κ. Ρέντινγκ στην απάντησή της υπογραμμίζει πως «τα κράτη μέλη απαγορεύουν την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που παρέχουν πληροφορίες για τη φυλετική ή εθνική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τη συμμετοχή σε συνδικαλιστικές οργανώσεις, καθώς και την υγεία και τη σεξουαλική ζωή… αυτή η απαγόρευση οφείλεται στην ιδιαιτέρως ευαίσθητη φύση των εν λόγω δεδομένων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι ‘θρησκευτικές πεποιθήσεις’… το άρθρο 8 παράγραφος 4 επιτρέπει στα κράτη μέλη, ‘όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι δημοσίου συμφέροντος’, να θεσπίσουν και άλλες παρεκκλίσεις εφόσον παρέχονται οι «δέουσες εγγυήσεις» (…) συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πρέπει να είναι ‘κατάλληλα, συναφή προς το θέμα και όχι υπερβολικά σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέγονται και υφίστανται επεξεργασία’».

Και εδώ αρχίζει η βίαια κοινωνική μηχανική, αλά Στάλιν: «Θα έρθει σε επαφή με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, προκειμένου να καταστούν σαφείς οι λόγοι στους οποίους βασίζεται η επεξεργασία δεδομένων θρησκευτικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των απολυτηρίων τίτλων σπουδών, καθώς και να διευκρινιστεί ποιες εγγυήσεις παρέχονται από την εθνική νομοθεσία».

Αυτή είναι άλλη μια απόδειξη για το πως μειοψηφίες της εξτρεμιστικής αριστεράς, στρέφονται με βίαια κατά των παραδόσεών μας, χειραγωγώντας τους θεσμούς, κατά της πλειοψηφίας. Στόχος φυσικά, η διάλυση του εθνικού κορμού. Αυτό βοηθά πολύ και τους διεθνιστές θιασώτες (νεοφιλελεύθερους φεντεραλιστές) της ομοσπονδοποίησης της Ευρώπης. Φυσικά, για όλους αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ και σία, οι χριστιανοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην ομολογία πίστεως, που αποτελεί βασικό στοιχείο της πίστης τους και θα έπρεπε να λατρεύουν σε κατακόμβες.

Αλβανοί ληστές αφού "ρήμαξαν" πρώτα το Ηράκλειο...μετά συνέχισαν... στα Ιωάννινα

Τις... δουλειές της σπείρας των Αλβανών ωστόσο, "έκοψε" απότομα η Αστυνομία!

Είχαν αδειάσει δεκάδες σπίτια στο νομό Ηρακλείου και σκέφτηκαν να συνεχίσουν τη... "δουλειά" τους αλλού.
Αυτή η μετακίνησή τους στα Ιωάννινα ωστόσο δεν τους βγήκε σε καλό.

Άρχισαν και εκεί τα ίδια αλλά γρήγορα, βρέθηκαν στο στόχαστρο των αστυνομικών. Όταν έπιασαν τον έναν από αυτούς, αποκαλύφθηκε ότι ήταν οι ίδιοι κλέφτες που είχαν ρημάξει το Ηράκλειο.


Όπως διαβάζουμε στο CretaLive,
συνελήφθη ένας νεαρός Αλβανός 22 ετών, ο οποίος είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής. Στην εξέτασή του ο ίδιος ομολόγησε ότι μαζί με ακόμη δύο συνεργούς του, είχαν κλέψει πολλά σπίτια στο Ηράκλειο.

Εκτιμάται ότι ο νεαρός ο οποίος συνελήφθη για πρώτη φορά, ξεκίνησε τη δράση του από την Κρήτη και επεκτάθηκε και σε άλλες πόλεις πριν καταλήξει στα Ιωάννινα όπου και συνελήφθη. Εκτιμάται επίσης, ότι αναγκάστηκε να φύγει από το Ηράκλειο καθώς οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν μαζέψει πληροφορίες και ήταν πολύ κοντά στη σύλληψή του.

Είναι πολύ πιθανόν όπως εκτιμούν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ τα εκατοντάδες κλοπιμαία που ήταν κυρίως κοσμήματα μεγάλης αξίας να τα πέρασε στην πατρίδα του, χωρίς κανείς να τον υποψιαστεί και να τα παρέδωσε σε κλεπταποδόχους.

Ο 21χρονος από την Αλβανία βρισκόταν στο Ηράκλειο από τα τέλη του 2010 μέχρι και τους πρώτους μήνες του 2011. Στη συνέχεια έφυγε με προορισμό τα Ιωάννινα, όπου και παρέμεινε για περίπου ένα οχτάμηνο.

Τα κλοπιμαία που πήρε από σπίτια του Ηρακλείου, του Γαζίου, των Βασιλιών του Κοκκίνη Χάνι και άλλες περιοχές, πρέπει να ξεπερνούν τις 80.000 ευρώ,
εάν υπολογίσει κανείς ότι στις αστυνομικές Αρχές αναφέρθηκαν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κλοπές κοσμημάτων αξίας άνω των 50 χιλιάδων ευρώ, χρηματικών ποσών άνω των 20 χιλιάδων ευρώ, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές κι άλλα ηλεκτρονικά είδη.

Οι αστυνομικοί έχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των συνεργών του, οι οποίοι όμως δεν είχαν έως χθες εντοπιστεί για να συλληφθούν...

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ληστές σκότωσαν 40χρονο επιχειρηματία στα Λιόσια με καλάσνικοφ!..Aντιστάθηκε την ώρα που προσπαθούσαν να τον ληστέψουν.


Νεκρός από τα πυρά αγνώστων έπεσε 40χρονος ιδιοκτήτης εταιρείας διανομής πετρελαίου στα Ανω Λιόσια. Το άγριο έγκλημα σημειώθηκε γύρω στις 20:30 το βράδυ, στην οδό 41ης Οδού 3. 
Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο του εγκλήματος για να συλλέξουν στοιχεία, εκτιμούν ότι επρόκειτο για επίδοξους ληστές.
Σύμφωνα με μαρτυρίες........
ο άτυχος άνδρας φαίνεται να αντιστάθηκε κατά την ληστεία και οι δράστες δεν δίστασαν να τον πυροβολήσουν εν ψυχρώ.

Έντεκα εικόνες της Μεταβυζαντινής Εποχής «επέστρεψαν» στην Ελλάδα

Έντεκα εικόνες της Μεταβυζαντινής Εποχής, που είχαν κλαπεί από εκκλησιαστικά μνημεία της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, επέστρεψαν στην Ελλάδα. Οι εικόνες παραδόθηκαν στην ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο από την Temple Gallery στις 12 Δεκεμβρίου και φυλάσσονται προσωρινά στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, ενώ το προσεχές διάστημα θα παραδοθούν στις αρμόδιες Εφορείες Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δεκέμβριο επέστρεψαν από το Άμστερνταμ άλλες έξι εικόνες που είχαν κλαπεί από ελληνικές εκκλησίες και μοναστήρια της Ηπείρου και την περασμένη άνοιξη ακόμη έξι, που εντοπίστηκαν επίσης στην Temple Gallery του Λονδίνου. Η πιθανότητα οι τρεις περιπτώσεις να σχετίζονται είναι μεγάλη, γεγονός που σημαίνει πως η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη μεγάλης σπείρας αρχαιοκαπήλων.


Οι εικόνες που βρέθηκαν είναι οι: «Ανάσταση Κυρίου», «Σύναξη των Αποστόλων», «Ζεύγος Αγίων», «Ευαγγελιστής Μάρκος», «Άγιοι Ανάργυροι», «Ευαγγελιστής Ματθαίος», «Πέτρος και Παύλος», «Αγία Παρασκευή και Άγιος», «Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη» και «Βαϊοφόρος», οι οποίες έχουν κλαπεί από το Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Κουκουλίου του Δήμου Τύμφης των Ιωαννίνων και η δίζωνη εικόνα με παράσταση την Κοίμηση και Γέννηση της Θεοτόκου, που έχει κλαπεί από την Ι.Μ. Γενεσίου Θεοτόκου - Αγίου Χαραλάμπους Καρδίτσας.

Η Στρογγύλη και η τακτική του αστακού


Η Στρογγύλη ως νησί μπορεί να είναι μόνο και μόνο μια λεπτομέρεια την οποία αγνοούν οι περισσότεροι. Κι όμως αυτό το νησί, τοποστρατηγικά, είναι από τα πιο σημαντικά, διότι επιτρέπει την ένωση της ελληνικής ΑΟΖ με την κυπριακή.
Η θέση της Στρογγύλης είναι όχι μόνο σημαντική, αλλά και κρίσιμη όσον αφορά στο θέμα της ανθεκτικότητας. Αν κάποιος θέλει να εισχωρήσει μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, η Στρογγύλη αποτελεί ένα ιδανικό στόχο. 
Και ο λόγος είναι απλός
Μια απλή κατάληψη του νησιού αρκεί για να προβληματίσει τις σχέσεις μας. Επιπλέον, θεσμικά το πρόβλημα των άρθρων της Συνθήκης Παρισίων του 1974 αλλά και η ύπαρξη κατοίκων, όποιος και να είναι αυτός ο τρόπος, με γαλλική μεθοδολογία ή όχι, απαιτεί μια υποστήριξη που δεν μπορεί να είναι μόνο και μόνο θεωρητική. Το πλαίσιο της ΑΟΖ είναι ξεκάθαρο όσον αφορά στα κατοικημένα και κατοικήσιμα νησιά. 
Η πρώτη κατηγορία είναι αυτονόητη ενώ η δεύτερη χρειάζεται αποδεικτικά στοιχεία για να πεισθεί η διεθνής κοινότητα και ειδικά στο πλαίσιο της ΑΟΖ. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ενισχυθεί μια οικονομική δραστηριότητα στα ύδατα του νησιού, παραδείγματος χάριν με το απλό ψάρεμα ή και την ιχθυοτροφία. Το θέμα αυτό μπορεί να λυθεί, βέβαια, και με φωτοβολταϊκά ή ανεμογεννήτριες. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει για να εξασφαλίζει και μια υπόσταση στο νησί που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί με κανένα τρόπο, ακόμα και από τους πιο σκεπτικιστές του Δικαίου της θάλασσας. 
Από την άλλη πλευρά, πρέπει να υπολογίσουμε ότι μια στρατιωτική επέμβαση είναι όχι μόνο εφικτή αλλά και σχετικά εύκολη. Επιπλέον, θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό μακρόχρονες διαδικασίες και θα αποτελέσει τετελεσμένο το οποίο ακόμα και αν δεν λειτουργούσε ως δεδικασμένο θα ήταν ένα εύχρηστο υπόβαθρο για να γίνουν συμφωνίες, οι οποίες δεν θα είχαν νόημα με τα τωρινά δεδομένα. 
Ξέρουμε επίσης ότι σχέδια του τύπου βαριοπούλα είναι απόλυτα εφικτά στην περιοχή. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι κατά πόσο μπορεί κανείς να κρατήσει το νησί σε περίπτωση επίθεσης καταδρομικής ή όχι. Αν η απάντηση είναι ότι αυτό γίνεται μόνο για μερικές ώρες, τότε το πεδίο δράσης είναι ληγμένο. Διότι, τα σενάρια ανακατάληψης είναι εξαιρετικά δύσκολα. Θα έπρεπε, τουλάχιστον, μια άμυνα να είναι ικανή να κρατήσει μερικές μέρες, οι οποίες θα ήταν αρκετές για να ενημερωθεί αποτελεσματικά η διεθνής κοινότητα και ειδικά η Ευρωπαϊκή Ένωση για να κινηθεί διπλωματικά αλλά όχι μόνο. 
Με αυτό το νέο προβληματισμό προσπαθούμε να αναδείξουμε ένα δομικό στοιχείο το οποίο είναι ουσιαστικό. 
Το θέμα των ημερών λύνεται βέβαια με την τακτική του αστακού, η οποία είναι γνωστή και στο Ισραήλ και στην Φινλανδία. 
Για να εφαρμοστεί όμως αυτή η στρατηγική, θα πρέπει η εθνική στρατηγική να είναι ικανή να αντιληφθεί το πρόβλημα και η πολιτική να έχει τη θέληση να το λύσει. 
Επιπλέον, αυτός ο συνδυασμός πρέπει να υλοποιηθεί σχετικά γρήγορα διότι η δυναμικότητα της ΑΟΖ, θα αναγκάσει όλους τους παίκτες να παίξουν άμεσα ή έμμεσα δίχως να ασχοληθεί με το θέμα, αν το θέλουν ή όχι. 
Η Στρογγύλη είναι το κέντρο του πεδίου, η τακτική του αστακού υπάρχει, ας παρθεί λοιπόν η πρέπουσα απόφαση.

Αλβανικός εθνικιστικός πολιτικός σχηματισμός διεκδικεί την Μισή Ελλάδα!


Κάθε όριο τείνουν να ξεπεράσουν οι προκλήσεις των Αλβανών εναντίον των Βορειοηπειρωτών και της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Μόνο που σε αντίθεση με το παρελθόν, πλέον αυτές οι προκλήσεις δεν προέρχονται… γενικά και αόριστα από «διάφορους εθνικιστικούς κύκλους», αλλά από συγκεκριμένα πρόσωπα, οργανώσεις, ακόμη και πολιτικά κόμματα εξουσίας!…
Οι Βορειοηπειρώτες δικαιολογημένα αισθάνονται ανήσυχοι από το τεταμένο κλίμα, που επικρατεί, κυρίως μετά την απογραφή πληθυσμού που έγινε τον Οκτώβριο και έκτοτε εντείνεται συνεχώς. Ήδη στη… λίστα των ονομάτων με τις προκλήσεις εναντίον τους (και κατά όλων των μειονοτήτων της γειτονικής χώρας) έχει μπει ακόμη και ο σοσιαλιστής, επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Έντι Ράμα, που επαναφέρει την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», ενώ προβληματισμό δημιουργεί η σιγή ιχθύος που τηρεί και ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας και ηγέτης του Δημοκρατικού κόμματος Σαλί Μπερίσα.
Τα… θέλουν όλα!
Πλέον, σε αυτή τη λίστα προστέθηκε και η εθνικιστική οργάνωση «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία», η οποία το Μάιο θα μετατραπεί και σε πολιτικό κόμμα! Μάλιστα, όπως προκλητικά διακηρύσσουν στελέχη της, η Αλβανία εκτείνεται σε Ήπειρο, Βορειοδυτική Ελλάδα, Φλώρινα και Καστοριά (!), περιοχές, στις οποίες, σύμφωνα με τους παράλογους ισχυρισμούς των ακραίων εθνικιστών της Αλβανίας, «αιμοσταγείς Έλληνες έκαναν εθνοκάθαρση σε βάρος των Τσάμηδων»!
Ακόμη, διαστρεβλώνοντας βάναυσα την ιστορική πραγματικότητα, φθάνουν σε σημείο να τονίζουν, ότι αυτές οι περιοχές αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. «Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν τον προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της «Μακεδονίας» και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας» αναφέρουν, χωρίς βέβαια πουθενά να στηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς τους. Όπως τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο ηγέτης της «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας» Κρεσνίκ Σπαχίου, που είναι και ο Αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης της γειτονικής χώρας, η «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» θα μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα το Μάιο, όταν και θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συνέλευση. Και αυτό βέβαια, με την ανοχή της Κυβέρνησης Μπερίσα, η οποία κατά τ’ άλλα θέλει να παρουσιάζεται ότι επιδιώκει τη φιλία και τη συνεργασία με τους Έλληνες! Να σημειωθεί ότι ο ηγέτης της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας είχε ταχθεί εναντίον της απογραφής των μειονοτήτων στην Αλβανία.
Καιροσκοπισμός…
Είναι προφανές, ότι οι επεκτατικές βλέψεις των Αλβανών και η διαρκής παραχάραξη της ιστορίας που επιχειρούν, φθάνουν στα όρια της επικινδυνότητας!
Γι’ αυτό το λόγο και τα… τερτίπια τους, αλλά και η τακτική που εφαρμόζουν αναδεικνύονται από τον «Π.Λ.», ως ένα μείζον εθνικό θέμα, αφού χρειάζεται όλοι, τόσο οι Βορειοηπειρώτες, όσο και όλοι οι Έλληνες, καθώς βεβαίως και οι Αρχές της χώρας μας, να αντιληφθούν απόλυτα, ότι ο καιροσκοπισμός των γειτόνων, έχει άμεσες επιπτώσεις στην ομογένεια, αλλά και στην ίδια την Ελλάδα.
Ζητείται ενότητα…
Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι μεγίστη ανάγκη οι Βορειοηπειρώτες να συσπειρωθούν ακόμη περισσότερο, να ενωθούν ως μια γροθιά, για να αντέξουν το «τσουνάμι» των Αλβανικών προκλήσεων. «Πρέπει άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι στο εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου, να καθίσουν σε ένα τραπέζι και αφήνοντας όλες τις ρήξεις και τις διαφωνίες του παρελθόντος, καθώς και τις προσωπικές φιλοδοξίες να συμφωνήσουν και να χαραχθεί μια πορεία, ώστε επιτέλους ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, ενωμένος σαν μια γροθιά, να διεκδικήσει την δικαίωσή του» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Περδίκης, Πρόεδρος της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου.
Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων: ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός εμφανίζεται διαιρεμένος και αυτή η διαίρεσή του δεν προοιωνίζει τίποτα καλό για τον μαρτυρικό αυτό τόπο. Η Ομόνοια / ΚΕΑΔ παρά το ότι είναι με συντριπτική διαφορά η πρώτη πολιτική δύναμη του Ελληνισμού της Αλβανίας δεν έχει κατορθώσει να συσπειρώσει την πλειοψηφία των Βορειοηπειρωτών.
Το Υπουργείο…
Δίπλα στους ομογενείς πρέπει επιτέλους να σταθεί και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο σχεδόν τα δυο τελευταία χρόνια είναι… ωσεί παρών στα «καυτά» θέματα της περιοχής.
Μάλιστα, πολλοί ελπίζουν, ότι τώρα με τον έμπειρο Σταύρο Δήμα στο «τιμόνι» του Υπουργείου, θα μπορέσει να υπάρξει μια λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες. «Χρειάζεται εγρήγορση και πάνω απ’ όλα να κάτσουν οι δυο χώρες σε ένα τραπέζι και να βρουν τη «χρυσή τομή». Σε μια εποχή, που η Αλβανία θέλει να προετοιμάσει το έδαφος για την είσοδό της στην Ε.Ε., δεν μπορεί παράλληλα να «νομιμοποιεί» τις απανωτές εντελώς αβάσιμες προκλήσεις προς τις μειονότητες και κυρίως προς τους Βορειοηπειρώτες» τονίζουν κύκλοι της ομογένειας.
Και σημειώνουν, ότι οι απανωτές προκλήσεις και η… σιωπηρή αποδοχή τους από την ηγεσία της χώρας, έρχονται σε αντίθεση με όσες ξένες χώρες τάσσονται υπέρ της «Ευρωπαϊκής πορείας» της Αλβανίας.
Τα γενέθλια…
Την ανάγκη να υπάρξει αρραγής ενότητα ανάμεσα στους Βορειοηπειρώτες, τόνισαν όλοι όσοι έδωσαν το «παρών» και στην εκδήλωση που έγινε στη Δερβιτσάνη, για τον εορτασμό των 21 χρόνων από την ίδρυση της «Ομόνοιας».
Όπως είπαν στους χαιρετισμούς τους, ο πρόεδρός της Βασίλης Μπολάνος και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες είναι αναγκαία η ενότητα μεταξύ των Βορειοηπειρωτών. «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, όχι σε μια ψευδεπίγραφη ενότητα, αλλά σε μια ενότητα στόχων», είπε χαρακτηριστικά ο Β. Ντούλες.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στο Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημητρίου και στη συνέχεια τελέστηκε μνημόσυνο για τους εκλιπόντες ιδρυτές της «Ομόνοιας».
Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου Νικόλαος Κοτροκόης, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Παντούλας, ο βουλευτής Πρέβεζας της Ν.Δ. Δημήτρης Τσουμάνης και η υπεύθυνη του Τομέα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δημητρακοπούλου.

Εύβοια:Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την ανάγκασαν να καταπιεί χάπια!


Σάλος από την τρομακτική περιπέτεια της 17χρονης - Κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί της έκαναν πλύση στομάχου...


Η καταγγελία που προκαλεί σάλο στην τοπική κοινωνία και απασχολεί έντονα τις αρχές, έγινε από την 17χρονη μαθήτρια το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (09-01-2012). Όπως κατήγγειλε, την ώρα που γυρνούσε με τα πόδια στο σπίτι της....
δέχθηκε επίθεση από τρεις κουκουλοφόρους, λίγο πριν τις εργατικές κατοικίες της Αγίας Μαρίνας.


Το κορίτσι προσπάθησε να αντισταθεί, αλλά δεν τα κατάφερε. Σύμφωνα με το e-gnomi.gr, οι δράστες την κρατούσαν και ένας από αυτούς, τους έβαλε χάπια στο στόμα και την ανάγκασε να τα καταπιεί!


Αμέσως μετά οι 3 κουκουλοφόροι, εξαφανίστηκαν και η 17χρονη πήγε στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου υποβλήθηκε σε πλύση στομάχου. Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία, που προσπαθεί να φτάσει στα ίχνη των δραστών από τις περιγραφές της ανήλικης μαθήτριας...

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Γενοκτονία.....Αυτοκτόνησαν 1.727 Έλληνες από το 2009 έως το 2011!

Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου..

Δραματική αύξηση των αυτοκτονιών παρουσιάζεται στη χώρα μας μέσα στα χρόνια της κρίσης, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή.

Συγκεκριμένα....
από το 2009 έως και την 10η Δεκεμβρίου 2011, σε όλη την Ελλάδα έχουν σημειωθεί 1.727 αυτοκτονίες. Το 2009 ο αριθμός τους ανήλθε σε 507, το 2010 παρουσίασαν αύξηση κατά 22,5% και ανήλθαν σε 622, ενώ τους 11 μήνες του 2011 οι αυτοκτονίες ανήλθαν σε 598.

Το έγγραφο κατατέθηκε στη Βουλή, έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ από τα στοιχεία προκύπτει ότι η μεγαλύτερη αύξηση σε αυτοκτονίες παρουσιάζεται στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία.

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική το 2009 ανήλθαν σε 158, το 2010 σε 178 και το 2011 σε 198

Στη Θεσσαλονίκη το 2009 σε 55, το 2010 σε 98 και το 2011 σε 97

Στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη το 2009 σε 30, 2010 39 και 2011 30

Κεντρική Μακεδονία το 2009 σε 34, το 2010 σε 42 και το 2011 σε 25

Δυτική Μακεδονία το 2009 σε 9 το 2010 σε 11 και το 2011 σε 15

Ηπειρος το 2009 σε 16, το 2010 σε 18 και το 2011 σε 16

Θεσσαλία το 2009 σε 32 το 2010 σε 56 και το 2011 σε 46

Στερεά Ελλάδα το 2009 σε 34 το 2010 σε 28 και το 2011 σε 25

Πελοπόννησος το 2009 σε 41 το 2010 σε 45 και το 2011 σε 36

Δυτικής Ελλάδα το 2009 σε 32 το 2010 σε 41 και το 2011 σε 41

Νησιά Ιονίου το 2009 σε 12 το 2010 σε 10 και το 2011 σε 8

Νησιά Βορείου Αιγαίου το 2009 σε 5 το 2010 σε 12 και το 2011 σε 13

Κρήτη το 2009 σε 37 το 2010 σε 30 και το 2011 σε 39
Π/Θ

Διεθνής κατακραυγή για τα προνόμια αναπηρίας σε παιδόφιλους

Σάλος έχει ξεσπάσει έπειτα από την αποκάλυψη ότι το υπουργείο Εργασίας ήταν έτοιμο να θεωρήσει την παιδοφιλία αναπηρία, κάτι το οποίο θα εξασφάλιζε στους παιδόφιλους αρκετά προνόμια.
Στις 8 Νοεμβρίου του 2011 δημοσιεύτηκε απόφαση στο Φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, η οποία ουσιαστικά θεωρούσε τους παιδόφιλους ως ανάπηρους.
Στα άτομα μάλιστα με αναπηρία, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση του υπουργείου Εργασίας, θα εντάσσονταν άνθρωποι με σεξουαλικές και άλλες διαστροφές, που οδηγούν σε.......
εγκληματικές συμπεριφορές όπως παιδόφιλοι, επιδειξιομανείς, κλεπτομανείς και ηδονοβλεψίες.

Στο επίσημο ΦΕΚ προβλέπονταν ως ποσοστά αναπηρίας:
- Φετιχισμός ΠΑ: 20-30%
- Παρενδυτικός φετιχισμός ΠΑ: 20-30%
- Επιδειξιομανία ΠΑ: 20-30%
- Hδονοβλεψία ΠΑ: 20-30%
- Παιδοφιλία ΠΑ: 20-30%
- Σαδομαζοχισμός ΠΑ: 20-30%



Εκτός από τους παιδόφιλους, "ποσοστά αναπηρίας" παίρνουν από τον Νοέμβριο του 2011 και όσοι έχουν παθολογική ενασχόληση με τυχερά παιχνίδια, είναι πυρομανείς, κλεπτομανείς, σαδομαζοχιστές και αλκοολικοί.


Η είδηση σόκαρε φυσικά την κοινή γνώμη και αποτελεί πλέον κεντρική είδηση και στα ξένα μέσα, με έντονα κριτικά σχόλια, στα οποία ωστόσο αναφέρονται και οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Έτσι, διεθνή μέσα όπως το BBC, η Guardian και η Huffington Post φιλοξενούν σήμερα την είδηση, τονίζοντας τις αντιδράσεις των συλλόγων ΑμεΑ στην Ελλάδα και φιλοξενώντας τις δηλώσεις του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, κου. Γιάννη Βαρδακαστάνη.



Στη σελίδα μάλιστα του Facebook της Huffigton Post όπου ανέβηκε η είδηση, υπήρξαν πολλά σχόλια από τους χρήστες (πάνω από 350) και εκατοντάδες κοινοποιήσεις.

Οι περισσότεροι χρήστες δηλώνουν την οργή τους για την απόφαση αυτή, ενώ κάποιοι Έλληνες έσπευσαν να τονίσουν ότι πρόκειται για αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην του ελληνικού λαού και σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν την χώρα μας.

Η σελίδα της Huffington Post στο Facebook ανακοίνωνε την είδηση με το ερώτημα: ''Πρόκειται για ένα μεγάλο λάθος;''



Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και μετά τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αποφάσισε τη σύσταση νέας Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής, με αντικείμενο την αναπροσαρμογή του κανονισμού, με τον οποίο καθορίζονται τα ποσοστά αναπηρίας...

Πακιστανοί στην Αργολίδα εξανάγκαζαν την ανήλικη Ρουμάνα στη πορνεία..

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σωματέμπορων στην Αργολίδα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους. Συνελήφθησαν χθες (09-01-2012) το πρωί, στην Νέα Κίο Αργολίδας, πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 28, 29, 21, 25 και 24 ετών αντίστοιχα, για αρπαγή ανηλίκου και σωματεμπορία κατά συναυτουργία, ενώ ο 28χρονος και ο 29χρονος κατηγορούνται επιπλέον, για......
σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ότι σε σπίτι όπου διαμένουν οι ανωτέρω αλλοδαποί, κρατούν παρά την θέλησή της, με την χρήση βίας και απειλής, μία 17χρονη ανήλικη αλλοδαπή, υπήκοο Ρουμανίας και την εκδίδουν έναντι τιμήματος σε ομοεθνείς τους, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι τους, όπου βρέθηκε η ανήλικη κλειδωμένη σε

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Βρέθηκε η Αρχαία Εγνατία οδός






Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών του Μετρό Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας φαίνεται πως βρέθηκε η αρχαία Εγνατία οδός!


Ως τώρα έχει αποκαλυφθεί μεγάλο μέρος του δρόμου, που είναι στρωμένος με επίπεδα κομμάτια πέτρας. Ο δρόμος κατευθύνεται και περνά κάτω από την αψίδα του Γαλερίου (τη γνωστή Καμάρα).
Λίγα λόγια για την Εγνατία

Η αρχαία αυτή οδός συνέδεε τις ακτές της Αδριατικής με τις ακτές του Βορείου Αιγαίου και της Μαύρης Θάλασσας. Κατά μήκος του δρόμου υπήρχαν φυλάκια και πολλοί σταθμοί κατάλληλοι για ανάπαυση, διανυκτέρευση και κυρίως για ανεφοδιασμό σε τρόφιμα και νερό. Αρχικά οι Ρωμαίοι την κατασκεύασαν για στρατιωτικούς σκοπούς, (επέτρεπε τη γρήγορη προέλαση των ρωμαϊκών λεγεώνων προς τη Μακεδονία Θράκη).
Γρήγορα γενικεύτηκε η χρήση της και έγινε η σημαντικότερη οδική αρτηρία που συνέδεε την Αδριατική με τον Εύξεινο Πόντο. Το όνομά της, το οφείλει, στον Γναίο Εγνάτιο, τον ρωμαίο ανθύπατο ο οποίος είχε αναλάβει την επίβλεψη της κατασκευής της.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μας διασώζει ο Στράβων, το μήκος της, από την αφετηρία της στην Απολλωνία ή το Δυρράχιο της σημερινής Αλβανίας, μέχρι τον Έβρο ήταν 535 ρωμαϊκά μίλια ( περίπου 800 χιλιόμετρα) ωστόσο ο δρόμος κατασκευάστηκε σταδιακά. Ένα μεγάλο τμήμα της θα πρέπει να ολοκληρώθηκε κάπου ανάμεσα στο 148-146 π.Χ Αρχικά κατασκευάστηκε ο δρόμος ως τη Θεσσαλονίκη και αργότερα συνεχίστηκε και έφτασε μέχρι τον ποταμό Εβρο…
Κάπως έτσι έγινε και η σύγχρονη Εγνατία…

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Τούρκοι καταδρομείς «επισκέφθηκαν» στρατόπεδο ειδικών δυνάμεων στην Θράκη!


Η είδηση δεν είναι σημερινή, αλλά αφορά περιστατικό που συνέβη πριν έναν περίπου χρόνο. Και είναι ένα περιστατικό που παρέμεινε κρυφό, προκειμένου να μην γίνει γνωστή η ανικανότητα των Ελληνικών αρμοδίων αρχών. Μέσα από την συγκεκριμένη είδηση αυτό που απογυμνώνεται, είναι η ανικανότητα των Ελληνικών Υπηρεσιών Ασφάλειας που λειτουργούν στην Θράκη (ΕΥΠ κ.α.), ενώ ταυτόχρονα πετάγεται στο καλάθι των αχρήστων οποιαδήποτε αναφορά στην περιβόητη "ελληνοτουρκική φιλία".

Πριν έναν περίπου χρόνο, λοιπόν, ένα τουριστικό λεωφορείο με τουρκικές πινακίδες, το οποίο είχε ως επιβάτες μόνο τούρκους άνδρες νεαρής ηλικίας –μεταξύ 20 και 27 χρόνων-, επισκέφθηκε το χωριό Νέα Σάντα της Ροδόπης. Οι τούρκοι νεαροί περιηγήθηκαν στο χωριό και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περίμετρο του στρατοπέδου ειδικών δυνάμεων που επαναλειτουργεί τα τελευταία 2 χρόνια. Αφού, λοιπόν, οι νεαροί τουρίστες είδαν όλα τα αξιοθέατα, μετά από 3 ώρες επιβιβάσθηκαν στο λεωφορείο που τους περίμενε και αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όμως, δυστυχώς, ενώ όλα έδειχναν πως επρόκειτο για μία τουριστική επίσκεψη των «φίλων» γειτόνων, η συνέχεια εξελίχθηκε πολύ δραματικά για την Ελληνική πλευρά, όταν μία εβδομάδα αργότερα οι υπηρεσίες ασφάλειας ειδοποίησαν τους συνοριοφύλακες της περιοχής (και αυτοί τους κατοίκους του χωριού Νέα Σάντα) πως πρόκειται να επισκεφθεί το χωριό ένα λεωφορείο από την Τουρκία, στο οποίο θα υπάρχουν τούρκοι καταδρομείς! Βέβαια, έμειναν άφωνοι οι "αρμόδιοι" όταν πληροφορήθηκαν πως η επίσκεψη αυτή είχε ήδη γίνει μία εβδομάδα πριν...!

Μία εβδομάδα αργότερα, λοιπόν, οι πληροφοριοδότες των Ελληνικών αρχών ειδοποίησαν για την άφιξη 50 τούρκων καταδρομέων. Να ελέγξουμε τις «πηγές» ή τους υπεύθυνους; Από τις εξελίξεις, οι πηγές αποδεικνύεται πως είτε απέχουν πολύ από τις πληροφορίες που μεταφέρουν, είτε συνεργάζονται κυρίως με την «απέναντι» πλευρά. Βέβαια, οι υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας μας μέσα από το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύονται περίτρανα ανίκανες να προστατεύσουν την χώρα ακόμη και από εισόδους μεγάλων ομάδων που αποτελούνται από στρατιώτες – καταδρομείς.

Τι έκαναν, όμως, οι τούρκοι καταδρομείς στο συγκεκριμένο στρατόπεδο; Προφανώς «επισκέφθηκαν» ένα σημείο μείζονος ενδιαφέροντος για την Τουρκία. Και το ενδιαφέρον αυτό οι μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) της Άγκυρας το έχουν δείξει από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του στρατοπέδου ειδικών δυνάμεων που υπάρχει στη Νέα Σάντα Ροδόπης. Έχουν υπάρξει πάρα πολλές απόπειρες συλλογής πληροφοριών για το συγκεκριμένο στρατόπεδο. Έχουν υπάρξει πάρα πολλές συλλήψεις μουσουλμάνων της περιοχής που αποπειράθηκαν να φωτογραφίσουν τις εγκαταστάσεις του συγκεκριμένου στρατοπέδου. Έχουν υπάρξει συλλήψεις και τούρκων τουριστών που με διάφορες προφάσεις παρέμειναν στην περιοχή και αποπειράθηκαν να συλλέξουν οπτικές πληροφορίες για το στρατόπεδο που έχει γίνει στόχος της ΜΙΤ. Βέβαια, άγνωστος είναι ο αριθμός των επιτυχημένων προσπαθειών λήψης φωτογραφιών του Ελληνικού στρατοπέδου.

Εάν, τώρα, αναρωτιόμαστε όλοι μας πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά, ενώ η «ελληνοτουρκική φιλία» αποτελεί στόχο των κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας, εμείς θα παρατηρήσουμε πως είναι προφανές ότι η φιλία αυτή απλά δεν υφίσταται. Όμως, φαίνεται πως η κυρία Μπακογιάννη έχει είτε άλλες εντυπώσεις, είτε άλλες πληροφορίες είτε άλλες γνώσεις και στοχεύσεις, αφού προ δύο μηνών (περίπου) ζήτησε την κατάργηση της βίζας εισόδου στην Ελλάδα από την Τουρκία. Δηλαδή, ζήτησε να μπαίνει ο οποιοσδήποτε τούρκος στην Ελλάδα, οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να ελέγχεται. Προφανώς η κυρία Μπακογιάννη θέλει να αγνοεί την απώλεια της «ελληνοτουρκικής φιλίας» από την πλευρά της Άγκυρας.

Δεν γνωρίζουμε τι θα μπορούσε να συμβεί εάν δινόταν νωρίτερα η πληροφορία για είσοδο της συγκεκριμένης τουρκικής ομάδας καταδρομέων. Δεν γνωρίζουμε την ακριβή αντίδραση των Ελληνικών αρχών, αλλά κυρίως των Ελλήνων καταδρομέων, οι οποίοι εάν γνώριζαν την ύπαρξη τούρκων καταδρομέων θα αντιδρούσαν με ιδιαίτερο τρόπο που δεν θα ήταν αρεστός στην Άγκυρα.

Κορυτσά 6 Ιανουαρίου 1991 – Τα πρώτα Θεοφάνεια μετά τη πτώση του κομουνιστικού καθεστώτος

Σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια στης 6 Ιανουαρίου 1991 στην Κορυτσά, με την συμμετοχή όλου του λαού της Κορυτσάς, με πρόεδρο της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας τον κ. Σωτήρη Μπαμπούλλα και ιερέa  τον παπα Κώστα Κόττι τελέστηκε η πρώτη θρησκευτική  ακολουθία μετά την δικτατορία, σε θερμοκρασία -18,  με την ευκαιρία της εορτής των Θεοφανείων.


Πόσο αξίζει η Αφροδίτη της Μήλου, κύριοι διαπραγματευτές του... (συγγνώμη του PSI, ήθελα να πω)

γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πέρασε στα ψιλά, αν και ήταν η σημαντικότερη ίσως είδηση των ημερών – και πάντως σημαντικότερη από την καταστροφολογία και την κινδυνολογία περί εξόδου από το ευρώ και οπωσδήποτε σοβαρότερη από τα νυχτέρια στα Πολιτικά Συμβούλια του ΠΑΣΟΚ.

Όπως πληροφορηθήκαμε επισήμως, το Μουσείο του Λούβρου εδραίωσε τη θέση του ως το υπ’ αριθμόν 1 μουσείο του κόσμου, σημειώνοντας κατά το 2011 ρεκόρ επισκεψιμότητας, με 8,8 εκ επισκέπτες...

Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι εδώ και τρία χρόνια, ο αριθμός των επισκεπτών στο Λούβρο έχει σταθεροποιηθεί στους 8,5 εκ επισκέπτες ετησίως.

Βάλτε τώρα πως ο καθένας από αυτούς πληρώνει εισιτήριο των 10 ευρώ και κάντε τον λογαριασμό: Περί τα 80 εκ ευρώ ετησίως έσοδα για το γαλλικό κράτος μόνο από το Λούβρο – όταν το άχρηστο ελληνικό κράτος των άχρηστων διαχειριστών του μετά βίας συγκεντρώνει 50 εκ ευρώ τον χρόνο από όλα τα μουσεία του (συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Ακρόπολης) και όλους τους αρχαιολογικούς του χώρους.

Σημειώστε επίσης πως από τον περασμένο Οκτώβριο που λειτουργεί η μεγάλη έκθεση «Ο Μεγαλέξανδρος στο Λούβρο» ή «Το Βασίλειο της Αρχαίας Μακεδονίας», ουρές χιλιομέτρων στρίβουν κανονικά γωνίες.

Με λίγα λόγια, εκεί, στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα κάποιοι (από αυτούς που μας κουνούν το δάχτυλο) κόβουν μονέδα.

Και δεν κόβουν μονέδα μόνο φέτος που παρουσιάζονται τα μοναδικά εκθέματα από την ανασκαφή της Βεργίνας (φυσικά μαζί με όλα τα άλλα κλεμμένα, συμπεριλαμβανομένων και των «Μαγεμένων» της Θεσσαλονίκης, για τις οποίες (οι κλέφτες) μας πρόσφεραν ως αντίδωρο – για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης –αντίγραφα αξίας μόλις 180.000 ευρώ).

Κόβουν σταθερά μονέδα εδώ και δύο τουλάχιστον αιώνες χάρη στις δικές μας αρχαιότητες, που στο Λούβρο καταλαμβάνουν 25 αίθουσες!

Με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 200 εκ ευρώ τον χρόνο, το Μουσείο του Λούβρου δεν κερδίζει μόνο από τα εισιτήρια, αλλά και από τις δωρεές και τον επί πληρωμή δανεισμό συλλογών του σε άλλα μουσεία, αλλά και τη διάθεση των χώρων του για γυρίσματα ταινιών, όπως ο «Κώδικας Ντα Βίντσι».

Σε αυτά τα έσοδα, πρέπει να προσθέσουμε και τα γενικότερα έσοδα για το γαλλικό κράτος, που προκύπτουν από τον τουρισμό, καθώς αμέτρητοι είναι οι επισκέπτες που φθάνουν στο Παρίσι μόνο και μόνο για να θαυμάσουν τα εκθέματα του μοναδικού αυτού μουσείου.

Ερχόμαστε τώρα στο… ψητό.

Ποια είναι τα σημαντικότερα εκθέματα του Λούβρου;

Μα η (κλεμμένη) Αφροδίτη της Μήλου, που ο (αρχαιοκάπηλος) μαρκήσιος Ντε Ριβιέρ χάρισε στον Λουδοβίκο, η (επίσης κλεμμένη) Νίκη της Σαμοθράκης, που σύμφωνα με τους υπευθύνους του Λούβρου «ανακαλύφθηκε» το 1863 από τον Σαμπουαζό, η Τζοκόντα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και το γλυπτό του Κανόβα «Έρως και Ψυχή».

Δύο στα τέσσερα δηλαδή, από τους αρχαιοκάπηλους και τοκογλύφους.

Και να ήταν μόνο αυτά! Στο Λούβρο βρίσκονται και οι «Εργαστίνες», τμήμα της ζωφόρου του Παρθενώνα, που λέγεται πως είναι έργο του Φειδία και βρέθηκε στα χέρια του Γάλλου πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη το 1792, αφού πέρασε από τα χέρια του Γάλλου προξένου στην Αθήνα Φοβέλ. Ο κλέψας του κλέψαντος, δηλαδή.

Στο Λούβρο βρίσκεται και ο «Ηρακλής και το ταύρος της Κρήτης», από τη δυτική μετόπη του ναού του Δία στην Ολυμπία – αυτό δώρο της Ελληνικής Γερουσίας.

Στο Λούβρο βρίσκεται και η «Κενταυρομαχία», ένα τμήμα από την μετόπη του Παρθενώνα, το οποίο επίσης έκλεψε το πρόξενος Φοβέλ.

Στο Λούβρο βρίσκονται και το κεφάλι του Ιππέα του Ραμπέν (το σώμα βρίσκεται στο Μουσείο της Ακρόπολης) και κυκλαδικά ειδώλια και η Αφροδίτη της Κνίδου και αρχαιότητες από το ναό της Αρτέμιδας στη Μαγνησία, τη Σάμο, την Τανάγρα, την Ολυμπία, κούροι, ανάγλυφα αμφορείς, το ακέφαλο μαρμάρινο άγαλμα της Αθηνάς, η Κεφαλή της Ίριδος από τον Παρθενώνα, τα μαρμάρινα ανάγλυφα «Απόλλων και οι Νύμφες» και «Ερμής Αγοραίος και Νύμφες» και ένας μαρμάρινος κορμός άνδρα του 5ου αιώνα π.Χ. ο οποίος άγνωστο πώς βρέθηκε στην κατοχή της οικογένειας Ρότσιλντ και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και σε όλα τα μουσεία αυτών που μας κουνούν το δάχτυλο. Και οι οποίοι δεν διανοούνται να αποχωριστούν τα λάφυρά τους – διότι τότε τα μουσεία τους θα έχαναν την αίγλη τους και θα έπαυαν να κόβουν μονέδα.

Στο Μουσείο της Περγάμου, στο Βερολίνο, υπάρχει ολόκληρος ο Βωμός από την Ακρόπολη της Αρχαίας Περγάμου και ένα σωρό γλυπτά από την Μίλητο, τη Σάμο και τη Νάξο. Και βέβαια, οι επεξηγηματικές επιγραφές είναι γραμμένες στα γερμανικά, στα αγγλικά και στα… τούρκικα!

Για να μην μιλήσουμε για τα κλεμμένα του Έλγιν στο Βρετανικό Μουσείο, αλλά και για όλα τα κλεμμένα σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες – με καραβάνια έφευγαν οι αρχαιότητες από την Ελλάδα επί Ρωμαίων και Οθωμανών και, αργότερα, επί όλων των κατακτητών συμμάχων μας, με αποκορύφωμα την μεγάλη ληστεία αρχαιολογικών μας θησαυρών από τους Ναζί.

Η Ιταλία, μάλιστα, που αντιμετωπίζει τώρα και αυτή προβλήματα, αλλά τα μουσεία της είναι γεμάτα από κλεμμένα, ανακοινώνοντας προχθές τα οικονομικά της στοιχεία, αναφέρθηκε και στη συμμετοχή της στο δάνειο προς την Ελλάδα!

Συγγνώμη, αλλά όλα αυτά τα μυθώδη ποσά που έχουν κερδίσει χάρη στην Ελλάδα δεν έπρεπε να γίνουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και να συνυπολογιστούν στα χρωστούμενα;

Μόνο η Ελλάδα χρωστάει; Αυτοί δεν χρωστάνε τίποτε;

Δονκιχωτισμοί αιθεροβαμόνων, θα έλεγαν οι τεχνοκράτες χαμογελώντας συγκαταβατικά.

Διαπραγματευτικά όπλα, θα έλεγαν οι ρεαλιστές που αρνούνται να φθάσουν στο τελευταίο στάδιο του ραγιαδισμού.

Ακραίες αντιδράσεις, θα έλεγαν οι ασχολούμενοι με το (σκαλωμένο) PSI.

Όταν η πατρίδα σου κινδυνεύει, βάζεις στο τραπέζι όλα σου τα επιχειρήματα, θα απαντούσαν όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για τη σωτηρία της χώρας.

Διαλέγετε και παίρνετε – εσείς, γιατί οι μεγάλοι διαπραγματευτές του... (συγγνώμη του PSI, ήθελα να πω), συζητούν ακόμη με ποιο Δίκαιο θα γίνει η ανταλλαγή των ομολόγων.


Υ.Γ.1  Προχθές και η Ισπανία ανακοίνωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας στα τρία μεγάλα μουσεία της (Πράδο, Βασίλισσα Σοφία και Τίσεν Μπορνεμίτσα), ανακοινώνοντας συγχρόνως και σημαντική αύξηση της τουριστικής της κίνησης.

Η Ελλάδα για έκτο χρόνο κρατά κλειστό το Μουσείο του Ηρακλείου της Κρήτης, αλλά και τον μοναδικό παλαιολιθικό οικισμό στη Θήρα – εκεί που έπεσε το σκανδαλώδες σκέπαστρο σκοτώνοντας και έναν τουρίστα, επειδή ζούμε στη χώρα των ανικάνων και διεφθαρμένων διαχειριστών (και όχι του λαού).

Υ.Γ.2 Κατόπιν όλων αυτών να ρωτήσουμε πόσο αξίζει η Αφροδίτη της Μήλου ή θα θεωρηθούμε υπονομευτές του έργου της κυβέρνησης και γραφικοί; Από τους ανελλήνιστους ραγιάδες, βέβαια, που ούτε για λογιστές δεν κάνουν. Διότι, αν έκαναν, θα έκαναν και τον λογαριασμό των εσόδων από τα εισιτήρια που κόβουν τα μουσεία των δανειστών μας…